Arkistojen selailu jatkuu, edelleen vuosi 1993 kyseessä.

Seposta en pahemmin tykännyt. Mentiin aika usein ilman satulaa.

 

Dena oli myös yksi suosikeistani. Lokakuussa 1993 tipuin ekaa kertaa tunnilla. Kuopiossa kesällä olin kyllä shettiksiltä poistunut kyydistä kun muistaakseni niillä mentiin ilman satulaa ja niillä oli vinkeenä tehdä äkkijarrutus ja laskea pää.

 

Kouluratsastuksen kiemuroita ja siirtymiä on niitäkin treenattu jo ammoisista ajoista.

 

Speedyllä (Zolinda, s. 1987) menin myös aika monesti. Ihan hauska kipakka pieni poni. Se kulki myöhemmin tunneilla ilman satulaa maha pyöreänä kun se (1995 keväällä) odotti Zombia (sillä en koskaan ole mennyt ja tuskin menenkään). Kaikkien sen 4 varsan isänä oli Pikku-Mies (kuva alla), joka myös oli tuntiponina ja kaikki nämä 4 jälkeläistä ovat nykyään samassa hommassa. Myös Speedyn täyssisko Gazella oli tuntiponi.

Huomasin näemmä että hevosten takajalat ei olekaan piikkisuorat.

 

 

Tuntiponina oli myös suomenpienhevonen Pikku-Mies (Varjo-Luonnos s. 1987, k. 2007, säkä n. 143 cm), joka oli ori. En ole ehkä muilla oreilla ratsastanutkaan? En näemmä ihastunut ekalla kerralla.

 

Pikku-Miehen jälkeen tunnille sain symppiksen Camin. Sillä en tainnut mennä kuin tuon yhden tunnin mutta muistan edelleen, miten reipas se oli laukassa. "Voltti toisessa kierroksessa" näyttää kovin tutulta edelleen. Tässä vaiheessa teksteihin pääsi näemmä jo open korjausehdotuksetkin.