Torstaina olin aikataulusta pahasti jäljessä tallille mennessä. Muutenkin oli kiire ja lähtiessä vasta tajusin ettei mulla ole rahaakaan vaan pitää mennä automaatin kautta. Olin tallilla vasta varttia vaille ja tietenkin tunnin maksamisessakin kesti pitkään kun piti etsiä vaihtorahoja. Ratsunani oli Madona ja sen hoitaja tietysti jossain kateissa. Tehokkaasti sain ratsun harjattua, pintelöityä, suojitettua, satuloitua ja suitsittua 13 minuutissa. Sangen hyvä suoritus, onneksi hepo oli hyvin puhdas valmiiksi. Ratsukoita tunnilla oli noin 7 (unohdin laskea) ja pihalla oli aurinkoinen +3, me maneesissa.

 
Alkutunti Madonan kanssa oli aikamoista taistelua. Hepo oli hyvin raskas edestä ja moni asia tuntui hankalalta. Krista sitten kysyi että painaako hepo kädelle ja kiristi ratsun turpavermeitä (hackamoret). En ihan tarkkaan tiedä mitä tapahtui, olin omasta mielestäni kiskonut ne jo valmiiksi suht tiukalle mutta toimenpide kuitenkin kevensi hevosta jonkin verran edestä. Alkulaukassa hepo oli tosi kiva. Ihana laukka istua, en ois malttanut lopettaa laukkaamista ollenkaan.
 
Tehtävänä tänään oli tehdä H:hon ja B:hen volttikahdeksikot, keskellä tötsien välissä suoristaen, R:ään ja S:ään tehtiin tavalliset voltit ja kauempaan päätyyn pääty-ympyrä. Uralla oli lisäksi puomeja auttamassa oikeiden "kaistojen" kanssa eli että osaisi pysyä uralla pois kahdeksikolla olevan jaloista. Tästä huolimatta en aluksi meinannut millään tajuta mitä pitää tehdä. Ehkä kolmannella kerralla sain tehtävän tajuntaani ja senkin jälkeen piti vielä ohjeistaa että päätyyn tulee pääty-ympyrä eikä voltti. Alotettiin käynnissä, sitä ehkä kierroksen verran, sitten harjotusravissa. Ja kun oltiin tovi ravailtu niin pääty-ympyrä ruvettiin menemään laukassa ja myöhemmin sitten voltin puoliskoja ja lopuksi oikeaan kierrokseen volttejakin. Aluksi mentiin siis vasempaan kierrokseen ja myöhemmin vaihdettiin käynnin kautta oikeaan.
 
Madonan ravi oli mukavan helppo istua, kerrankin tunsin istuvani edes jotenkin oikein. Korjausehdotuksia kuitenkin tuli että kyynärkulmat paremmiksi ja puolipidätteitä tehdessä koko käden pitää liikkua. Jalkojen pitäisi olla edempänä, polvet alas ja lantio auki. Laukkapätkistä tykkäsin myös vaikka siinä hepo nousikin edestä ylemmäs. Varsinkin oikeassa kierroksessa oli tosi hankalaa kaikissa askellajeissa. Hepo oli edelleen hetkittäin painava edestä mutta toisaalta välillä se pyöristyikin hyvin ja meni pitkiäkin pätkiä oikein päin. Sillon kyydissä oli vielä entistä helpompi istua pomputuksen vähettyä.
 
Sanoisin että tämä tunti oli työvoitto. Aikamoista vääntelyä ja kääntelyä se vaati mutta loppua kohti meni sangen kivasti. Itellä rupesi vaan jälkimmäiseen suuntaan kunto loppumaan. Käynnissä hepo oli tosi tahmea liikkumaan ja lopuksi opelta tuli kommenttia että hepo kunnolla liikkeelle ravissakin. Omasta mielestä se ravissa kuitenkin liikkui muttei kuulemma näyttänyt siltä. Loppua kohti Madona rupesi ennakoimaan laukannostoja ja sitten ravi meni pää ylhäällä kiiruhteluksi ja kuskin istunta pomppivaksi. Loppuravissa tuli hassusti semmonen olo että tänään oli helpompaa istua harjotusravissa kuin keventää.
 
Tämä tunti meni tosi äkkiä ohi. Tehtävässä oli niin paljon mietittävää ja keskityttävää ettei siinä ehtinyt ajan kulumista enää pohtia. Tuntui kyllä siltä että multa vaaditaan enemmän kuin muilta, välillä nimittäin osa muista ratsukoista tuli takamus edellä vastaan käynnissä kun olisi pitänyt laukata. En usko että mulle ois suotu sellaista lusmuilua enkä kyllä ois semmosta kaivannutkaan. Vähän vaan hankaloitti omaa tehtävän tekemistä kun piti väistellä edessä haahuilevaa väkeä.
 
Ongelmia:
hankala saada aluksi asetuksia läpi
oikea puoli hankalampi
muut ratsukot zombailivat välillä pahasti tientukkeena
 
Parannusta:
työn teko kannatti ja hepo pyöristyi
paras tunti Madonan kanssa tähän asti