Maastoestekurssi peruuntui suureksi harmikseni. No, päädyin kuitenkin tallille. Listassa oli nimeni kohdalla Teksu. Edellisestä kerrasta onkin taas hetki mennyt (maaliskuussa viimeksi). En ollut riemuissani mutta ajattelin että hyvin tästä selvitään. Hepo oli tyypilliseen tapaansa tallissa kiltisti. Ope kysyi että tahdonko mennä pelhameilla ja miksikäs en. Jospa se olisi vähän kevyempi niiden kanssa. Ratsukoita tunnilla oli 8 ja oltiin kentällä. Kelinä oli puolipilvinen +13 ja tarkeni jo hienosti ilman takkia.

 
Alkuverkassa ratsu oli Teksuksi kivan kevyt edestä. Oikea kierros oli hankalampi enkä saanut asetusta sisälle millään. Meinasi mennä poikitukseksi. Ope sanoi että käännä ulkopohkeella. Vähän ihmettelin kun hepo tuntui kaatuvan sisään. Lopulta tajusin että ulkolapa on karkuteillä ja yritin pitää ratsun suorempana.
 
Tunnin aiheena oli puomeja ja kavaletteja. Kovasti samantyyppisiä tehtäviä kuin viime kesänä Tompan kanssa (viimeinen tuntini Tompalla). Päädyssä oli 3 puomia ympyrän kaarella ja pitkien sivujen keskellä yhdet. Pääty-ympyrää mentiin ensin ravissa. Se onnistui suht kivasti. Pitkille sivuille piti nostaa laukat ja yrittää osua puomille. Ensin mentiin vasemmassa kierroksessa. Osuttiin kai ihan ok. Tai sitten en huomannut jos ei osuttu. Jarrutusmatkat laukasta raville oli melko pitkiä. Toiseen päähän piti tehdä monesti ravivoltti että sain menoa vähän hallintaan. Jokunen kierros meni ennen kuin tajusin että laukka nousee hallitummin jos istuu hetken ennen nostoa harjoitusravissa, kasaa ravin ja nostaa hallitun laukan. Hätäisistä nostoista taas tuli ampaisuja.
 
Ravipuomit ympyrällä. Innokkaan näkönen Teksu. Minna kuvasi.
 
Oikea kierros tuntui taas hankalammalta. Ensimmäinen laukannosto oli kunnon sinkaus kentän toiseen päähän. Siinä missä pelhamit jarrutti Hassea tehokkaasti niin Teksua ne vain vähän hidasti. Ope sanoi että voin ottaa kontrollipysähdyksiä tarpeen mukaan. Teksulla ei kuulemma ole hypätty aikoihin niin siksi on niin innokas. Ravipuomit meni edelleen yllättävän hyvin. Laukkakin siitä sitten rauhottui. Kertaalleen sain ratsun jopa nätisti laukasta raviin. Suurin osa raville siirtymistä oli vyörymistä. Oikeaan kierrokseen nousi melko monesti väärä laukka. Kertaalleen Teksu vaihtoi sen itse askeleessa. Tulipa sieltä laukassa ainakin yksi pukkikin.
 
Vasemmassa laukassa puomin yli. Minnalle kiitos tästäkin kuvasta.
 
Sitten ruvettiin menemään tehtävää laukassa. Kaaoksen välttämiseksi mentiin vuorotellen. Laukassa ympyrä puomien yli (joita nostettiin vähän lisää irti maasta), laukkaa pitkälle sivulle ja kavaletin yli ja vielä toisen pitkän sivun kavaletin yli. Ensin vasen kierros. Ympyrästä ei muistikuvia mutta pitkien sivujen kavaletit hypättiin melko kaukaa. Sama juttu oikeaan kierrokseen ja hypyt kaukaa. Koska aikaa oli vielä vähän niin mentiin vielä bonuskierros jalustimet kaulalla. Hitusen oli taas jännää. Mutta jos eilen laukkasin Easylla maastossa ilman satulaa niin selviän kyllä muutamasta kavaletista ilman jalustimia. Ihan hyvinhän se menikin. Viimeiselle kavaletille ponnistuspaikka tuli tosin ihan juureen. Vähän yllätyin kun se jäi kuitenkin pystyyn kolautuksesta huolimatta.
 
Vasenta laukkaa. Kuvaajana oli Minna.
 
Loppuraveissa hepo oli edelleen vähän etupainoinen ja raskas. Tunnin jälkeen sain puhuttua sen satulaan uudet jalustinkumit. Omistaja vielä kysyi että ehtisinkö leikata sen harjan. Toinen ope antoi vinkin kuinka se kannatta saksilla vuolla ja yritin sitten parhaani. Teksullakin harja on keskijakauksella. Olihan sitä aika hurjasti ja tunnin aikana mietinkin että on se vähän turhan pitkä. Yllättävän siisti siitä tuli. Alkuun kyllä vähän epäilytti.
 
Etupainoista menoa könötyksellä höystettynä. Kameraa käytti Minna.
 
Ongelmia:
hitaat jarrut
hepan raskas pää
hetkittäin säntäilyä laukassa
 
Parannusta:
kavaleteista selvittiin siististi
jalustimien nosto ei hankaloittanut
tuntui että kantapäät sai pidettyä paremmin alhaalla ja kädet vähän ylempänä
 
Myöh. huom. Teksu lähti tallilta perjantaina. Tämä jäi siis viimeiseksi kerrakseni sillä.