Keli viileni ja mittari näytti -6. Ensimmäinen kunnollinen pakkanen. Luntakin on paljon. Intouduin siis maanantainakin ratsastamaan ja pitkästä aikaa ratsastuskoulun heppa alle. Kuvittelin meneväni koulutunnille mutta luvassa olikin esteitä ja ratsukseni merkattu Kora. Mikäs siinä, tuttu tapaus. Tällä kertaa hepo ei ollut edellisellä tunnilla vaan sain taistella kuolainten kanssa ihan rauhassa tallissa. Meni lopulta suht nopeasti suuhun siihen nähden mitä odotin. Taistelua tuossakin siis oli.

 
Esteitä kasattiin maneesiin toiselle pitkälle sivulle 3 pystyä 17 metrin välein. Ratsukoita tunnilla oli 9, joka tuntui taas melko paljolta estetunnille. Turha kitistä kun olin itse siellä se yhdeksäs. Kun alotettiin Koran kanssa hommat niin hepo tuntui ihan alkuun vähän holtittomalta. Juuri, kun oli semmonen olo että se edes vähän kuuntelee apujani eikä juokse karkuun, rupesi tulemaan kommenttia käsistä ja temmosta. Ajattelin ettei olla ihan vielä siellä. Aika hankalaa meidän meno kuitenkin oli. Alkuun ratsu kiemursi ja kiihdytteli varsinkin kulmissa. Muualla tuntui siltä, ettei se oikein kuuntele pohkeita eikä pidätteitäkään. Taipui kuin rautakanki eli ei yhtään.
 
Heti alkuverkan laukassa sain myös muistutuksen vääristä laukoista. Nostojen kanssa oli ongelmia, alkuun ei meinannut nousta kumpikaan laukka. Sitten saatiin väärää ja väärää ja välillä onneksi oikeaakin. Laukasta hidastaminen oli onnetonta ja kuskin kädet nousi pidättäessä. Tämän tunnin aikana kädet oli jatkuvasti joko liian alhaalla tai ylhäällä eikä oikeaa paikkaa löytynyt millään.
 
Verkkahypyt hypättiin ristikkona ja siihen nähden miten meillä muualla meni (Kora ei kuuntele lähes yhtään) niin hypyt meni yllättävän nätisti. 5 laukkaa väliin kuten pitikin, välillä meinasi olla vähän ahdas mutta onnistui kumpaankin suuntaan. Esteitä nostettiin pikkuhiljaa pystyiksi mutta melko maltillisesti 40 -> 50. Kivan monta kierrosta ehdittiin mennä. Ongelmana oli väärät laukat sekä nostoissa että esteiden jälkeen. Myötäämisestä ei tullut yhtään sanomista ja omasta mielestä sain kantapäät kerrankin pidettyä hyvin alhaalla.
 
Välillä Kora rupesi innostumaan ja kertaalleen askel ei passannut ekalle, vaan loikattiin kaukaa. Totesin ettei viittä askelta mahdu millään ja menin neljällä, hepo oli vauhdissa ja toinenkin väli meni neljällä. Kora kyllä kiihdytteli vähän omiaankin. Seuraavalla kerralla tehtiin käskystä voltit esteiden väliin ja siinä sain hepan kivasti taas kuulolle. Sen jälkeen 5 askelta onnistui taas hyvin. Lopuksi esteitä korotettiin vielä halukkaille ja vikalla kierroksella ne oli n. 70 cm. Ohje oli että neljällä saattaa tulla paremmin, joten tule neljällä. Itekin ajattelin että saattaa käydä viidellä ahtaaksi. Mutta Korapa meni tosi rauhassa ja saatiin eka ponnistuspaikka kivan lähelle. Totesin ettei kannata lähteä yrittämään neljää ja mentiin koko tehtävä tasaisesti viidellä. Meidän paras kierros! Vitsailin opelle että nostapa vielä kasikymppiin niin meno vaan paranee.
 
Koralle ei tullut tässä puuhassa kuuma. Loppuverkassakaan ei oikeen kuunnellut kuskia. Muutama hyvin lyhyt hyvä pätkä tuli muttei niin hyviä kuin joskus aiemmin. Nyt oli jo aavistus yritystä taipumisesta. Käynnissä sain sen omaa hyppyvuoroa odotellessa voltilla hetkellisesti taipumaan ja myötäämään, siitä voi jo olla iloinen. Narskutteli tänään vähemmän. Välillä oli vähän kannuksia ikävä kun pohkeista eikä oikeen raipastakaan meinannut tulla reaktiota. Muutaman kerran päästiin jopa esteiden jälkeen myötälaukassa alas. Veikkaan että siinä on paljon omaakin vikaa kun vääriä laukkoja linjalla esiintyy muillakin hepoilla.
 
Ongelmia:
ei ollut oikeen avuilla
hirveän tuskan takana että sain taipumaan
en osannut pitää ulko-ohjaa tarpeeksi tasaisesti tuella
pohkeiden käyttö oli vajaavaista
hirmuisesti vääriä laukkoja kumpaankin suuntaan
esteillä laukka vaihtui vääräksi
kommenttia tuli välillä niin paljon että välimuisti loppui kesken
 
Parannusta:
hypyt meni yllättävän hyvin muuhun menoon nähden
kantapäät pysyi hyvin alhaalla
narskutteli melko vähän
kivan hyvin sujunut tunti kaikilla
kivan paljon tuli kommenttia välillä