Etukäteen tiesin että tänään on esteitä. Vasta iltapäivällä selvisi että mennäänkin maastoesteitä. Heppatoivetta pohtiessani piti miettiä pitkään ja käydä tallin hevosvalikoima netistä läpi. Päädyin siihen että Osku tai Tikru ois kiva mutten tätä kertonut eteenpäin. Salaa pelkäsin että kohdalle osuu Ruusu tai Riiviö, joilla ei varmaan maastoesteitä ole hypätty. Hyvin kävi ja sain Oskun. Tunnille tuli myös Paksu luultavasti ekaa kertaa elämässään hyppäämään maastiksia.

 
Kentällä hypättiin kyytiin ja lähdettiin heti maastoon. Olin ekana menossa niin sain kunnian vetää letkaa. Ratsukoita oli 8 ja kelinä aurinkoinen +19. Käynnissä jälkimmäiseen risteykseen ja siitä sitten mentiin peräkkäin ravilla lyhyempi lenkki ja lammen takaa takas. Ekana hypättiin kapeampi rengaseste poispäin. Ennen hyppyä tehtiin laukassa lenkki tallille päin ja takas pikkukukkulan ympäri. Sitä ennen ei oltu vielä laukattu yhtään. Mulla ja Oskulla oli paha ponnistuspaikkasynkkaongelma. Ite olin menossa jo askelta ennen eli vähän kaukaa. Osku otti kuitenkin vielä yhden askeleen josta johtuen en ollu hypyssä mukana ja vetäisin hepoa ikävästi suusta. Oskua kävi sääliksi ja kehuin sitä kovasti kun se hyppäsi kuskin toilailusta huolimatta. Ajattelin että jos olisin heppa niin en kyllä hyppäisi tommosen kiskomisen jälkeen. Ja niinhän siinä kävikin että takaisinpäin Osku meni esteestä kahdesti vasemmalta ohi. Ite ratsastin melko arasti ja ei tainneet pohkeetkaan olla kunnolla kiinni. Lopulta päästiin yli. Melko läheltä loikka, harjasta kiinni ja silti olin ite omasta mielestä huonosti hypyssä mukana.
 
Ei näin. Tässä ei päästä yli. Kuvasta kiitos Venlalle.
 
Tänään ei kovin monella mennyt kovin hyvin. Paksu ei halunnut olla maastoesteratsu eikä ollut loppuun asti mukana. Vaikka meitä oli lopulta vaan 7 ratsukkoa niin silti ehdittiin ottaa vain 4 loikkaa. 2 viimeistä mentiin putkeen: ensin leveä rengaseste kohti tallia (yleisön kommentti että tultiin ihan liian hitaasti) ja sitten pelottavan korkean näköinen tukkieste kukkulan takaa takaisinpäin kohti risteystä. Niistä päästiin kerralla yli vaikka ite olinkin melko epävarma. Tukki hirvitti eikä sitäkään lähestytty kovin reippaasti. Odotin että mennäänkö, eikö mennä, mennäänkö. Onneksi mentiin mutta taas tosi läheltä. Ite kädet harjassa.
 
Melko paljon oli kävelyä tai seisoskelua muita odottaessa. Aika loppui taas kesken toilailujen takia. Liian pitkä tauko taas edellisestä maastiskerrasta ja Osku oli muutenkin esteillä testaamatta. Jänskätti vähän turhan paljon. Loppuun tultiin vielä lenkki lammelta käynnissä takas tallille. Ja sitten pööpöiltiin tyhminä tallin pihalla kun kentällä oli kurssi menossa eikä tiedetty että mihin mennä. Oskulla oli aika rankka päivä kun se meni 4h putkeen, joista tämä oli siis toinen. Tunnin jälkeen jäi sellainen olo että oli ihan hauskaa mutta olisin kaivannut piiskausta ja sellaisen olon että olen työskennellyt. Mutta onneksi jäin sitten jumittelemaan tallille niin sekin ongelma tuli korjattua. Maastoestetunti muistutti sisällöltään ja muulta menoltaan viimekesäistä tuntiani Simpukan kanssa. Tänään tosin tippui 4 kuskia.
 
Ongelmia:
kuskia jännitti vähän turhan paljon
vauhtia ei kuulemma ollut tarpeeksi
hypättiin vähän hassusti
vedin ekassa hypyssä suusta
pari kieltoa
aika monella oli ongelmia
 
Parannusta:
Osku ei tyhmäillyt
pysyin kyydissä
toimi vetohevosena kivasti