Tänään pääsin vihdoinkin testaamaan Madonaa. Kun aiemmin menin Apsalla olin jo valmiiksi kauhuissani kun olin nähnyt sen menevän hankalasti. Nyt vaikka viimeksi näin Madonan pudottavan kuskinsa olin oikeastaan vaan määrätietoisella tuulella. Hoidettaessa hepo oli mukavan rauhallinen. Menin samalla myös ekaa kertaa elämässäni hackamoreilla. Ratsastajia oli tunnilla 6 ja kelinä aurinkoinen +15.

 
Alkuverkka mentiin vähän laiskahkosti kun opea ei näkynyt missään. Aika pitkään jolkoteltiin käyntiä. Ravissa Madona kulki aika turpa alhaalla. Annoin olla. Ohjautu hyvin ja vauhti säätyi kivasti, eniten haittasi välillä tapahtuva pään nykiminen. En tiedä oliko omassa ohjastuntumassa sitten jotain protestoitavaa vai miksi se niin teki. Open saavuttua laukattiinkin jonku verran. Meni ihan mukavasti muttei pahemmin baanailtu.
 
Esteitä kentällä oli yhteensä 5. Alkuverkaksi loikittiin pientä ristikkoa muutaman kerran ravilla. Madona meni alkuun vähän turhankin rauhallisesti mutta kerrankin oli heppa, jolla ravilähestymiset ei tuntunu sietämättömän hankalilta. Esteen jälkeen piti pysähtyä linjalle. Onnistu ihan ok. Sitten este nostettiin pystyksi (kääk, heti n. 80 cm) ja hypättiin sitä laukassa toiseen suuntaan. Meille kävi käsky että pitää liikkua enemmän. Huomasin että meno helpottui vauhdin lisääntyessä. Olin kuitenkin vähän varuillani jos hepo päättääkin luikahtaa ohi. Mentiin se ehkä neljästi ja kaksi vikaa kertaa meni hyvin. Laukka-askelien lasku ennen estettä onnistui n. 50 %. Siinä on selvästi treenattavaa.
 
Sitten hypättiin 17,5 metrin linjaa. Siinäkin oli ponnistuspaikkojen kanssa vähän säätämistä. Piti mennä 4 laukalla ja Krista sano että saan mennä Madonalla täysiä. Ekalla kerralla hyppäsi ekan (okseri) tosi läheltä mutta venyi silti välin 4 askeleella. Käsky taisi tulla että liiku paremmin eteen. Seuraavalla kerralla mentiin lujaa ja neljällä väli jäi vähän ahtaaksi. Huomasin ettei tarvi patistella enempää ja voi mennä jopa hitusen rauhallisemmin. Seuraavalla kerralla mahtu vähän paremmin mutta silti jäi vähän ahtaaksi. Taidettiin joutua sen takia tulemaan vielä kerran. Se tais mennä ihan ok.
 
Sit hypättiin portti ja pysty ihan roimasti kaarevalla linjalla. Ensin oikeassa laukassa kaarre portille, vasemmassa laukassa uran kautta pystylle ja sen jälkeen taas oikealle. Se mentiin 2 - 3 kertaa. Meidän kaarteet ei ollu kovin sulavia. Hyvin hyppäsi portinkin. Sit mentiin sitä toiseen suuntaan eli ensin pysty, sit portti ja sit vielä tiukka käännös oikealle ja pysty. Tais olla ekalla kerralla kun käännös oikeaan oli aika hatara että kääntyykö vai meneekö vasemmalle ja siinä vähän horjuin. Ekalla kerralla tuli myös sanomista että mun jalat karkaa ihan liian taakse. Sit tuli kikkakuutonen apuun ja jalustinhihnat vedettiin satulahuovan alalenkkien alta. Sit en saanut jalkoja taakse vaikka yritinkin. Sitä mentiin yhteensä kolmesti, eli minä kahdesti jalat kiilattuna eteen. En muista millä kerralla tuli portille kielto, kun sitä oli nostettu ja kuskia vissiin vähän hirvitti. Törmäsin vaan harjaan kun hepo pysähtyi esteen eteen. Ja Madonako ei muka kiellä? Uusi lähestyminen ja esteestä yli. Kertaalleen käännös portilta oikealle meni tosi sulavasti, olikohan toka kerta. Laukkojen vaihto esteillä onnistu pääsääntöisesti muttei ihan joka kerta. Jalkojen kiilaamisesta huolimatta pysyin kuitenkin kyydissä. En sitten tiedä paransiko se oikeasti mitään. Tuntui etten Madonan hypyissä osannut istua kunnolla. Syytän siitä osin koulusatulaa.
 
Lopuksi mentiin vielä 5 esteen rata. Ensin oikeassa laukassa sisään, suoralla linjalla pysty + okseri 17,5 metrin välillä, kaarre oikealle ja portti, portilta vasen laukka ja päädyn kautta pystylle, siitä oikealle ja käännös ennen porttia ja viimeisenä toisen pitkän sivun suuntainen pysty. Osa esteistä rupesi näyttämään pelottavan korkeilta. Kuulin jälkeenpäin että okseri oli 105 cm. Porttikin oli varmaan jotain metrin luokkaa jo edellisen tehtävän lopussa. Viimeinen pysty oli myös korkea, mutta neloseste oli turvallisesti ehkä n. 70 cm. Meidän alotus ei ollut kovin hyvä, koska Madona vetäisi okserilta vasemmalta ohi. Ei kyllä millään äkkiliikkeellä mutta kuitenkin niin reippaasti etten saanut korjattua. Uudestaan alusta. Sitten meni hyvin neljällä laukalla. Portinkin hyppäsi hyvin vaikka mutkassa vauhti vähän hyytyikin. Neloselle ei taidettu lähestyä ihan suoraan mutta yli meni ja viimeinenkin näytti pelottavan isolta. Harjasta kiinni ja yli. Sitten piti vielä korjata laukka. Taisin pidellä harjasta jo aiemminkin kiinni.
 
Tänään huomasi taas Nowan ja Kristan tehokkuuden. Vaikka Lusi kielteli tunnin aikana vaikka kuinka monesti, kaikki ehtivät silti hypätä ihan reilusti. Tästä laskeskellen itelle tuli n. 35 hyppyä. 30 enemmän kun tiistaina Aaltiksen tunnilla vaikka meitä oli sielläkin 6 ja siellä ei kukaan edes kiellellyt. Hyvin ne korotetut esteet myös ylittyi: Madona, Kari, Grandi ja Apsa loikki kaikki sitä yli metriä, Ristokin jotain huiman korkean näköistä, ehkä 90 cm ja Lusi junnuna meni sitten vähän matalampia.
 
Ongelmia:
jalat karkasi itellä liian taakse hypyissä
koulusatulalla oli hankala hypätä
kantapäät ei pysyny alhaalla
1 kielto ja 1 ohimeno
metri näytti pelottavan korkealta
laukkojen laskeminen ennen estettä
 
Parannusta:
jalustimet pysy jaloissa
vauhtia löytyi tarvittaessa
hepo ei tehnyt äkkiliikkeitä
uudella hepalla heti yli metrin loikkia, voin olla ihan tyytyväinen itseeni