Meitä kuvattiin tänään taas Tuulin opettajakoulutuksen arviointiin. Pitkästä aikaa.

 
Päivän teemana oli pohkeenväistöt. Videoinnin takia muiden piti seistä pitkällä sivulla pois tieltä, jotta "ryhmä olisi hallussa". Alkuverkassa Pallo oli ihan ok. Pikkusen laiskahko ja jäykähkö. Laitoin jalustimet pitkiksi, koska koulutunneilla aina sanotaan että ne on liian lyhyet. Nyt ne meni sitten liian pitkiksi ja käskettiin lyhentää, jotta elämä olisi helpompaa. Auttoi. Alkuverkassa tuli myös kommenttia että selkä on liian notkolla. Harvemmin semmosta kuulen. Samoin vasen olkapää oli kuulemma alempana. Pitäisi olla se peili!
 
Meitä oli 6 tunnilla ja Pallon kanssa oltiin tokana vuorossa. Uusi heppa Cytrus oli ekaa kertaa mun nähdäkseni tunnilla. Tehtävänä oli lähteä harjotusravissa liikkeelle, tehdä lyhyen sivun päätyyn voltti, kääntää kohti X:ää (ennen pitkää sivua siis käännettiin) ja siirtää käyntiin, X:ltä väistää uralla olevalle X:lle, mennä suoraan, nostaa kulmassa ravi ja tehdä harjoitusravissa voltti toisen lyhyen sivun keskelle. Väistöpätkä oli sangen loiva. Pallo sinkosi joka kerta hirveää vauhtia liikkeelle ja ensimmäinen voltin puolisko oli joka kerta sangen vouhottava ja levoton. Käyntiin ei meinannut haluta siirtyä. Meidän eka käyntiväistö (vasempaan kierrokseen) oli ihan liian jyrkkä kun en tajunnut sitä toista X:ää. Muuten meni kai ihan ok. Raviväistöistä joku oli kauheaa kiemurtelua alussa. En oo ihan varma siitä kuinka hyvin Pallo väisti ilman raipan apua, mutta liian vähäisestä väistöstä ei tullut sanomista. Omasta asennosta (jalka ei liian taakse, kädet nyrkissä) tuli jonkin verran sanomista. Yhdellä kerralla ravi hyytyi väistön loppuun.
 
Toiseen kierrokseen (oikealle) meni hyvin samoin. Yleensä avitin raipalla, vikalla kerralla en ollenkaan ja se taisi silti mennä ihan ok. Jossain vaiheessa tuulettimilta kuului kummaa rapinaa ja hevoset läksi. Valmiiksihan seistiin ihan rapinan vieressä. Pikku laukkapyrähdykset keskelle maneesia ja kaikki pysy kyydissä. Lopputunnin ajan Pallo kyttäsi tuuletinnurkkaa ja tuli siinä sisäpohjetta vasten. Muutenkin meni paljon säpsymmäksi. Pitkin ohjin kävellessä Pallo edelleen luuli että joku hyökkää sieltä ja otti pienet laukat. Mortin perässä käveltiin siitä sitten ja Pallo tajusi että nurkka on turvallinen. Mutta taluttaessakin ihan nurkkaan asti ei voinut mennä vaan piti kiihdyttää poispäin.
 
Tunnin pahin miinus oli todella rauhallinen vauhti kaikessa tekemisessä. Suurin osa ajasta oli seisoskelua. Alkeiskurssilaiselle tämä olisi ollut kauhea pettymys: ei laukattu (paitsi sinkoilut). Laukkatyöskentely on Pallon kanssa ainakin itelle kaikista haastavinta.
 
Ens viikolla kuulemma hypätään. Talven jälkeen pihalle, pois kuplasta :)
 
Ongelmia:
istunta (vinossa vasemmalle, selkä notkolla, jalat väärillä paikoilla, kantapäät ei alhaalla)
kädet ei nyrkissä
liian odottelun aiheuttama hepon uudelleen haltuunotto joka kierroksella
pelottava tuuletin, joka rapisi
 
Parannusta:
väistöt meni kuulemma sangen mallikkaasti (sano ope, itehän voisin vaatia aina vähän enemmän)
loppuverkassa löyty hallittu, reipas ravi