Vieno oli vielä pihalla kun menin tallille. Vähän aikaa piti ihmetellä että kukas se onkaan, onneksi Janne tuli sitten vahvistamaan epäilyni että se on Amin kanssa tarhaamassa. Vieno oli nätisti kuntoon laitettaessa ja ehdin lähes ajallaan valmiiksi. Vaatevalinta piti laittaa uusiksi hirveän kuumuuden iskettyä. Maneesissa olin sitten kahdella pitkähihaisella + turvaliivillä. Takki olisi ollut todellakin liikaa. Pihalla oli n. -4 ja aurinkoista.

 
Tänään leikittiin kisoja eilisellä radalla. Ensin meillä oli 10 minuutin yhteisverkka (4 ratsukkoa tunnilla), jonka aikana piti ehtiä ravailla ja laukata. Vieno kulki ihan ok vaikka aika etupainoinen olikin. Ite olin taas kuulemma liikaa etukenossa. Satula tuntui vielä kippaavan lisää kenoon. Lyhensin sitten jalustimia laittamalla kierteet, jonka jälkeen tuli kommenttia jockey-jalustimista. Pidensin yhdellä reiällä ja sen jälkeen oli taas aika hutera olo.
 
Verkkahyppyjä mentiin yksi- tai kaksitellen. Minä viimeisessä satsissa. Ensin hypättiin ykkönen ristikkona ja sit nelonen väärään suuntaan, niitä useampi kierros. Kuulemma 3 - 5 verkkahyppyä on hyvä määrä, muuten ratsut väsyy liikaa. Meillä ei mennyt ihan putkeen, kaikkea muuta. Vieno kuitenkin meni joka kerta esteistä yli. Ite sinkoilin kyydissä miten sattuu. Välillä mentiin vähän turhankin lujaa muualla. Laukat oli toisinaan vääriä ja yritin saada peppua penkkiin ja vaihtaa rivakasti muttei se kovin putkeen mennyt. Sitten hengähdettiin hetki, jonka jälkeen hypättiin verkkaesteenä okseri numeroltaan kuusi. Ei mennyt yhtään paremmin. Jalat heilahti hypyissä taakse, ite singahdin puolessa välissä jonkun ihme voiman vetämänä pystyyn ja kädet lensi samalla eteen yläviistoon suoriksi. Harvemmin oli siis hyvää tuntumaa esteeltä laskeuduttaessa. Kaipasin kavalettitreeniä.
 
Sitten hypättiin treenikierros radalla, perusradan esteet eli 1 - 8. Muutamia esteitä oli vähän siirrelty, linjat oli muistaakseni pidennetty parilla metrillä ja nelosta siirretty kauemmas takaseinästä. Meidän ekalla kierroksella putosi vitonen. Kovin kaunista se ei ollut ja vähän turhan hidastakin paikoin. Plussat itelle että kahdeksasta hypystä kaksi tuntui hyviltä. Vääriä laukkoja ja kuskin kummallisia asentoja tuli runsaasti. Seuraava estekin unohtui välillä katsoa.
 
Jälkimmäisellä kierroksella muille nostettiin ja lisättiin uusinnan esteet 9 - 11. Me mentiin edelleen n. 60 cm korkeudella pelkkä perusrata. Vieno ei ehkä ole ennen hypännyt rataa. Hitusen paremmin kuin eka kiekka mutta en antais edelleenkään tyylipisteitä. Saatiin sentään puhdas rata. Liikuttiin paremmin eteen mutten saanut tarpeeksi keskityttyä rullaamiseen ja ponnistuspaikkoihin. 
 
Olisi voinut mennä paljon paremminkin. Tällä kertaa treenissä ei ollut hirveästi pointtia itelle, sillä eilen kisoissa meni huomattavasti paljon paremmin ja isommilla korkeuksilla. Valkassa keskittyisin mieluummin oman hyppelyn hienosäätöön kuin siihen että osaanko olla aloittelevan hyppelijän hypyissä mukana. Vähän arvokasta lystiä semmoiseksi. Kommenttia lopuksi tuli taas että ilman jalustimia hyppääminen tekisi mulle hyvää. Mieluummin kyllä jollain muulla hepalla jotta olisi jotain saumaa pysyä kyydissä.
 
Ongelmia:
kolisteli muutaman alas
en osannut olla hypyissä mukana, vartalo suoristui liian aikaisin, kädet meni eteen ja jalat taakse
 
Parannusta:
ei kieltoja
muutama hyvä hyppy