Sunnuntaina oli Äimiksen kisojen vuoro. Sateinen aamu, +4 lämmintä ja herätys oli ennen kuutta. Rapakelin takia Easy pestiin lauantaina mutta olipa hepo yön aikana onnistunut vähän likaantumaan. Aamutoimet meni hyvin ja ratsu lastautui taas nätisti. Oltiin yhdeksältä kisapaikalla. Ekaksi maksamaan.

 
Oma lähtövuoro oli 18. 24 kisaajasta. Radan opettelu ja rataan tutustuminen. Estekorkeutena 80 cm (aluekisojen seuraluokka) ja arvosteluna A.1.0. Kisakenttä oli melkoinen mutalaari. Onneksi oli kumisaappaat jalassa. 8 estettä ja sarja. Pelottavin kohta oli sarjan A-osan portti. Kaikki muut oli puomeista tehtyjä esteitä ja yli 30 metrin päässä toisistaan.
 
Oma tulkinta ratapiirroksesta. Pelottavin aste oli portti 6a.
 
Sitten hepo ulos kärrystä ja varusteiden laitto. Käyttäytyi tosi fiksusti. Kisapaikalle piti kulkea raviradan kautta. Monet muut hepat kuulemma säikkyivät ravureita mutta Easy vaan kattoi että kappas, kaverilla on kärryt perässä eikä ollut moksiskaan. Ihana heppa!
 
Maneesissa sai olla 10 ratsukkoa kerrallaan verkkaamassa. Kiirehän siinä kuitenkin meinasi tulla kun suoritukset oli niin nopeita. Ravailin alkuun tovin ennen kun alotin laukassa. Verkkahyppyinä hypättiin kahdesti ristikko, kahdesti pysty, kahdesti okseri ja vielä kerran pysty. Alkuun meno oli kuulemma jopa vähän löysän näköstä. Ja kuulemma mun este-huutojani ei kuulunut vaikka omasta mielestäni karjuin aivan täysiä. Muutama hyppy lähti kaukaa ja okserille oli vähän arka. Vääriä laukkojakin taisi tulla.
 
Eipä siinä hirmu kauaa ehditty verkata. Omasta mielestäni aika riitti kuitenkin hyvin. Sitten pihalle odottelemaan. Edellisen ratsukon suorituksen ajaksi päästiin kentälle. Vähän pyörittiin siinä päädyssä ja kävin näyttämässä esteitä. Ennen omaa vuoroa kävin vielä näyttämässä portin ja sitä Easy vähän jännitti. Lähtömerkkikin saatiin kun oltiin vielä kattomassa porttia. Muistin omistajan ohjeen että vähän laukkatyötä alkuun ja ratalaukka päälle. Lähdin siis tekemään laukassa vielä lenkkiä puolikkaan kentän ympäri ennen kuin aloitin.
 
Eka este ja vielä valkoisiksi tunnistettavat etuset. Kuvasta kiitos Venlalle.
 
Easy oli kivan rauhallinen ja kuulolla. Eikä pohjakaan ollut ratsailla paha. Esteistä päästiin yli. Kahdella esteellä jäin vähän hypystä jälkeen. Pääosin ponnistuspaikat osui hyvin ja meno oli tasaista. Pidin pohkeet lähellä ja tsemppasin oksereista yli. Sarjan porttia ehkä aavistuksen katsoi mutta hyvin päästiin yli. Eikä sarja tuottanut muitakaan ongelmia. Seiskan jälkeen oli tiukahko ja märkä kaarre ennen kasia. Otettiin tila hyvin käyttöön. Jotain väärän laukan suheroa sinne taisi tulla mutta tasapainoon päästiin ennen vikaa estettä. Kivasti paremmin imi esteille kentällä kuin verkassa. Ei ongelmia eikä edes kolistelua. Etukäteen suunnittelin että hymyilen jokaisessa hypyssä ja ihan hyvin muistinkin.
 
Vitoseste. Kantapäät on alhaalla ja hymykin karehtii. Venla kuvasi.
 
Palkintojenjakoon mentiin ilman hevosia. Punavalkoinen ruusuke tuli tuomisiksi. Puhtaalla radalla siis jaetulle ykkössijalle. Olihan taas kivaa!
 
Easylla oli sitten vielä toinen rata edessä ja talutin sitä odotellessa. On se ihana kun se on niin fiksu! Ei säikkynyt mitään, edes niitä ravureita. Eikä kiihdytellyt ja kipitellyt vaikka oli ekat ulkokisat. Taluttautui hienosti ja seisoi nätisti aloillaan. Kun tuuli kaatoi polkupyörän niin sitäkin vain säpsähti. Ei hirnunut eikä poukkoillut. Mutta onnistui astumaan saappaaseeni kolon hokkikengällä kun en ollut varuillani. Jalkaan ei kumma kyllä tullut mitään näkyvää tai tuntuvaa vammaa.
 
Sarjan jälkimmäinen este eli 6b. Kuvan otti Venla.
 
Vika este eli 8. Ratsu huomattavasti aamuista rapaisempi. Kuvaajana tässäkin Venla.
 
Meidän ratasuoritus, Minnalle kiitos kuvaamisesta: http://youtu.be/HDkGVJbUUME