Ennen tuntia Tellu oli nukkumassa ja piti houkutella se pystyyn.
 
Alkutunnista pohkeenväistötesti käynnissa että tottelee pohkeita. Väistöt meni ihan ok. Alkuverkat voltteja ym. kevyessä ravissa. Ei kaahottanut. Välillä piti asettaa volteilla ulospäin. Meni kuulemma jo liikaa. En meinaa huomata semmosta.
 
Päivän tehtävänä oli mennä pituushalkaisijaa suoraan harj.ravissa ja kääntyä vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Pitkälle sivulle tuli 2 n. 10 metrin volttia. Alussa suoraan meno onnistu ihan hyvin kun korjasi Tellun takamuksen pois oikealta.
 
Oikealle asettu varsin huonosti. Muutaman kierroksen jälkeen pituushalkaisijalla piti asettaa siihen suuntaan, johon on kääntymässä, tässä huomasi erityisen hyvin ettei Tellu tahdo asettua oikealle. Ope käski antaa vasemmalta pidempää ohjaa jotta voi asettua, sitten asettuikin paremmin mutta vasen lapa karkasi ja takaosa karkaili muutenkin minne sattuu. Vasen puoli meni paljon paremmin.
 
Sitten mentiin sama laukassa. Ensin nousi omasta mielestä mukavan rauhallinen ja hallittava laukka, mutta ope käski pyörittää paremmin eteen. Ohjaaminen onnistu hyvin ja voltit meni ihan ok. Asetukseen en enää ehtinyt keskittyä niin hyvin kun yritin saada laukkaa paremmin eteen ja istua nätisti. Pituushalkaisijalla piti vaihtaa (rauhallisen) ravin kautta uuden suunnan laukka. Ravi oli kaukana rauhallisesta, mutta yhtä ristilaukkaa lukuun ottamatta taisi vaihdot mennä aina oikein. Yllättävän hyvin homma toimi ilman pahempia sähläyksiä keltään.
 
Loppuravissa Tellu oli sangen reipas ja kaahotti. Huomasin että tunnilla se menee paremmin kun sen pitää ns. tiiviimmässä paketissa ja ratsastaa kunnolla.
 
Ongelmat:
ohjat karkasi pitkiksi
ei asettunut varsinkaan oikealle
laukasta raviin siirtymät ei olleet kovin rauhallisia
istuin välillä vinossa
jalat nousee
nyrkit ei pysy kiinni
kyynärpäät nousee sivuille
Tellu kulkee välillä pää ylhäällä
 
Parannusta:
istuin harjoitusravissa paremmin kuin viimeksi
ohjattavuus laukassa oli hyvä
ei kaahottanut laukassa (ei kyllä viimeksikään)
ohjattavuus loppukäynnissä pitkin ohjin oli hyvä