Tiistainakin piti päästä ratsastamaan ja tällä kertaa luvassa oli oikeastikin koulua eikä pelkästään kuvitelmissani. Ratsukseni osui pitkästä aikaa Osku, joka meni jo edellisellä tunnilla ja jatkoi vielä seuraavalle. Ratsukoita oli tunnilla taas 9. Kelinä oli +1 ja tuli paljon lisää lunta, onneksi me oltiin maneesissa.

 
Tunnilla tehtiin paljon siirtymiä. Osku juoksi pää ylhäällä ja oli suuria vaikeuksia saada sitä rentoutumaan käynnissäkään. Tuntuipa taas hankalalta. Alkuun mentiin paljon perustyötä ja käyntiä ja ravia. Ravissa Osku kaahotti menemään ja ope ehdotti että nosta harjotusravissa kantapäät ylös. Kumma kyllä se auttoi. Istuin vissiin liian syvällä, nojasin liikaa taakse ja ratsulla on niin lyhyt selkä että pitää istua edessä ja jotain kummaa kommenttia vielä. Opelta tuli välillä niin jänniä ohjeita etten tajunnut niitä.
 
Asetus varsinkin oikealle oli hukassa ja hepo tuijotteli väärään suuntaan. Ite olisin halunnut ratsastaa paremmin sisäpohkeella mutta opelta tuli ohjeeksi että älä tee mitään niin hepo rauhoittuu ja sit voi yrittää asettaa sisään. Ei ihan onnistunut. Kun oli ongelmia niin ope ehdotti että muuta ratsastuksessasi jotain ja kokeile miten se vaikuttaa. Ihan hyvä vinkki mutta ite olen niin hidas että tässä tuhraantuu helposti useampikin tunti eikä yhdellä kerralla tule läheskään valmista. Helpompaa olisi saada täsmäohjeita.
 
Sitten tehtiin ympyröillä siirtymiä käynnistä laukkaan. Laukat nousi alkuun tosi hyvin, jälkimmäiseen kierrokseen (vasen?) vähän huonommin. Laukassa meno oli taas reipasta. Välillä sain laukkaa lyhennettyä muttei se auttanut yhtään siirtymiin alaspäin. Laukasta käyntiin mentiin joka kerta n. 8 raviaskeleen kautta eli kaikkea muuta kuin hyvin. Hepo oli herkkiksenä mutta kuitenkin herkkisteli ihan eri tapaan kuin Easy vaikka yhteisiäkin piirteitä löytyy. Ajattelin että tällä tyylillä ei todellakaan koulukisoissa pärjäisi. Käsistä sain kommenttia että ne pitäisi pitää kyynärpäistä asti paikoillaan ja suora linja kyynärpäästä kuolaimiin. Itellä menee monesti ranteen kohdalta mutkalle tai sitten kädet on liian lähellä kaulaa. Oli vähän samaa ongelmaa kuin Easyn kanssa että kädet laski liikaa ja kynnet osui satulan etukaareen.
 
Tunti meni hirmu äkkiä. Loppuraveissa hepo oli jo vähän parempi. Tämä oli hyvää jatkoa eiliselle ja henkinen pudotus maan pinnalle. En ole enää yhtään niin varma että olen syksyllä kehittynyt ratsastajana. Sanoisin pikemminkin että olen oppinut ratsastamaan paremmin niitä heppoja, joilla olen mennyt enemmän. Muiden kanssa on sitten näemmä vähän takapakkia. Tästä tunnista en oikein osaa sanoa että mitä olisi pitänyt tehdä toisin että Osku olisi mennyt paremmin ja rennompana.
 
Ongelmia:
herkkis heppa
on mennyt joskus paljon paremminkin
 
Parannusta:
laukat nousi melko hyvin
tiet ja askellajit oli vaaditut