Tiistaina mahduin tunnille. Aavistelin että kun kerran mahduin mukaan niin tuskin on ainakaan esteitä. Pieleen meni. Hyppytunti ja ratsuksi Eemeli. Vähän jänskätti että mitä siitä tulee. Olisin aloittanut taas uuden hepan kanssa tutustumisen mieluummin jostain muualta kuin esteiltä. Karsinassa vauveli oli kiltisti ja kunnon vauvan tavoin laittoi kaiken suuhunsa. Harjaa oli hyvä maistella, samoin suitsien turparemmiä.

 
Ratsukoita oli tunnilla 8 ja pihalla oli -12. Maneesiin kasattiin jumppasarja. Aika monta estettä siinä oli mutten laskenut tarkkaa määrää. Ehkä 6 tai 7? Toiselle sivulle ilmestyi myöhemmin vielä pysty ja okseri. Hepo toimi alkuverkassa ihan hyvin. Vähän haahuili omille teilleen jos en ollut tarkkana. Opelta tuli tiukkaa kommenttia jo ennen kuin olin ehtinyt kunnolla tehdä mitään. Turpa ei saa osottaa ulos, laita omat varpaat menosuuntaan. Vähän hepo puski sisäpohjetta vasten kumpaankin suuntaan ja turpa viipotti mielellään oikealle. Laukassa sai edetä ihan reippaasti. Vähän ponimenolta tuntui. Kertaalleen heppa kiihdytteli vähän omiaan toisella pitkällä sivulla mutta itestä tuntui vaan kivan reippaalta.
 
Poniravi. Kuvauksesta kiitos Venlalle.
 
Tehtäville saatiin suoritusjärjestys ja me oltiin kolmantena vuorossa. Ekalla kierroksella taisi olla 2 ristikkoa ja loput maapuomeina. Ite menin vähän arasti sisään, Eemeli rikkoi raville ja mentiin alku ravissa. Tuli se laukkakin sitten sieltä. Aavistuksen vietti oikeaan reunaan mutta päästiin suoraan kaikista yli. Seuraavalla kierroksella ristikoita oli jo enemmän. Päästiin koko tehtävä laukassa yli. Mentiinköhän yhteensä 4 kertaa ja vikalla kerralla esteet oli pikkupystyinä. Opekin kommentoi että parantaa joka kerta. Olikohan tokan vai kolmannen kerran jälkeen kun tultiin väärässä laukassa ulos mutta muuten pysyi vasen laukka. Ratsulla varmuus parani entisestään loppua kohti.
 
Odotellessa taivuttelin hepoa käynnissä, väistätin kumpaankin suuntaan ja sain asetukset hetkittäin läpi. Oikealle tuijottelu väheni työstön myötä. Välillä käveltiin myös pitkin ohjin.
 
Seuraavaksi vaihdettiin oikeaan kierrokseen ja tultiin 21 metrin välillä olevat pysty ja okseri. Kummankin esteen edessä ja takana oli maapuomit. Laukan otin kaarteessa hyvin eteneväksi ja ekalla kerralla suihkaistiin 5,5 laukalla. Ohje oli että 5 tai 6. Päätin mennä seuraavan kierroksen vähän reippaammin ja sitten 5 kävi jo vähän ahtaaksi. Mentiinköhän 3 vai 4 kertaa tätä? Vikalla kierroksella esteet oli melkeen 80-senttisiä ja itseä vähän jännitti että kuinka käy. Pienen hetken kävi mielessä että pitäisikö sanoa että meille ei tarvi nostaa mutta päätin luottaa open arvioon. Eemeli ponkaisi esteistä rohkeasti yli vaikka oma siisti hyppytyyli hävisi jo 60 sentin jälkeen. Pysyin kuitenkin kyydissä ja yritin häiritä mahdollisimman vähän. Opekin sanoi että rohkeasti hyppää. Ponnistuspaikat ei näissä ihan osuneet. Siinä ois itellä edelleen paljon treenattavaa, ihan maapuomeinakin.
 
Eemeli tuntui (ja näyttää) ponimmalta kuin Ruuti vaikka on huimat 3,5 cm korkeampi (149,5 cm). Tosi kiva, fiksu ja selväpäinen rohkea nuori kaveri (täyttää huhtikuussa 5v). Hetkittäin oli vähän hidas pohkeelle mutta menohalujakin löytyi. Tykkäsin!
 
Poseeraus tunnin jälkeen. Ei sitä ponityttöä näemmä saa kuskista kaivettua pois. Eemeli on mielestäni tallin söötein. Kuvaajana Venla.
 
Ongelmia:
kuskin hyppytyyli yli 60 sentin esteillä
ei osuttu ponnistuspuomille joka kerta
 
Parannusta:
kaikesta mentiin rohkeasti yli