Toisen leiripäivän aamutunti mentiin koulua. Koska ohje oli että kaikille sileän tunneille saa laittaa halutessaan kanget niin päätin testata Ankan toimivuutta kankien kanssa. Anka on Arttua vähän pienempi (160+ cm) 6v tamma, esittelytekstin mukaan hyppää metrin ratoja ja vaihtaa lennossa ja koulupuolella tasoa He A - Va B. Tunti mentiin maneesissa jotta päästiin ihailemaan itseämme peileistä. Oli lämmintä.

 
Ensimmäiset 10 minuuttia oli melko kauheita. Hevonen kiemurteli eikä liikkunut käynnissä kunnolla eteen. Jo kolmas ratsu, jonka kanssa alkaa hyvin hankalasti. Sen jälkeen rupesin tajuamaan miten hepo toimii ja meno parani. Ravi meni mukavasti. Avotaivutukset ei olleet maailman parhaat. Ravissa mentiin ja välissä jumitti käynnille, taisi reagoida istuntaan paremmin kuin ite hallitsen oman istuntani.
 
Laukkaa mentiin ympyrällä ja etukäteen peloteltiin etten saa nyppiä suusta, muuten tiputtaa samantien takaisin raville. Laukka nousi kivasti ja sain siitä paljon kehuja. Mahtoiko pitää paikkaansa kun ope väitti ettei ole nähnyt Ankan laukkaavan kellään muulla yhtä hyvin kanget suussa. Oikea kierros oli vielä vasenta vähän helpompi.
 
Tunnin puolen välin aikoihin keventäminen rupesi sattumaan vasempaan polvitaipeeseen. Yritin sen jälkeen mennä mahdollisimman vähän kevyttä ravia mutta taipeeseen tuli silti hiertymä. Lopputunnista mentiin vielä keskiympyröitä laukassa ja ravilisäyksiä. Kummatkin suht ok. Hepo ois voinut olla vielä vähän rennompi.
 
Kehuja tuli paljon mutta Anka ei kolahtanut kunnolla. Ihan mukava heppa mutta ei vienyt sydäntäni. Laukkasi vähän pitkänä.
 
Kyllä janottaa kun päästiin maneesista pihalle loppukäyntien ajaksi.
 
Ongelmia:
käynti
kiemurtelu käynnissä
turhan herkkä reagointi istuntaan
avot ravissa hyytyivät välillä käyntiin
vasen polvi hiertyi rikki sisäsyrjästä, kevyt ravi oli sen jälkeen pahinta
 
Parannusta:
kun lähti rullaamaan niin meni tosi kivasti
esitin välillä kuulemma hyvää perusistuntaakin
oma istunta saatto olla parempi
 
Kaksi videopätkää Annelta: http://www.youtube.com/watch?v=GUzXYTePj3I