Alkuun kolme loistavaa syytä miksi kannattaa laittaa kaikki liikenevät rahansa ratsastukseen:

1. Kansanterveydellinen. Panostus omaan terveyteen urheilun kannalta.
2. Kansantaloudellinen. Kotimaisen yrittäjyyden tukeminen.
3. Ympäristöystävällinen. Palveluiden ostaminen tuotteiden sijaan.
 
 
Riikka piti tunnin. Empulla esteitä. Emppu mun nähdäkseni ekaa kertaa tunnilla saikun jälkeen. 6 ratsastajaa tunnilla (paljon Nowaksi).
 
Alkutunnista mentiin ihan pientä (30 cm?) 3 esteen jumppasarjaa verkkana. Sitten hypättiin sarja (normaalisti tuli 4 laukka-askelta väliin) + pysty (= 3 estettä) muutaman kerran. Emppu oli tosi epätasainen eikä kunnolla joko mennyt eteen tai hidastellut vaan vähän sitä sun tätä. Välillä kiemurtelua. Pidätteitä ei kovin hyvin kuunnellut.
 
Lopputunnista ratana: ensin 2 esteen jumppasarja (40 cm?), sitten pysty (n. 85 cm, päivän suurin) ja lopuksi 2 esteen sarja (= yht. 5 hyppyä). Pistin taas vähän automaattivaihteen päälle enkä ratsastanut kunnolla. Muiden hypätessä velttoiltiin käynnissä pitkin ohjin. Hypyissä meni kivasti eteen mutta hyppäsi välillä kaukaa. Ekalla ratakierroksella sarjalle tuli 3 laukkaa väliin ja hyppäsi kaukaa. Ite jäin hypyssä jälkeen kun luulin että tulisi vielä yksi laukka-askel ennen hyppyä. Vikalla kierroksella päätin mennä vikan sarjan kunnolla eteen ja en tiedä laskinko väärin mutta sain siihen vaan 2 laukka-askelta. Saattoi olla myös 3. Aikamoinen esteautomaattihan se Emppu on, menee vaikkei ratsastaja olekaan ihan skarppina.
 
Esteiden jälkeen hidastaminen oli vähän työlästä. Loppuverkassa Emppu ei oikeen asettunut ja lötkytteli pitkänä. Kukaan ei käskenyt ratsastaa kunnolla, joten vähän veltosti itellä meni.
 
+2 ja auringonpaisteessa tuli niin kuuma että piti ottaa takki pois. Menin siis pelkällä poololla + turvaliivillä.
 
Ongelmia:
velttous omassa ratsastamisessa, välillä hävetti kun annoin mennä niin huonosti
 
Parannusta:
ööö... ei pahemmin jännittänyt :)