Sunnuntaina oli odotetut ja pelätyt koulukisat. Luvassa elämän ensimmäinen helppo A, johon olin uhkaillut meneväni vaikka kuinka kauan. Hetkittäin se tuntui hyvältä idealta ja toisinaan taas järjettömältä. Samalla oli mahdollisuus suorittaa A-merkin koulukoe, joten kaikki samaan hintaan. Tavoitteena oli saada vähintään 50 % eli hyväksytty tulos. Arvelin että kovin paljon enempää tuskin tulisikaan.

 
Päivä alkoi taas luokan maksamisella. Sen jälkeen ratsun letitys. Omistaja oli kisahoitajana ja hoiti muun puunauksen. Vaikka tiesin että kisat menevät poikkeuksellisesti etuajassa niin lopulta aikataulu kuitenkin pääsi yllättämään. Aloitin verkkailun omalta kentältä ja siinä mentiin hetki käyntiä. Hain Easya kuulolle. Päätin kuitenkin lähteä siirtymään kisapaikkaa kohti. Lähtiessä kuulin että siellä voisi varmaan olla jo. Hassu Easy kyttäsi hyvin epätyypilliseen tapaan matkalla aurattuja lumipaakkuja. Etäältä sitten huomasin että mulle viittilöitiin että tule. Mentiin sitten pätkä raviakin kun pelästyin että ollaan myöhässä.
 
Saatiin mennä suorilta maneesiin. Sen verran myöhässä siis olin. Eka oli radalla ja oma vuoro oli neljäntenä. Etukäteen olin suunnitellut että tähän mennessä olisin saanut jo raviverkkaakin tehtyä. Pieleen meni. Aloitin siis kevyellä ravilla ja volttien pyörittelyllä. Easy tuntui verkassa taas epäilyttävän kivalta, rennolta ja helpolta. Tehtiin hitusen ravilisäyksiä, muutama peruutus ja pari väistöä. Laukka pyöri hyvin ja oli kivan rauhallista. En tahtonut riskeerata rauhallisuutta kokeilemalla keskilaukkaa. Vastalaukat jäi kokeilematta. Sen edestä tein sitten ravivoltteja.
 
Aitojen sisällä ennen suorituksen alkua. Minna kuvasi.
 
Edellisen ratsukon suorittaessa annoin hetkeksi pitkät ohjat ja kertasin radan vielä mielessäni. Kun oma vuoro koitti niin ratsu tuntui jännittyvän samantien kun päästiin aitojen sisälle. Kovin ihmeitä ei ehditty tehdä, reilu kertaalleen radan ympäri, vähän voltteja ja kun olin väistämässä vasemmalle niin saatiin lähtömerkki.
 
Tervehdykseen menossa, oma istunta näyttää vinolta. Kameran takana oli Minna.
 
Alkutervehdykseen mentiin mielestäni suorana, joskin vähän jännittyneenä. Paperissa lukee silti että taipuu vasemmalle, pysähdys hieman vino. Volteilla ja vaihtouralla oikein keskityin että turpa on sisälle. Kommenttien mukaan vastustelee kättä, asettuu ulos, sujuvammin eteen ja vasemman voltin lopussa tulee sisäpohjetta vasten. Video kavaltaa takaosan liirausta. Väistö meni suht siististi vaikka alkuun taisi olla ongelmia saada hepoa sivulle. Paperin ekasta kommentista ei saa selvää, seuraavassa lukee että sujuvammin sivulle. Keskiravissa yritin pitää tahdin samana, tunnustan että lähti vähän arasti. Siitä saatiin sitten 4, ei eroa, taivuta kulmaan ja lopussa käyntiä. Easy taas töksähti kun yritin hidastaa ravia. Toinenkin väistö meni mielestäni ihan hyvin, tuomarin mukaan takaosa jäi ja taipui vasemmalle.
 
Peruutuksesta tuomari ei tykännyt taaskaan. Omasta mielestä ei mitään ihan parhaimmistoa mutta meitä rankaistiin nelosella. Pysähtyy kättä vasten, ei tasan, vastusteleva peruutus. Keskikäynnissä pitäisi tuomarin mukaan antaa enemmän tilaa edestä, lyhyttä ja energisemmin. Vastalaukka nousi kuten pitikin. Jännittyy nostossa, raviin liian aikaisin. Hepo taisi tipahtaa raville omia aikojaan mutta kulma ei sentään ollut niin pahaa kaahausta kuin pelkäsin. Myötälaukan nosto oli sentään tarkka. Tarkemmin kulmaan. Voltilla hepo heilutti päätään, säilytä tahti. Keskiympyrällä oikeaan asettui kuulemma ulos ja rohkeammin. Tunnustan etten pyytänyt kovin paljoa eteen. Hepo taas jännittyi kun pyysin rauhallisempaa laukkaa. Tahtirikko, raviin kättä vasten.
 
Laukassa kaadutaan sisälle ja kaunista taivutusta ei näy. Kuvaajana oli Minna.
 
Keskiravi lävistäjällä, jonka piti olla se helpompi meni mielestäni paremmin. Ratsu aukoo suutaan, ei eroa. Tästä kuitenkin tuli 5. Keskikäyntiin siirtyessä Easy taas töksähti vaikka muistelen pyytäneeni eteen. Lähes pysähtyy, (keskikäynti) saisi olla irtonaisempaa. Vastalaukka nousi taas kuten piti. Kommenteista ei ihan saa selvää, ehkä että suora lopussa. Tai sujuva. Ravisiirtymä myöhässä. Tällä kertaa sitten näin päin. Kulma meni taas paremmin kuin odotin. Myötälaukan nosto kuulemma pontevammin, vastustelee kättä voltilla. Taas oli jotain ylimääräistä päänheilutusta ja sisälle kaatumista. Keskilaukan pyysin taas varovasti, siitä tuli 4,5, sujuvammin, rohkeammin eteen. Sitten taas kommentteja, joista ei saa selvää: myötää rhuisty. Lävistäjä harjoituslaukassa, vastustelee, jännittää siirtymää, laukkaa loppuun asti. Mutta pysyipä laukka kuitenkin lähes loppuun asti. Vitonen siitä. Lopputervehdykseen tultiin taas omasta mielestä suorana mutta jännittyneenä. Jännittyy edestä, pysähtyy kättä vasten, suora.
 
Mitään pahoja mokia ei radalle tullut. Muutama töksähtävä siirtyminen kuitenkin. Laukassa päänheiluttelu vähän harmitti. Omasta mielestäni olin tarkka ja huolellinen, näköjään en ollut. Jännitin tuloksia kovasti. Mutta saatiinpa kuitenkin hyväksytty: 50,556 %. Yläkerran numerot ovat nelosesta viispuoleen ja alhaalla jopa yksi kutonen (askellajit) ja muut vitosia. Ihan arvattavissahan tuo oli että huippupisteitä ei tule. Lapun kommenttien lukeminen sai silti pahalle mielelle. Merkkisuorituksen takia meidät on kuulemma tuomaroitu tavallista tarkemmalla silmällä, joten ehkä siksi noin tiukka linja.
 
Poseerausta Saaran pihalla. Minna kuvasi.
 
Jos olisin ehtinyt verkata pidempään niin se olisi saattanut parantaa numeroita. Mutta tavoite oli päästä läpi ja se onnistui. Sitä vähän ihmettelen että miten yleensä niin tarkka minä olin nyt kalibroinut itseni helpon C:n tasolle. Kyllä tässä vaiheessa pitäisi jo katsoa että ratsu on oikeasti suora eikä vähän sinnepäin. Radalla yritin ratsastaa mahdollisimman raahustaen ja ravi olikin välillä aikamoista hyytymistä. Se ihan siksi, kun tämän tuomarin mukaan oltiin viimeksi turhan reippaita.
 
Alakerran kommenteissa lukee: Tarmokkaasti suoritettu. Valitettavasti hevonen tänään varsin jännittynyt edestä. Varo kankiohjaa ettet jää sitomaan hevosta liikaa, nyt vastusteli kättä pahoin. Ratsasta paljon pehmeämmällä ja tasaisemmalla kädellä hevonen rennommaksi ja pohkeen eteen. Omana kommenttina että juu Easy oli jännittynyt mutta Easyksi kuitenkin melko rento.
 
Anne kuvasi meidän suorituksen: http://youtu.be/DC8I-LFRbUo
Tuosta huomaa miten takaosa karkailee muutaman kerran sisälle.
 
Poseeraus vielä omalla pihalla. Easy näyttää ihan ponilta. Minnalle kiitos tästäkin kuvasta.