Koulukisaamiseni jatkui seuraavassa luokassa (K.N. Special) Easyn kanssa. Kisoihin osallistuminen oli jo hilkulla kun tamma oli eilen kaatunut estevalkassa ja ontui illalla. Onneksi jalassa oli luultavasti vain pieni kopsahdus, sillä nyt hepo liikkui puhtaasti ja mielellään. Easynkin kanssa olin ekana vuorossa, noin lähtönumerolla 9. Iltapäivästä väkersin hepalle letit ja sykeröt, aikaa meni hitusen alle puoli tuntia. Edelleen huomasi, miten harja on ruskealta alueelta paksumpaa.

 
Verkassa hepo liikkui oikein kivasti, reippaasti ja kuuliaisesti. Eikä häslännyt tai kiihdytellyt. Tuntui jopa epäilyttävän kivalta. Saatiin pitkiä tasaisia pätkiä mutta ihan pyöreänä ei mennyt. Ei Easynkaan kanssa tehty mitään kovin ihmeitä, voltattiin, vähän vasta-asetuksia ja siirtymiä. Suurimmat ongelmat oli asetus oikealle ja hetkittäin tahmea käynti. Taas unohdin jännittää kokonaan. Meinasin samalla unhotaa harjoitella ohjelmaa ja lopulta kävin sen vasta selästä ekan kerran kisapäivänä mielessäni läpi. Kiemurauria ei edes harjoiteltu. Laukkalävistäjät vähän huolettivat. Arvelin että hepo vaihtaa laukkaa tai rikkoo raville ja jälkimmäisellä kerralla siirtyminen käyntiin tuottaa ongelmia. Pitäisi saada hepo pysymään laukassa lävistäjän jälkeen ainakin kulmaan asti mutta sitä voi treenata sitten seuraavia kisoja varten.
 
Rata meni suht siististi, en hutiloinut. Pieniä hyytymispätkiä oli välillä ja laukkalävistäjät oli aika rumia kuten arvelinkin. Pientä kipitystä oli kuitenkin (jota kuski ei edes huomaa) ja keskiravi oli vähän arkaa. Voltti oikealle meni vähän huonosti taivutuksen kannalta kuten pelkäsinkin (5,5) mutta vasemmalle voltista tuli meidän parhaat pisteet: 6,5. Laukassa hepo taas heilutteli päätään vaikkei ole sitä pitkään aikaan missään muualla (tai verkassakaan) tehnyt. Paperissa lukee siis taas että tasaisempi/säilytä kuolaintuntuma. Huonoin numero tuli laukasta käyntiin siirtymästä, joka tulikin ravista käyntiin eli 4. Esittipä tamma matkalla omiakin liikkeitään, C:ssä heitti ravissa toisen etujalkansa eteen suoraksi espanjalaisen käynnin tyyliin. Rupesi naurattamaan kyydissä aika pahasti. Alakerrassa oli numeroita vitosesta kutoseen.
 
Tuomarin suullinen palaute oli että Easy ei ole helpoin hevonen kouluratsastukseen mutta hyvin meni. Mahtoikohan sanoa jopa että paremmin kuin viimeksi. Nyt ei hepo ollut tuomarin mielestä kivan aktiivinen vaan ehkä aavistuksen turhan reipas (oma tulkinta). Jälkimmäinen suoritus hepolla meni rauhallisemmin, ja siitä tuomari tykkäsi enemmän.
 
Seiskat jäi taas haaveeksi ja samalla jäätiin aika kauas tavoiteprosenteista (60) kun tuli vain 56,6 %. Tuli jopa huonommat pisteet kuin viimeksi Saaran kisoista. Tuloksissa oltiin yhdeksänsiä 15 kisaajasta eli puolenvälin huonommalla puolella. Mutta kuskilla oli taas kivaa radalla. En ole ihan tajunnut miksi Easyn kanssa on niin kivaa koulukisoissa kun menestyskään ei ole huimaa. Mutta hyvä että on edes hauskaa.
 
Pose suorituksen jälkeen. Kuvaajana oli Venla.