Pääsin tekemään eilistä harjoitusta uudestaan. Tällä kertaa ratsunani Vieno ja apuna gramaanit. Jee, kerrankin Vienolla muuta kun esteitä. Hepo oli ollut saikulla levossa, joten virtaisaa menoa oli odotettavissa. Päätin kuitenkin ottaa kouluraipan mukaan. Tallin puolesta oli näemmä päätetty että sormeni on kunnossa, sillä gramaanien kanssa en keksinyt hyviä tapoja suojella sormeani. Laitoin ohjat sitten tavalliseen tapaan nivelet pikkurillin ja nimettömän välistä ja gramaanit nimettömän ja keskisormen välistä. Tunnilla meitä oli vaan 6 ja kelinä pihalla +2, me edelleen maneesissa.

 
Alkutunnin ratsastelin taas hyvin varovaisesti ja ajattelin ettei Vieno jaksa kunnolla tehdä töitä saikkunsa jälkeen. Helpommin varmaan olisi mennyt jos olisin ollut jämäkkä alusta asti. Käynnissä ja ravissa meni kivasti vaikka aluksi meninkin hiukka pidemmillä ohjilla enkä vetänyt turpaa gramaaneilla nippuun. Alkuun taas tehtiin käyntiinsiirtymiä puomien välissä. Yllättävän lyhyet välit tommoseen. Onnistui kuitenkin vaikka tiukille meni.
 
Laukassa oli lyhennysongelmia jo ekalla, ns. normaalilla 3 laukan välillä. Hepo oli hieman raskas edestä, pidätteet meni huonosti läpi ja puomeilla vaihteli laukkoja. Puomityö sitten vaan vaikeutui välien lyhentyessä. Muualla itsenäisessä työskentelyssä hepo toimi kivasti, hidasti, lyhensi, siirtyi ja taipui. Tämä siis käynnissä ja ravissa, laukka oli kaikista holtittominta. Gramaanit otin sitten käyttöön että sain hepon suht muotoon niillä.
 
Vienon kanssa vasen kierros oli hankalampi ja lopulta oltiin niin amatöörimäisten ongelmien parissa ettei osuttu puomeille. Ensimmäinen ok, toinen ulkoa ohi ja kolmanteen osuttiin ulkoreunaan. Itellä oli jotenkin pallo hukassa, sillä tätä toistui usean kierroksen verran. Näemmä se tasainen kääntäminen vaatii vielä aika paljon lisää treeniä. Raville tiputteli myös monesti, varsinkin juuri ennen puomeja tai niiden välissä. Ainakin kertaalleen suhattiin väli kahdellakin laukalla ja monesti tuli puolikkaita kun ei askeleet sopineet. Kertaalleen tuli ennen tehtävän aloittamista kommentti että pitäisi yrittää mennä vähän löysemmillä gramaaneilla. Sekosin pasmoissani kun olin juuri yrittänyt saada keskittymiseni siihen että saan vauhtia hidastettua. Mietin sitten että yritän päästää niitä gramaaneita seuraavalla kerralla sitten.
 
Ihan vikalla kierroksella väliä taas pidennettiin "venytysväliksi" eli vihdoin saatiin mennä ihan meidän tavallista laukkaa ilman että tarvi pahemmin pidättää. Sehän sitten meni kivasti ja helposti ja mielellään olisin mennyt muutaman kierroksen enemmänkin että ois jäänyt tunne siitä miltä pitäisi tuntua kun menee hyvin. Kahden kierroksen jälkeen kuitenkin open mukaan riitti.
 
Veikkaan että ois saattanut mennä paremmin jos olisin jättänyt raipan pois. Nyt jäi semmonen en vaan osaa -olo. Takaisin alkeisjatkotunnille, jossa opetetaan osumaan puomeille. Se vähän harmitti että hyvästä suorituksesta palkittiin sitten lopettamalla ja päällimmäiseksi jäi mieleen ne hankalat kierrokset. Ei tullut hirveästi onnistumisen elämyksiä puomitehtävällä. Plussaa tunnista se, että sain hevosen ratsastettua pyöreäksi ja eteen-alas myös gramaanit löysinä. En kyllä tiedä olisiko onnistunut jos niitä ei olisi alkuun ollut apuna. Lopputunnista hepo oli ravissakin kivan helppo.
 
Ongelmia:
en osannut ohjata, mentiin keskimmäisestä puomista monesti ohi
en saanut laukkaa lyhennettyä kunnolla
hepo vaihteli laukkoja puomeilla
ravirikkoja
 
Parannusta:
sain ratsastettua pyöreäksi myös löysin gramaanein
parhaiten puomit meni normilaukalla eli vikalla kerralla
 
Heppajutuille (blogille) tuli täyteen 1 vuosi :D Tämä on 180. kirjoitus eli lähes joka toinen päivä ratsailla. Hinta-arvio kuluneen vuoden lystille on 4te.