Tämän päivän ensimmäinen homma tallilla oli testata että ontuuko Easy. Juoksin sen kanssa pihalla ja sekä omaan että omistajan silmään näytti normaalilta. Onneksi! Tälle päivälle oltiin buukattu meille kouluvalmentaja parantamaan meidän menoa. Opeksi tuli Saaran tallin vaalea ope, enkä oo ihan varma olenko sen opetuksessa koskaan ennen ollut. Keli oli pari astetta pakkasella. Välillä paistoi aurinko, välillä satoi lunta ja toisinaan sekä että.

 
Alotettiin valkkakin sillä että varmuuden vuoksi ravasin pitkähköllä ohjalla ja kolmaskin silmäpari totesi että ratsu näyttää puhtaalta. Ope kyseli meidän ongelmakohtia ja aika kattavasti muistin kertoa kipityksestä, tahtiongelmista, oman istunnan vioista, Easyn epätasaisuudesta varsinkin siirtymissä, asetusten hankaluudesta oikealle ja "vikalista" piteni sitten tunnin edetessä. Alkuun mentiin ympyrällä käynnissä vasempaan kierrokseen. Haettiin sekä rauhallista että välillä etenevämpää käyntiä isommilla askelilla ilman että tahti kiihtyi. Sitten mentiin kevyttä ravia. Kivasti sain kuulla että alaselkä notkistuu liikaa ja lonkka on liian pystyssä jonka takia jalatkin karkaa taakse. Vähän enemmän takakenotusta siis. Easy oli melko epätasaisella tuulella ja itse taisin ratsastaa vielä jotenkin hellästi. Monesti kuulin myös että nyrkit kiinni, kyynärpäät lähelle vartaloa ja ajattele pidätteet kyynärpäihin asti. Hepo reagoi vähän huonosti pohkeisiin ja käynnistä raviin pääsy oli poikkeuksellisen tahmeaa. Välillä hepo vähän äkäilikin.
 
Oikeaan kierrokseen alotettiin myös käynnillä ja nopeasti kävi ilmi että asetuksen saaminen oikeaan on vaikeampaa. Vasemmalta piti myös vähän päästää että asettuminen on helpompaa. Ravi oli nyt harjoitusravipätkiä ja ite piti keskittyä ohjastuntumaan ja käyntisiirtymissä pitää pohkeet lähellä ja pyytää heti eteen. Ope oli ihanan kannustava vaikka ei oltu parhaimmillamme tänään ratsun kanssa. Lapoja piti myös tarkkailla ja pitää hepo tarpeeksi suorana. Ravissakin tehtiin hetkellistä kokoamista/lyhentämistä ja sitten eteenpäin pyytämistä.
 
Seuraavaksi poistuttiin ympyrältä ja tehtiin sulkuja suoralla. Alkuun oli aikamoista matamista ja kiemurtamista ja takaosaa sai monesti pyytää vielä lisää sivulle. Easy on tehnyt sulkuja varmasti olemattoman vähän viimeaikoina enkä minä juurikaan enempää. Vasempaan kierrokseen oma paino valahti liikaa vasemmalle. Samalla lähti kuulemma satulakin jo vinoon. Toiseen suuntaan paino pysyi paremmin. Ratsun kaula oli välillä turhan mutkalla. Tehtiin ensin siis suoraan näitä, myöhemmin laukan välissä ympyrällä. Itelle ongelma oli etten tiennyt koska oli hyvä. Takapuolituntuma puuttuu.
 
Laukkaa mentiin ensin vasempaan kierrokseen. Kuten tavallista niin päivän eka nosto käynnistä oli tosi takkuinen. Yleensä nostankin aina ensin ravista. Takaosa liirasi ja hepo luimi. Saattoipa pieni pukkikin tulla nostossa. Laukka ei tänään ollut tasaisimmasta päästä mutta kentän osin jäisevä pohja varmasti vaikutti omalta osaltaan. Tahtia tasaiseksi ja ratsua suoraksi. Raville siirtyessä turpa taas nousi. Alkuun oma selkä juili laukatessa eikä helpottanut menoa yhtään.
 
Oikea laukka oli taas vähän vauhdikkaampaa. Käynnistä sekin nousi huonosti. Asetusta haettiin sisälle ja taas piti myödätä vähän vasemmaltakin. Välillä reitti liirasi vähän ulos ympyrältä. Pohkeilla piti tehdä laukannostoapuja ja yrittää saada laukkaa korkeammaksi. Vasempaan kierrokseen sain jujusta hetkeksi kiinni. Ei ollut kovin tasainen tähänkään suuntaan.
 
Opelta tuli lopuksi kommenttia että oon ite aika kriittinen. No, saatanpa ollakin mutten omasta mielestäni yhtään väärällä tavalla. Tietysti tahdon aina pyrkiä parempaan suoritukseen ja helpompaan menoon. Ekaksi valmennuskerraksi oli omasta mielestä jopa hyvä juttu että Easy oli noin epätasaisella tuulella. Tulipahan ainakin ongelmat esille. Kuulemma tasaisempi pohjakin vaikuttaisi varmasti. Toivottavasti jatkoa seuraa open kanssa. Hyödyllisiä asioita ainakin tuli esille.
 
Tunnin aikana tuli useamman kerran semmonen olo etten ollut ihan varma mitä ope tahtoo kun pyynnöt ei aina olleet yksiselitteisiä tyyliin käytä sisäpohjetta. Tein sitten itsenäisiä päätöksiä ja tein kuten kuvittelin että toivottiin. Taisi mennä aika pitkälle oikein. Kovin rankka treeni ei ollut, mentiin useamman kerran välissä pitkin ohjin eikä ratsu hionnut.
 
Easysta irtosi tänään jo melko paljon karvaa. On sitä jo jonkin aikaa irronnut mutta rupesi tuntumaan siltä että itelläkin on karvanlähtöaika kun hihat on hepankarvoissa ja pölisen niitä ympäriinsä. Mittanauha myös kavalsi että ratsu on vähän laihtunut. Arviopaino mitan perusteella on nyt n. 410 kg (aiempi mittaus sanoi 432 kg). En edelleenkään tunne kylkiluita kovin selvästi. Oma amatööriarvio on että aika passelissa kunnossa.
 
Ongelmia:
laukannostot käynnistä
siirtymät
oma istunta, polvetkin jännittyi
 
Parannusta:
meno rauhoittui ja tasottui loppua kohti
kannustava ope