Olin hyvin onnellinen kun estevalkkaan ratsukseni oli merkattu Tellu. Hepoa ei ois napannut lähteä hommiin sillä ei ois tahtonut antaa kiinni tarhasta. Ruoka on onneksi hyvä houkutin ja heinätupolla sain hepon luokseni. Kelinä oli märkä ja sulava pari plusastetta ja ratsukoita tunnilla 6 eli maksimimäärä.

 
Samalla kun kiipesin kyytiin niin Ankki selitti päivän tehtävää. Hevosia tulee voida ratsastaa esteiden välissä ja pitää tietää millainen laukka omalla ratsulla on. 2 laukan väli on vielä sarja mutta kun väliin tulee 3 laukkaa niin puhutaan suhteutetusta. Isommilla esteillä joutuu ongelmiin jos hevonen ei olekaan kunnolla kuulolla kun pitää saada ponnistuspaikat kohdilleen. Tänään treenailtiin 3 laukan välejä, joita oli n. 11 metristä (en muista enää tarkasti) 13 metriin. Alkuverkassa Tellu oli hyvin rauhallinen, aavistuksen löysä jopa. Tein pieniä temponmuutoksia ravissa ja yritin saada sen kuulolle. Turpa oli kaukana edessä tellumaiseen tapaan.
 
Ensin mentiin maapuomit muutaman kerran ravilla yli että tiedettiin mitä on luvassa. Laukassa siis suunnilleen ympyrällä: puomi, 3 normaalia laukkaa, puomi, 2 lyhyttä laukkaa, puomi, 3 vähän isompaa laukkaa ja puomi. Eka kierros meni vähän haparoidessa mutta opelta tuli käskyä että välissä pitää ratsastaa kunnolla, pidättää ja antaa pohkeita niin nopeasti saatiin juonesta kiinni. Toiseen suuntaan mentiin väleinä normaali 3, lyhyt 2 ja normaali 3. Meni helposti. Ite olin kuulemma liikaa menossa eli takamus penkkiin eikä saa etukenottaa.
 
Ekana hyppytehtävänä tultiin maapuomi, 3 laukkaa ja pysty. Oikealla laukalla sisään ja esteen jälkeen vasemmalle. Huonosti taas muistin kattoa että vaihtuko laukka. Ekalla kerralla tultiin liian lujaa, ite yritin pitää vauhdin tasasena. Taitaa taas olla niitä alitajuisesti esteelle ajamisia. Pikkuhiljaa parani ja rauhottu meillä vaikka estettä nostettiinkin ja väli kävi samalla ahtaammaksi.
 
Seuraavaksi hypättiin keskilinjan tehtävää: maapuomi, kavaletti ja okseri, joka väliin 3 normaalia (meille ehkä vähän rauhallista) laukkaa. Se meni kivasti vaikka ekalla kerralla unohdinkin minne ollaan menossa enkä johtanut okserilla. Suoraan päädyttiin mutta laukka jäi vaihtumatta vasemmaksi. Muutaman kerran senkin jälkeen niitä piti vaihdella. Se meni meillä sangen kivasti joka kerta.
 
Seuraavana hypättiin 13 metrin linja, jossa jälkimmäisen esteen alla oli sängynpääty pelotteena. Kävin sitä Tellulle näyttämässä vaikkei olisi saanutkaan (ehdin ennen ku kiellettiin). Mentiin suht normaalia laukkaa. Ekalle hyppäsi kaukaa mutta väli oli hyvin passeli kolmella, ei hidastellut eikä kytännyt pelotetta. Se mentiin vaan kerran. Kommenttia tuli että hyvin valittu vauhti kun tiesi ettei hevonen kyttää niin ei tarvinut tulla lujempaa.
 
Lopuksi tultiin kaikki tehtävät peräkkäin ratana. Lisäksi joukossa oli porttiokseri, jota ei oltu hypätty ollenkaan. Radassa oli siis "8 loikkaa", 5 estettä. Oikealta sisään, maapuomi ja pysty, vasemmalle pitkälti, porttiokseri, melko tiukka oikea keskilinjalle, maapuomi, kavaletti ja okseri, oikealle melkeen kierros ja pysty ja pelotepysty. Kaikkiin väleihin 3 laukkaa.
 
Hypättiin rata vikana ja siinä vaiheessa aika meinasi loppua ja ympärillä oli aika paljon sähellystä. Muut ravasi ja yksi ylimääräinen hepo oli ilmestynyt joukkoon. Itellä ei vaan keskittymiskyky riittänyt hyvään suoritukseen. Zen puuttui kokonaan. Alussa ei opekaan tainnut kattoa että mitä tehdään kun toinen hyppi loppuesteitä vielä kun alotettiin. Ratavauhtia piti mennä mutta mentiin vähän rauhallisemmin, yleensähän Tellun kanssa radalla tykitetään menemään. Ei kovin nätisti mennyt, en pitänyt hepoa tarpeeksi hallussa. Kaikista päästiin yli mutta ponnistuspaikka porttiokserille tuli turhan lähelle, kaarre keskilinjalle meinasi mennä pitkäksi mutta sitten Tellu rupesikin kääntymään tosi hyvin. Keskilinjalle mentiin liian lujaa ja vaikka käskettiin pidättää niin silti meni sähellykseksi ja jyrättiin kavaletti matalaksi ja okserille tultiin lähelle. Lopussakaan en saanut tilannetta kunnolla haltuun vaan vika väli mentiin turhan kovaa ja vikan hyppäsi läheltä ja kuski kävi huomattavasti hevosta korkeammalla.
 
Ei kovin hyvin oli sekä oma että open mielipide meidän radasta. Estekorkeus oli osassa n. 90 cm kieppeillä. Yleensä mitä enemmän esteitä on putkessa niin saan juonesta paremmin kiinni mutta tänään meni toisinpäin. Olisin tarvinnut rauhallisemman ympäristön. Mutta näinkin on varmaan hyvä harjotella. Ymmärrän nyt että huippuratsastajilla on niitä henkisen puolen valmentajia. Tossa ois ollu ehkä tarkotuksena että muualla mennään reippaammin ja aina ennen estettä säädetään vauhti sopivaksi. Alkutreenit meni kuitenkin hyvin ja tykkään hypätä Tellulla. Radasta jäi kuitenkin vähän hampaankoloon sillä tiedän että oltais voitu suoriutua siitä paljon paremminkin. Sormikaan ei ollu tänään pahana.
 
Ongelmia:
alkutunnista olin liian etukenossa
radalla keskittyminen ei riittänyt hyvään suoritukseen vaan hajosi muiden väistelyyn ja muuhun ympärillä olevaan hässäkkään
 
Parannusta:
alkutunnin tehtävät meni hyvin ja siististi