Venla tarjoutui taas kisahoitajaksi, joten letitettiin Pallon harja. Tarvitsen selvästi lisää treeniä siihen hommaan. Häntäletistä tuli tunnistamaton mäykky, johon punaisen rusetin sidoin. Pallo oli vähän äkäisellä tuulella hoidettaessa. Verkassa onneksi sitten kuuliainen eikä muille hevosillekaan pahemmin kiukutellut. Kelinä pihalla oli kylmä ja tuulinen -12.

 
Verkkailla ehdin parisenkymmentä minuuttia ennen helppoa C:tä eli C-merkin kouluohjelmaa (pdf). Pallo toimi hyvin enkä raippaakaan tarvinut monesti.
 
Luokka alkoi 14.30 ja omaa ohjelmaa pääsin suorittamaan lähtölistan mukaan viidentenä mutta luulisin että olin neljäs koska ratsukkoja osallistui luokkaan vain 6. Yritin taivuttaa huolellisesti ja tehdä kunnolliset tiet. Yritin myös pitää varpaat menosuuntaan. Pallo meni radallakin nätisti vaikka laukkaympyröillä tuntui että turpa meni vähän ylös ja alas ja poni puski ulos (varsinkin vasemmalle) lapa edellä. Ravissa vauhtia olisi voinut olla enemmänkin ja keskikäynti taisi olla aika vaatimatonta. Kertaalleen radan aikana, ensimmäisen täyskaarron jälkeen, iski muistikatkos että mitä seuraavaksi mutta onneksi keskikäynti tuli mieleen ennen vaadittua kirjainta. Tuomarin kommenttina lukee kuitenkin että valmistele, millaisenkohan äkkijarrutuksen mahdoin tehdä. Rata meni siis suht siististi ja lapussa on kutosia ja seiskoja. Suullisessa kommetissa tuli palautetta että näytti helpolta ja vaivattomalta mutta aikamoiselta matamiselta. 30 % lisää reippautta kaivattaisiin. Pistesaalista kertyi 64,4 % ja tällä kertaa se riitti luokan toiseen sijaan. Toinen sininen ruusuke mulle, ensimmäinen ruusuke koulukisoista ja kolmas kerta kunniakierroksella :)
(Arkistojen penkominen paljasti että 28.3.2010 sain helposta C:stä Tellulla 64,76 % eli ei ollut henkilökohtainen ennätys kuten ehdin jo väittää.)
 
Luokkien välissä kävin hetken pois selästä ja kertasin siinä vielä seuraavan radan papereista. Nousin selkään noin varttia ennen luokan alkua. Helpossa B:ssä eli K.N. Specialissa (pdf) olin vuorossa ensimmäisenä ja luokan aloitusaika oli 15.40. Selkään noustua pää tuntui kummalta ja näkökenttään ilmestyi kirjava näköhäiriö. Yritin kaikkeni olla välittämättä siitä. Verkassa vähän ravailin, tein pysähdyksiä, taivuttelin ja laukkailin ympyröitä. Kun sanottiin että 4 minuuttia luokan alkuun niin vasta siinä vaiheessa muistin että ohjelman lopussa on kinkkinen laukasta käyntiin siirtyminen. Niitä tehtiin siinä sitten muutama. Aika kaameita. Ja sitten olikin jo aika mennä radalle.
 
Näkökentässä oleva häiriö oli kasvanut ja yritin edelleen olla välittämättä siitä, vaikken sen takia nähnyt ratsastusradan kirjaimia enkä edes ihmisiä selvästi. Kouluaidat (tai siis niiden virkaa tekevät puomit) ja seinät näin ja sehän riittää. Yritin nyt ratsastaa enemmän eteen. Olosuhteisiin nähden meni yllättävän hyvin. Kauheinta taisi olla meidän laukannostot. Jostain kumman syystä annan edestä löysää nostossa. Jälkimmäisellä nostolla nosti väärän laukan I:stä (kuten myös vuosi sitten kisoissa) vaikka verkassa nousi joka kerta vasen kuten pitikin. Pallo ehti korjata sen itse kulmassa ja minä sain kehut nopeasta korjauksesta. Siitä tuli ohjelman ainoa 4. Numeroita oli nelosesta seiskaan.
 
Tällä kertaa muistin ohjelman mutta muutamia ajatusvirheitä tuli, kuten se, etten laukkaympyrällä mennyt uralle asti. Tajusin virheen samalla kun se tuli mutta minkäs siinä enää tekee. Siitä taas sai poni syyt niskoilleen ettei saa painaa sisäpohjetta vasten vaikka se oli oma ohjausvirhe ja sen myös tunnustin. Kummankin ohjeman pysähdyksistä saatiin 7, vaikka jommassa kummassa etujalat eivät malttaneet heti asettua aloilleen. Suurin yllätys tuli laukasta käyntiin siirtymisestä. Se ainakin tuntui ihan siirtymiseltä ja meni huimasti paremmin kuin verkassa vaikka aika lujaa tultiinkin. Siitä tuli kutonen ja poni oli kuulemma turhan jännittyneessä muodossa. Suullisena palautteena tuli että suoritus näytti paremmalta kun poni liikkui reippaammin eteen. Laitan näiden kisojen paremman eteenpäinpyrkimyksen pakkasen piikkiin. Tässä rikottiin oma aiempi ennätys, vieläpä sangen roimasti 60,0 % pistesaaliilla. Sillä tultiin kuudensiksi yhdeksästä ratsukosta. Parannusta sekin ettei olla viimeisiä :)
 
Poseerataan sinisen ruusukkeen kanssa.
 
Ongelmia:
C:ssä en ratsastanut tarpeeksi eteen
C:n laukkaympyröillä puski lapaa ulos ulkopohjetta vasten
B:ssä rumat laukannostot, päästän ohjia jostain syystä pitkiksi
näköhäiriö haittasi B:n suoritusta
 
Parannusta:
B:ssä poni liikkui ihan virkeästi
muistin asettaa ja taivuttaa
muistin radat (lopulta)
taisin istua ihan nätisti
C:n kommenttina tuli että näytti helpolta ja vaivattomalta
pysyttiin radalla (vaikka tällä kertaa aitomisesta ei olisi hylättykään)
koulukisoista kotiin ekaa kertaa ruusukkeen kanssa