Estevalkkaan olin henkisesti varautunut saamaan Teksun. Arvelin että Tellua en ainakaan kun sillä on niin paljon hyppäämistä muutenkin. Arvelut meni pieleen ja sain yhden uusista ratsuista, ison ruunikkotamma Koran. Aiemmin olen nähnyt Koran hyppäävän vähän vaihtelevasti. Ekalla kerralla hyvin ja vauhdikkaasti, tokalla vähän arastellen ja kolmannella ennen esteitä hidastaen ja jättiloikilla yli. Hitusen jänskätti että mitä tänään on luvassa. Sileällä ratsastamisesta olen myös kuullut kommentteja laidasta laitaan, kuuliainen tai kuuro pohkeille. Tallissa oli ihan nätisti paitsi kuolaimien kanssa oli vähän taistelua. Ite ei onneksi tarvinnut taistella kun oli apulaisia tarjolla.

 
Alkuverkassa ratsastin ensin melko varovasti. Hepo kyttäsi katsomoa mutta tyytyi onneksi vaan vähän tuijottelemaan ja kulki minne halusin. Sisäpohkeita oli hankala saada läpi ja hetkittäin hepo hidasteli ihan mielensä mukaan. Pohkeista ei aina tapahtunut mitään, mutta onneksi matkassa oli Venlan miniraippa, jota ei tarvinnut edes käyttää vaan heilautus sivulle riitti muistuttamaan että vauhtia pitäisi lisätä. Toimi ihan hyvin näinkin.
 
Esteet oli maneesissa valmiiksi ja me 6 valkkalaista siis sisällä sadetta paossa. Tuntilaiset oli sitten maastossa pois meidän jaloista. Pihalla +9 ja tällä kertaa ennusteen vastaisesti sadetta. Laukkaaminen alotettiin suoraan puomeille. Metriväliä en tänään kuullut mutta ensin mentiin normaalilla laukalla 5. Ekalla yrityksellä tuli 5,5. Sitten uskalsin ratsastaa paremmin eteen ja saatiin vaaditut 5. Sen jälkeen piti lyhentää ja tulla kuudella. Ekalla yrityksellä saattoi tulla 5, sitten onnistui kuudella. Toiseen suuntaan 5 onnistui heti mutta 6 oli takkuisempi. Hepo rupesi jo vähän innostumaan muttei niin paljon että laukkaa olisi voinut lyhentää vaan se tiputteli raville. Sinnikkäästi nostin vaan uuden laukan ja muutaman yrityksen jälkeen 6 onnistui tähänkin suuntaan. Ongelmina väärät laukat puomien jälkeen, varsinkin oikeassa kierroksessa.
 
Ekat verkkahypyt hypättiin portille ravissa. Ekassa hypyssä olin melko jännittynyt, tarrasin harjasta kiinni ja odotin jättileiskausta. Mutta Korapa tuskin nosti jalkojaan, enemmän astui esteestä yli. Sama toistui vielä toisenkin kerran, kolmannella sakkokierroksella saatiin jo hyppy. Esteen jälkeen oli toki aina väärä laukka (oikea) joka pienen eteenratsastuksen jälkeen piti korjata vasemmaksi. Hypyissä tuli kommenttia että jalat kiinni.
 
Seuraavaksi hypättiin laukalla maneesin takakulmassa ollutta pystyä. Ensin vasempaan kierrokseen, esteellä oli korkeutta n. turvalliset 60 cm. Kora meni tosi fiksusti eikä omasta mielestäni edes hypännyt yhtään liian kaukaa. Mentiinköhän kolmisen kertaa. Ensin tuli sanomista että kädet rauhassa, sitten jotain vissiin ylävartalosta. Ope kommentoi että hieno kierros kaikilta, positiivinen yllätys. Sitten vaihdettiin toiseen kierrokseen. Oli aika hurja huomata esteelle kääntäessä että hui, sitä on nostettu. Olisikohan ollut jo 80 kieppeillä. Näytti kuitenkin isolta. Kora meni kuitenkin joka kerta mukisematta yli mutta vaihtoi laukan hypyssä vääräksi. Sitten n. 3 - 4 nostoyrityksen jälkeen sain laukan taas oikeaksi. Tultiinkohan kolmesti. Sanomista tuli myös että vähän isompi laukka ja ennen estettä puolipidätteitä. Kertaalleen tuli vähän isompi loikka mutta meni suht kivasti vääriä laukkoja lukuunottamatta. Hepoa piti tietysti kovasti kehua.
 
Sitten siirryttiin takas linjalle. Ensin ovelta kohti takaseinää, pysty + okseri, n. 60 cm korkeita. Väliin piti saada 5 laukkaa. Ekalla kerralla meni suht ok. Ope kuitenkin kaipasi multa pidätteitä väliin. Tuli sitten tehtyä vähän isompi pidäte eikä kaasu enää toiminutkaan niin tultiin kuudella. Monesti ope sanoi välissä että hellitä, omasta mielestäni en vetänyt siinä vaiheessa enää yhtään. Vähän omanlaisella tekniikalla Koran kanssa sai tulla. Heti ekan hypyn jälkeen kiinni mutta se riitti ja sen jälkeen sai antaa edetä. Toiseen suuntaan ekana esteenä oli okseri ja esteet nousi ehkä 70 senttiin. Ensin tultiin 5 laukalla tähänkin suuntaan jos nyt oikein muistan ja sitten ehkä kuudella. En muista miten meni.
 
Loppuun hypättiin vielä 3 esteen radanpätkä: portti, kaarre vasemmalle ja linja (okseri + pysty). Ohje oli tulla ratatempoa. Väliin linjalle siis 4 tai 5 laukkaa. Meille tuli kommentti ettei ehkä neljään veny. Oltiin taas vikana vuorossa. Otin reippaan laukan alle, portista (80 cm?) sujuvasti yli, laukan korjaus ravin kautta ja kun linjattiin suoralle niin ope sanoi että tule sittenkin neljällä. Vähän tuli viime hetkellä. Usvatin sitten menemään. Hepo venyi kivasti mutta kuski ois voinut olla hypyissä vähän paremminkin. Aavistus kaartakin tuli linjalle. Tässä esteet oli jo 80 kieppeillä. Hienosti yli neljällä.
 
Loppuverkassa Koran moottori rupesi toimimaan. Alla oli pyöreä ratsu, jonka sai myös liikkumaan reippaasti. Hetkittäin tuli opelta vielä maiskuttelua, joten mentiin sitten melko isoilla liikkeillä. Asetukset meni jo kivasti läpi ja hepo pysyi pyöreänä vaikka löysäsin sisältä ihan kunnolla. Myös pitkin ohjin sain sen houkuteltua kävelemään isosti ja letkeästi. Loppua kohti parani vaikka olihan tuo fiksu heppa alusta asti. Tykkäsin.
 
Ongelmia:
oikean laukan nostossa tuli vasen
hidas pohkeelle
 
Parannusta:
ei kieltoja, ei jättiloikkia
ei tainnut tulla pudotuksiakaan
lopputunnista liikkui kivasti itse eteen