Ennen tuntia oli kisapalaveri ja oon näemmä hommaamassa alueluvat ja lähdössä kesäkuussa Rempalla aluekisoihin hyppäämään 90 cm. HUU ja JEE :D

 
Päivän teemana olikin yllättäen maastoesteet. Esteet kasattiin raviradan eli tutummin raviskan keskelle. Aikamoinen järvi siinä oli paikoitellen, erittäin iso vesilätäkkö siis. Soutuveneellä olisi pärjänny hyvin. Vettä enimmillään jonnekin lähes mahaan asti hepoilla. Meitä oli 5 rastastajaa.
 
Alkuverkkana ravattiin ja laukattiin isoa ympyrää puoliksi kuivalla, puoliksi lätäkössä. Ensimmäisissä laukkapätkissä Remppa meni kivan reippaasti eteenpäin ja sai melkeen pidätellä. Siihen se paras menohalu hyytyi. Lopputunnin piti houkutella lisää vauhtia ja ois voinu yrittää vieläkin tarmokkaammin. Ei ollu kenttävauhtia vielä lähelläkään. Ensimmäisen vesikierroksen jälkeen kengät ja sukat oli märät.
 
Ensin hypättiin n. 50 cm:n pystyä kuivalla pari kertaa, sitten se nostettiin n. 80 cm:iin. Sitten vedessä olevaa okseria (n. 30 cm veden alla, n. 70 cm? pohjasta) kumpaankin suuntaan. Ehkä pientä epäröintiä oli, mutta yli mentiin joka kerta. Välillä tyylikkäämmin, välillä ratsastaja liikaa kiinni ohjissa tai vähän jäljessä hypystä. Pohkeet sentään muistin pitää kiinni.
 
Sitten hypättiin "järvelle päin" pieni sarja (6,5 m väli, n. 40 cm) ja vedessä oleva tuolieste (n. 30 cm veden alla, kokonaiskorkeus 85 cm?). Ekalla kerralla juostiin tuoliesteestä läpi. Hups. Laukka hyytyi ennen estettä ja ponnistuspaikka hukkui totaalisesti. Sitten oli jo liian myöhäistä ponnistaa ja loikkasi vaan siitä läpi eikä ylös. Takaisinpäin päästiin tuoliesteestäkin yli.
 
Lopuksi hypättiin kaikki esteet sarjana ensin järveltä tallin suuntaan (tuoli, pikkusarja, pysty, okseri) merkkien välistä tähdäten ja sitten vielä toisinpäin järvelle. Vikalla kerralla juostiin tuolieste taas nurin. Sama vika kun edellisellä kerralla. En sitten tiedä että häikäsikö aurinko Remppaa vai missä vika (ratsastajassa). Pudotuksia tuli yhteensä 3-4, joista 2 siis läpijuoksua. Kahdesti irtosi jalustin ja ekalla kerralla tasapaino heilahti uhkaavasti veden päällä. Remppa ei kieltänyt kertaakaan. Vauhtia ois todellakin voinut olla enemmän. Pienestä piiskauksesta ei paljon parantunut eikä sitten tullu piiskattua enempää. Olisi ehkä pitänyt.
 
Aurinkolasit oli erittäin hyvä lisävaruste. Pysyi sentäs silmät kuivana, vaikkei märistä laseistakaan kovin hyvin nähnyt. Lopputunnista olo oli jo hyvinkin märkä vaikken järveen pudonnutkaan. Loppuravit mentiin raviskan ympäri. Ärsyttävää ohjien kiskomista siinäkin mutta pitkin ohjin meni liian lujaa. Kentällä ratsaille ylös ja alas ei meinannu pysyä paikallaan.
 
Ongelmia:
Remppa kisoi koko tunnin käynnissä ja ravissa ohjia, erittäin ärsyttävää
tuoliesteen ponnistuspaikka järvelle päin mentäessä hukassa
en aina hyvin mukana hypyissä
jalustimien karkailu
hyytynyt vauhti
 
Parannusta:
en tainnut tänään hypätä ennen hevosta (en oo kyllä ihan varma)
yllättävän vähän jännitti
muistin pohkeet hypätessä (Rempalla on kyllä muistunut, vielä kun muistaisin Tellullakin)