Leirin jälkeen on hyvä aloittaa normaalielämä seurakisoilla. Koska olin 5 päivää tietopimennossa niin lähtölista vähän yllätti sillä että olinkin menossa Pallolla vain yhden luokan eli helpon C:n, ohjelmana C-merkin kouluohjelma 1997 (pdf). Olin ilmottautunut myös B:hen mutta mitäpä tuosta. Päivän alotin talkoilulla, joten olin tallilla jo hyvissä ajoin. Kelinä oli sateinen +16. Pallo oli rypenyt jossain, sillä se oli melko musta. Kisavalmistelut siis alkoi ponin vaahtopesulla. Ekaa kertaa elämässäni tein sellaista. Pallo malttoi seistä nätisti paikoillaan puunauksen ajan. Neljään pekkaan ponin pesemiseen ja letitykseen meni n. 2 tuntia. Mutta tulipa siitä hieno. Loimi päälle kuivumisen ajaksi ja sitten valkoinen kisahuopa vielä.

 
Kisat oli pihalla sateessa ja verkka siinä vieressä kentällä. Verkkaan ei saanut mennä raipan kanssa, joten kysyin että missä sitten voin verkata raipan kanssa. Vastaus oli että mene vaikka metsään niin minähän sitten menin. En tiedä kuinka suotavaa se oikeasti olisi muttei käyty kaukana ja poni oli nätisti. Metsässäkin oli valitettavan märkää ja rupesin huolestumaan siitä, että sotken ponin. Raipan kanssa verkkailut jäi siis vähän puolitiehen ja mentiin kentälle. Siellä poni oli tottelevainen mutta vähän tahmea. Yleisöltä tuli ihastuneita huokauksia että onko toi Pallo ja että onpa se nätti.
 
Radalle kun päästiin niin tahmeus lisääntyi. Oma lähtövuoro oli kolmantena. Vähän laahattiin rata läpi ja laukassa poni pudotti kulmassa raville. Muistin radan eikä poni onneksi puskenut kaarteissa. Ei mitään kovin ihanaa silti. Lopulta olikin siis vain hyvä ettei poni mennyt tänään enempää kuin tämän yhden radan. Ei tainnut tunneillakaan olla. Pisteitä tuli vitosesta seiskaan. Ainoa 7 oli alakerrassa ratsastajan istunta. Prosentteina 56,94 eli ei mitenkään ihanasti varsinkin kun kyseessä oli helppo C.
 
Osallistujia oli 19 eli 5 palkittiin. Tällä suorituksella ylsin jaetulle viidennelle sijalle eli sain keltaisen ruusukkeen. Olin ainoa, joka oli palkintojenjaossa ilman hevosta mutten jaksanut murehtia sitä. 2 Cup-pistettä siis tuli mutta väärällä ratsulla.
 
Puhdas poni ja kuskilla liian vähän vaatteita. Kuvasta kiitos Suville.