Tämän viikon Easyn ratsastus jäi lauantaille hepparaukan kärsittyä alkuviikosta mahakivusta. Ennen selkään loikkaamista tuli taas opeteltua uusia hevosenhoitotaitoja kun hepolle piti ruiskuttaa lääkettä suuhun. Ei mennyt yhtä siististi kun omistajalla vaan osa roiskui ulos. Suurin osa katosi kuitenkin hepan mahaan kuten pitikin. Harjatessa oli taas sidottuna ihan kiltisti mutta satulalle irvisteli.

 
Ratsastus alotettiin tottelevaisuusharjotuksella eli niin pitkään pitää seistä paikallaan kunnes annan luvan liikkua. Ehkä kuudennella kerralla malttoi olla aloillaan. Monesti kuvitteli että kiitos paikallaan olosta tarkotti samalla eteen. Sitten malttoi seistä taputeltavana ja pohkeista vasta liikkui eteen. Mentiin pitkät alkukäynnit ja mentiin moneen otteeseen tunnin aikanakin välikäynnit pitkin ohjin. Yhdet pätkät mentiin pohkeenväistöä käynnissä kumpaankin suuntaan, jolla testasin toimiiko pohkeet.
 
Minäkin ihastuin kolmikaariseen, joten tällä kertaa mentiin lähinnä kaaria siirtymillä. Käyntiä, ravia ja pysähdyksiä. Alkuun hepo oli käynnissä ja ravissa aikamoinen tahmakavio. Alun taivuttelun jälkeen sain hetkittäin jopa rentoja ja letkeitä ravipätkiä pyöreällä ratsulla. Taivutukset oli kyllä koko tunnin aavistuksen hankalia eikä mitään läpihuutojuttuja. Suoristuksen jälkeen meni aina hetki ennen kun uuteen suuntaan onnistui. Välillä piti voltata apuvoltti väliin. Saatiin olla kentällä ihan yksin, kelinä oli pilvinen +15.
 
Alkuun otettiin pieniä laukkapätkiä: keskimmäinen kaarre ja pitkä sivu. Laukasta hidastukset ei toimineet kovin hyvin ja laukkailun jälkeen hepo innostui liikkumaan ravissakin paremmin, välillä jopa turhan kipittäen. Sitten laukkailtiin ympyröitä siirtymillä. Siirtymät alaspäin oli huonompia, ravia tuli useasti muutama askel. Laukannostot taas oli ihan napakoita. Saattoi niihinkin tulla väliin yksi raviaskel. Kertaalleen sain jopa pukin aikaiseksi nostossa. Aavistelen että hepo protestoi sitä kun sain kaarteessa sen jalat taivutettua alle ja niitä olisi pitänyt käyttää nostossa. Mitään ihmeellistä en ainakaan itse tehnyt eikä hepo enempiä pukitellutkaan. Pään viskomista esiintyi taas aiempaa vähemmän.
 
Treenauksen jälkeen talutin vielä muutaman kierroksen. Käynnissä hepo oli perässävedettävää mallia. En löytänyt maasta reipasta käyntiä millään. Helpommin sain sen raville. Treeni ei tainnut olla kovin raskas, sillä hepo ei ollut edes hikinen. Itelle oli sitten vielä karsinan putsauksen verran hikiliikuntaa tarjolla.
 
Ongelmia:
tasaiset asetukset ja taivutukset
pieni protestipukki
 
Parannusta:
tänään hepo malttoi keskittyä paremmin muhun eikä kyttäillyt niin paljon
loppuverkan eteen alas toimi taas aiempia kertoja paremmin