Aaltokankaalta huristelin suoraan Oulunsaloon, parikymmentä minuuttia siinä meni. Hiukka kiire siellä tuli ratsun laiton kanssa kun se ensin piti vielä harjata puhtaaksi puruista. Uuden säännön mukaan hevoset hoidetaan kiinni. Toisaalta ihan fiksua, eipähän ainakaan satu mitään. Uni oli sidottuna ihan nätisti.

 
Koska meillä piti olla puomi/kavalettitunti niin jätin turvaliivin toimistoon. Ratsukoita tunnilla oli vain 3. Alkuverkassa Uni oli sangen tahmea. Ravatessa oli niin jäykkä että tuntui epäpuhtaalta, laukassa sama juttu aluksi. Muilta sain kommenttia että keppiä vaan ja kunnolla liikkeelle. Aika pitkään sain hepoon liikettä vain raipalla, pohkeisiin ei reagoinut oikein mitenkään. Sääli. Onneksi myös psykologinen vaikutus toimi ja pelkkä raipalla uhkaaminenkin vauhditti menoa. Esteraippa vaihdettiin pidempään kouluraippaan ja se helpotti elämää.
 
Maneesi oli suht pieni, joten puomilinja meni lyhyeltä sivulta pitkän sivun kautta toiselle lyhyelle sivulle. Puomi, 3 laukkaa, puomi, 5 laukkaa, puomi, puomi, 1 laukka, puomi, 3 laukkaa, puomi katsomon suunnasta katottuna. Kummatkin 3 laukkaa päissä olivat kaarevia, muu osa pitkällä sivulla. Aluksi laukattiin puomeina, sitten innari nostettiin puolikkaiksi kavaleteiksi. Melko pian muut nostettiin pieniksi pystyiksi. Välillä tehtiin ympyröitä päihin. Mentiin kumpaankin suuntaan. Kellään ei ollut pahemmin ongelmia, joten kaikki sujui sangen rivakasti. Meidän käskettiin lisää vauhtia, kuskin olla suorempana hypyissä ja myödätä käsillä harjaa pitkin ylemmäs. Jonkun verran tuli myös semmosta palautetta mistä en oikein tajunnut että mitä haetaan ja miksi. Hyvä-kommenttejakin tuli omasta mielestäni aiheetta.
 
Koska kaikki sujui hyvin niin esteitä pikkuhiljaa hilattiin ylemmäs. 60 ja 80 meni hyvin. Pystyt ei varmaan yli 60 nousseet mutta kauemman pään viimeinen puomi siirrettiin suoran vikaan esteeseen ja siitä tuli okseri. Lopulta okseri oli 95 cm. Hitusen jäin hypyssä jälkeen kun en luottanut ratsuuni mutta hyvin päästiin yli. Turvaliiviä rupesi tulemaan ikävä jo sitä ennen.
 
Hypyt meni hyvin, hepokin rupesi liikkumaan lopputunnista paremmin, käynnissä oli loppuun asti tosi tahmea. Suht helposti senkin sai pyöreäksi mutta suurimman osan tunnista taisi olla lähinnä pitkänä. Tuntui että jarrutti jos pidin ohjista kunnolla. Tunti oli hieman yksitoikkoinen mutta hypyt meni ihan hyvin.
 
Ongelmia:
ratsu oli aluksi tosi laiska
kuskin pitäisi hypätä suorempana
käsiä pitäisi myödätä edemmäs harjaa pitkin
 
Parannusta:
vauhti parani loppua kohti
ei kieltoja eikä muutakaan kummallista