Kisojen jälkeen oli jo melko hyytynyt olo vaikken kisojen takia selässä pariakymmentä minuuttia pidempään ollutkaan. Mutta Tellulle siis pikainen suitsituksen vaihto ja maneesiin mars. Tänään alku ei ollutkaan taistelua. Kun otin ohjat tuntumalle niin ratsu pyörähti pyöreäksi. Oikea kierros oli taas vähän hankalampi. Ravissa mentiin vähän vähemmän pyöreänä. Selkään huomasin lähinnä pienet onnistumiset kun taas videopätkät paljastavat että suurimman osan ajasta muodossa olisi ollut parannettavaa. Taas seikkailin vähän omin päin kierroksesta toiseen ja tein hitusen kolmikaaristakin. Alkulaukkaa mentiin melko pitkät pätkät ja ympyröillä asetin välillä ulos. Hirmu hyviä pätkiä tai ainakaan pitkiä pätkiä ei tullut. Välillä Tellu nosteli etuosaansa laukassa laukanvaihtomaisesti. Tarkottaako se sitten hyvää ponnistusta, liian pientä laukkaa vai mitä? Hyvä vai huono asia?
 
Oikeassakin laukassa oli muutama hyvä hetki. Kuskissa olisi paljon hienosäädettävää.
 
Tehtävänä mentiin tänään pohkeenväistöä lamppurivin alta uralle (P), voltti R:ään ja pysähdys C:hen. Toiselle pitkälle sivulle sai tehdä mitä tykkäsi mutta käytännössä tuntui että kaikki oli jatkuvasti letkana meidän perässä niin en hirveästi viitsinyt siinä sooloilla vaan mentiin yleensä reippaampaa ravia keventäen. Hepo nousi taas turvasta korkeammaksi kun istuin harjotusraviin. Sen jälkeen keventäminen ei parantanut tilannetta kuin hitusen ja olin sangen tietoinen että turpa olisi voinut olla alempanakin. En jaksanut siitä kuitenkaan murehtia liikoja vaan yritin sitten muuten hoitaa homman kunnolla. Alkuun jaksoin ok mutta melko nopeasti rupesin hyytymään. Väistöistä löytyi joka kerta jotain parannettavaa. Väistettiin ensin vasemmassa kierroksessa oikealle uralle. Oikea ohja piti pitää hyvin kädessä, vasemmalla ei saanut vetää. Ravi hyytyi ja mentiin kuulemma liian pienillä askelilla. Videolta väistöt näyttää kyllä omaan silmään paremmilta kuin olisin kommenttien perusteella arvellut.
 
Välikäynti oli suht pitkä kun yksi ratsukko jäi hienosäätämään väistöjä. Ite leikin Tellun kanssa sillä aikaa länkkä(ri)leikkejä. Ihanan helposti kääntyi takaosansa ympäri pitkin ohjin. Ensin tehtiin vaan kulmia haluttuihin paikkoihin, lopuksi pujottelin kottareiden ja kakkaämpärin ympärillä.
 
Hetki mentiin vielä samaa väistötehtävää oikeaankin kierrokseen. Aika vähän tuli kommenttia, joten kuvittelin että meidän meno, varsinkin väistöt oli melko epätoivoista. Vähän ravi hyytyi edelleen väistöissä mutta kuskin loppuvasta tehosta huolimatta näytti ainakin siedettävältä videolta. Voltit meinasi levähtää aavistuksen suuriksi. Suoralla uralla mennessä klipit paljastavat hienosti kuskin "vemputuksen" eli ratsun pää heiluu eestaas kun sisäohjalla vuoroin otan ja myötään ja hepo ei anna asetusta läpi vaan kääntää pään itse ulos. Ei näyttänyt nätiltä.
 
Käynnissä hepo astuu alle, asennosta päätellen tehdään volttia.
 
Ja ravissa vähän suorempana. Eikä unohdeta niskan hienovaraista tuijottelua.
 
Loppuun mentiin vielä käynti-laukka-käynti -siirtymiä ympyröillä oikeaan kierrokseen. Parhaimmillaan tuli hienoa lyhyttä laukkaa ja siirtymiä suoraan käyntiin. Ehkä hitusen töksähtäviä tosin ja kuski keikahti turhan pian etukenoon kehumaan ja myötäämään. Huonoimmillaan tuli rumia nostoja, laukka ei noussut kunnolla tai hepo oli tiputtamassa heti raville. Välillä tuntui että nykäisin ohjista nostossa. Tasaisen ohjastutuman pitäminen noston läpi oli hankalaa, sillä hepo nousi monesti ylös jo valmisteluvaiheessa. Tämä tehtävä olisi pitänyt tehdä vielä enemmän rauhassa ja omaan tahtiin, kunnolla käynnissä valmistellen. Onneksi mitään paniikkimenoa ei ollut nytkään ja open korjatessa kaveria ympyrällä ehdittiin mekin kävellä pitkiä pätkiä välillä nostoa valmistellen. Me ei saatu tästä yhtään palautetta. Liekö sitten osasin itse tehdä mitä tehtävissä oli? Suht ok kuitenkin meni, varsinkin kun mentiin meidän hankalampaan kierrokseen.
 
Sitten olikin jo loppuravien aika. Ihan yhtä helposti kun eilen ei hepo mielestäni laskenut tuntumaa vasten alas. Sai houkutella enemmän. Käynnissä lopulta turpa meni lähes alas asti. Taisi olla jo sekä kuski että ratsu vähän väsyneitä. Olo on sellainen että nyt hevostelu riittää hetkeksi, ainakin täksi viikoksi ;)
 
Eilen tuntui että kanget jarrutti menoa kivan vähän, tänään oli vähän tahmaisempaa. Toisaalta itellä nousee vaatimustasokin huimasti heti kun tulee pientä edistystä. Saatan laittaa videoita jakoon kunhan saan seulottua ne läpi. Aika vähän ratsastaessa tuli keskityttyä itse kankiin. Ohjia kerätessä toki, eilen enemmän kuin tänään. Mutta muuten lähinnä mietin ettei ne roiku ja että ratsu ois pääosin nivelen tuella.
 
Ongelmia:
kuskin istunta
tasaisuuden puute
 
Parannusta:
hyviä pätkiä
ei tarvinnut taistella alkuun
 
Hieno Tellu, jonka harjaa sormeni syyhyäisivät nyppimään siistimmäksi.
 
Tämänkin päivän kuvista kiitän Annea.