Etukäteen arvelin että saisin Ginan, pelkäsin että Martin. Martti sieltä sitten osui. Hertta oli ollut alunperin, mutta vaihtunut Marttiin. Meitä oli tulossa tunnille vain 3 ja aiheena oli ympyrällä hyppäämistä. Ennen tuntia tihutti ja pihalla oli +9. Me luonnollisesti maneesissa. Esteetkin oli edellisen porukan jäljiltä lähes valmiina.

 
Martti hoidetaan aina käytävällä, koska karsinassa saattaa olla äkäinen. Sisäinen manailuni toimi taas ja sain hevosen äkäilemään käytävälläkin. Ei se kuulemma yleensä. Mutta nyt takapuoli lähestyi niin kovaa vauhtia että peruutin pari metriä karkuun. Ei potkaissut eikä siis onnistunut liiskaamisessakaan. Aika ennakkoluuloisesti suhtauduin hepoon alusta asti. Talutettaessa oli ok, maneesissa pyörähti poikittain kun kiristin satulavyötä ja loikkasin kyytiin.
 
Melko raskas ratsu, vaikkei kovin korkea olekaan (alle 160 cm?). Luulin isommaksi. Nettisivut paljastivat möhkäleen olevan myös vasta 6v ja tasoltaan he B ja re 100 cm. Ope kommentoi että oikea kierros on hankalampi. Itellä suurin ongelma kumpaankin kierrokseen oli sisäpohkeet (onneksi oli kannukset). Kulmiinkin sai keskittyä oikein kunnolla jos meinasi ne ratsastaa eikä antaa hevosen valua suorana mistä sattuu. Alkuverkassa mentiin puomeja ravissa. Testasin hitusen väistöjäkin käynnissä. Kaikki onnistui, mutta vähän raskaan tuntuisesti. Puomit oli lyhyillä sivuilla päädyissä ja keskellä kenttää samaan suuntaan. Sitten yksi nostettiin kavaletiksi ja ravattiin puomien + kavaletin yli ympyröillä. Paljon tarmokkaampaa menoa olisin kaivannut vaikka vauhtia olikin. Tahtiin ja omiin käsiin piti kiinnittää huomiota.
 
Laukassa mentiin yksitellen ympyrällä. Ensin pikkupysty + puomit, toiseen kierrokseen kaksi pystyä. Laukattiin useampi kierros putkeen. Meni suht tasaisesti. Taas huononi kun rupesin ite miettimään ponnistuspaikkoja. Hyvin hepo meni kaikista yli. Sisäpohkeen kanssa oli aikamoista taistelua kun hepo yritti valua sisälle. Asenne päälle ja päätin että tämähän menee sieltä mistä pitääkin. Vähän taisteluksi meni mutta päällepäin taisi näyttää suht hyvältä. Ohjeeksi tuli tehdä siirtymiä ja taivutella ratsua sisälle odottelun aikana. Tämä vähän paransi menoa. Kuvittelin ettei ratsu ollut kovin raskas edestä mutta nimettömät on silti melko hellinä.
 
Sitten hypättiin kolme pystyä kahdeksikolla. Pikkukierros meni hyvin, 5 loikkaa siis, korkeutena n. 60 cm ja laukka vaihtui vaaditusti. Vähän puski tässäkin oikeaa pohjetta vasten. Isompi kierros (n. 80 cm) ei mennyt yhtä hyvin ja mentiin toinen kierros putkeen. Välillä loikkasi tosi läheltä, välillä kauempaa. Meni vissiin kuitenkin kaikilla ihan ok kun sitten vaihdettiin vinohyppyihin. Kuviona oli tiimalasi eli keskimmäinen hypättiin vinosti ja siinä piti vaihtua laukka. Päätyesteet laskettiin maapuomeiksi. Tämä ei enää sujunutkaan kovin hyvin ja hepo puski entistä pahemmin sisään. Ohjeeksi tuli kohottaa ulkokädellä päätä siltä puolelta, jolle painaa. Vähän vaihtelevaa menestystä oli, vaihtumattomia laukkojakin. Lopulta kuitenkin selvittiin tehtävästä.
 
Loppuverkassa meni nätisti pyöreänä, ei siltikään liikkunut niin hyvin eteen kuin olisin halunnut. Palaute oli positiivista että sain hankalan ratsun menemään hyvin. Ite menisin mieluummin tavallisilla ratsuilla hyvin tai superhyvin. Lasten tunneilla Martti on kuulemma hampaat irvessä hyökkäillyt muita hevosia kohti.
 
Tunnin jälkeen Martti jatkoi hankalana olemista. Köyttäminen käytävälle ei meinannut onnistua ratsun suunnitellessa poistumista. Sain sitten yhden sormeni liiskattua siinä taistellessa (ei onneksi pahasti). Kovin isosti en uskaltanut hepoa lähteä komentamaan kun pelkäsin että vetää herneet nenään ja käy päälle. Ei mitään hajua tekisikö niin muttei tehnyt mieli testata. Ens viikolla mennään koulua kun muut ryhmät hyppää. Kisat on kuulemma tulossa lähiaikoina, jospa sitä kävisi jonkun radan loikkimassa.
 
Ongelmia:
painoi sisäpohjetta vasten kummassakin kierroksessa
muutama ohjaushärö tunnin aikana ja hepo lähti painamaan sisälle mistä sattuu
pahimmat miinukset tulee äkämöinnistä tallissa
 
Parannusta:
hyppäsi rehellisesti kaikesta yli