Pelkäsin etukäteen että saan kankikurssille Antin. Oli semmonen olo etten jaksa yhtään vääntää sen kanssa. Olin oikeasti yllättynyt kun ratsunani oli kisaponini Pallo. Iloinen juttu tietenkin ja ehkä arvattavissakin oleva mutta luulin että olisin saanut jonkun vähän isomman, vaikka Sirkan. Ratsukoita oli kurssilla maksimimäärä eli 6, ja kelinä pihalla -1.

 
Kankien sovitus ei selvästi ollut Pallon mielipuuhaa. Muuten se oli harjatessa jopa vähän epäilyttävänkin nätisti, sidottuna tosin. Kanget kun laitettiin suuhun niin poni aukoi suuta ja lonksutteli niitä menemään, hihnat säätämällä sain ponin onneksi rauhoittumaan. Nivelet ylemmäs, kankikuolain alemmas ja vielä ketju leuan alta paikalleen. Itse en sitä ollut kiristänyt tarpeeksi, koska oli vielä kuulemma liian löysä.
 
Verkan alussa tuntui ettei poni edelleenkään tykännyt kaikesta siitä metallista suussaan, onneksi meno parani kun otin tarpeeksi napakan tuntuman. Muutaman kerran tunnin aikana tuli sitten vielä sanomista että ohjat roikkuu. Aluksi poni liikkui hyvin eteen kun pyysin. Sitten tuli opelta kommenttia ettei käyntiäkään saa ajaa yhtään enempää eteen, ravissa mentiin kuulemma vaan epätahdissa ja turhan kipittävillä askelilla. Mutta hyvä että poni liikkui. Alkuverkka oli melko pitkä, siinä vaiheessa ei kuitenkaan vielä laukattu. Taivuttelin ja menin ihan reilusti uran sisäpuolella. Temponmuutoksiakin yritin tehdä muttei kovin isoja muutoksia tullut.
 
Tänään suurin osa ajasta keskityttiin pohkeenväistöihin. Takaseinän jälkeen pitkän sivun ensimmäiseltä kirjamelta kauemman keskilamppulinjan alle kohti ristikkäistä kirjainta. Aika loivasti siis. Aluksi mentiin pari kertaa käynnissä ja meidän väistö oli turhan jyrkkää. Aika paljon istunta vaikutti siihen miten poni toimi. Kun ite osasi istua oikein ja olla tarpeeksi hissukseen niin meni kaikista parhaimmin. Ravissa väistettiin kymmeniä kertoja. Alussa meni ok-, yritin keskittyä asetukseen, keskivaiheilla tuli muutama hyvä pätkä ja loppua kohti sekä kuski että poni rupesi hyytymään ja väistöt vaan huononi. Ponikaan ei meinannut enää liikkua eteenpäin. Sitten meidän piti vielä esittää väistö kun muut sai levähtää. Siinä tuli hetkellinen keljutus kun kuski ei jaksanut eikä poniakaan ois huvittanut. Jäätiin sitten jo jäkittämään paikallemme. Olisin tahtonut väistöä käynnissä, poni oli ihan vinossa, poni lähti peruuttamaan ja opelta tuli käsky että raippaa ja raviin. Ei siitä mitään ihanaa väistöä tullut mutta saatiin kuitenkin lopettaa siihen. Välikäyntikin jäi siis vähän lyhyeksi.
 
Ja sama juttu toisinpäin. Aluksi käynnissä, sitten ravissa kymmeniä kertoja. Ensin ok-, sitten ok ja loppua kohti taas hyytyi ja rumistui. Kun muut sai lopettaa niin me vielä väännettiin. Väistö meni suht ok mutta vauhti katosi kokonaan. Viimeinen väistö mentiin raipalla vauhtia siivittäen koko matka. Tästä huomasi hyvin sen että kun väsyn niin rupean ratsastamaan huonommin. Ei hyvä kenenkään kannalta.
 
Olisin kaivannut välikäyntejä vähän tiuhempaan niin olisin pysynyt paremmin iskussa. Lopuksi vielä laukattiin ympyröillä, me Pallon kanssa saatiin seuraksi Wallu. Ensimmäinen kierros eli vasen oli vähän hankalahko. En meinannut saada laukkaa kunnolla rullaamaan ja poni töpötti turpa ylhäällä. Oikea kierros oli yllättävän hyvä. Muutaman kerran meinasi karata reitiltä ulos vasenta pohjetta vasten, mutta sain kuitenkin ohjauksen toimimaan. Muoto oli paljon kauniimpi, laukka rullasi ja kun laukattiin sen verran pitkään niin tein omatoimisesti temponmuutoksia: seinän puolella kiinni ja avoimella puolella eteen. Toimi ihan ok. Lopuksi jopa hidasti laukasta käyntiin ihan hyvin.
 
Loppuravissa eteen ja alas jäi uupumaan, poni pääsi liian pian liian pitkälle ohjalle enkä sitten jaksanut enää taistella. Loppukäyntejä mentiin lopuksi taluttelemallakin. Koulutin ponia "koiraksi". Nätisti se kulki vieressä ilman että pidin kiinni (olin toki varuillani nappaamaan ohjista jos se keksii jotain). Muutaman harjoittelukerran jälkeen se myös pysähtyi kun minä pysähdyin ja jatkoi matkaa kun minä jatkoin. Käännöksetkin toimivat paitsi oven luona kun poni olisi halunnut jo pois maneesista.
 
Ongelmia:
tahti ei säily koska en muista keskittyä siihen kolmea askelta pidempään
varpaat sojotti ulos
vasen olkapää oli alempana
väistöissä ei pysyny tarpeeksi tasanen käsi
ois ollu kiva väistää kohti peilejä koska nyt ei ite nähnyt miten meni
väistöt on menny joskus paljon paremminkin
loppuväistöissä vauhti hyytyi
lyhyet lepokäynnit
 
Parannusta:
aluksi meni kivan reippaasti
sisäreisien mustelmia lohdutti Pallon tasainen ravi
jälkimmäinen suunta (oikea) laukassa meni hyvin
poni hidastaa hyvin pelkällä istunnalla
muoto oli tasaisempi muttei edelleenkään loistava
 
Ravia ponin kanssa. Kuvasta kiitos Erikalle.