Tänään taas vuorossa estekisat Saaralla. Luokka III eli 70 - 80 cm ja samalla kisojen suurin luokka. Oma aikataulu oli melko passeli. Kisat alko 09, ite olin tallilla n. 10.20. Suvi oli jo hakenut heppani sisään ja harjannut sen. Ilmottautuminen, radan opettelu ja tovin odottelun jälkeen rataan tutustuminen. Meidän luokkaan piti alunperin tulla sarja muttei se sitten mahtunutkaan joukkoon. Perusradalla esteet 1 - 8 ja uusinnassa sitten 4, 5, 7 ja 8 (eli 9 - 12). Sitten alkokin jo meidän luokan eka verkkaryhmä ja lähdin laittamaan Tellua kuntoon. Tellu käyttäytyi hevosiksi ja oltiin n. 11.10 valmiina. Loikkasin oman maneesin edessä kyytiin ja Saaralla ei päästy vielä maneesiin, joten mentiin märällä kentällä käyntiä lähinnä pitkin ohjin.

 

 
Oma tulkinta ratapiirroksesta.
 
Kun päästiin maneesiin niin sitten saman tien esteiden
joukkoon ravaamaan. Aika pitkään siinä ravailtin ja laukkailtiin kumpaankin suuntaan. Kävin esittelemässä esteet Tellulle mutta sitä ei pahemmin kiinnostanut. Pelottavin paikka oli taas maneesin takaseinä, en tiedä että mikä siellä. Lopulta käytiin sitten sielläkin ihan reunoja pitkin eikä siellä sittenkään mitään mörköjä ollut.
 
Verkkahyppynä hypättiin ensin seiskaa väärään suuntaan ristikkona, sitten pystynä. Menin kummatkin vissii kahdesti. Tellu ei ollut ihan hallussa ja verkassa meillä oli käsittämätön määrä vääriä laukkoja. Tiina huuteli ohjeita, kiva että kerrankin oli joku opastamassa :) Tellu venyi pitkäksi juuri ennen esteitä mutta tuli kivasti takaisin. Seuraavaksi hypättiin kakkosta ensin pystynä, sitten okserina. Pystynä taisin mennä kerran, okserina kahdesti. En viitsinyt rasittaa liioilla verkkahypyillä. Sitten hypyt tulikin jo hyväksi ja saatiin huomautus että satulahuopa karkaa. Vasemmalta puolelta en ollut laittanut satulavyötä pidikeremmin ali mutta näemmä se oli laitettava. Parin ensimmäisen hyppääjän aikana säädin siis satulointia. Jalustimiakin olisin mieluusti lyhentänyt muttei ollut reikiä enkä jaksanut laittaa kierteitä.
 
Hyppäsin kahdentenatoista eli tokan verkkaryhmän vikana. Pikkuhiljaa rupesi taas jännittämään kun oma vuoro lähestyi. Radalla Tellu oli täpinöissään ja olisi halunnut mennä jo. Sain linjattua alkuradan esteille ihan ok ja Tellu sitten vähän kiihdytteli viimeiset askeleet esteelle. Kakkosen ja kolmosen väliin tuli suunniteltu 5 laukkaa mutta taidettiin tulla aika rauhassa kun piti vähän ajaa eteen ja hypättiin vähän kaukaa kolmoselle (portti). Tällä kertaa ei oltu hepan kanssa harmoniassa vaan se nakkeli päätään useamman kerran kaarteissa. Nelosesta päästiin hyvin yli vaikka siinä olikin pelottava (ehkä kuskin mielestä) noppalaatikko alla. Pitkä tie vitoselle (heppaportti) ja muistin jopa ennen vitosta että kutonenkin hypätään. Sama 20,5 metrin väli vitoselta kutoselle (sama ku kolmonen) ku kakkoselta kolmoselle. Tässä välissä en kyllä muistanut laskea laukkoja. Kutosen jälkeen yritin mennä pitkälle suoraan mutta Tellu taisi kaartaa vähän ennen kuin itse olisin halunnut. Seiskasta yli ja melkein linjalla sitten kasi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ajattelin kääntää kasilta ennen kakkosta mutta totesin ettei onnistu, kierrettiin kakkonen mutta mentiin kuitenkin kolmosen sisäpuolelta neloselle (ysille). Siitä onnistui tiukka käännös ennen kakkosta (varoitin tyttöjä etukäteen jäämästä alle) oikealle ja uran kautta vitoselle (kympille). Ja taas käänsin kolmosen sisäpuolelta ja nyt meinasi lähestyminen seiskalle (11) jäädä turhankin tiukaksi mutta yli päästiin. Hanaa ja vikastakin yli.
 
Ysiesteellä ollaan jo kääntämässä oikealle. Kuvasta kiitos Kristalle.
 
Muistin pitää pohkeet kiinni mutta laukkojen oikeellisuutta en muistanut/ehtinyt katsoa kuin kerran-pari radan aikana. Tällä kertaa tuntui että Tellu ei ollut kovin hyvin hallussa vaan paahtoi vaan menemään ja välillä nakkeli päätä. Ohjaus ja pidätteet kuitenkin toimivat ja päästiin pääpiirteissään sieltä mistä pitikin. Kolmosen ja ykkösen välissä oli vain pari metriä tilaa eli laukassa sai sihdata tarkkaan mutta hyvin me siitä mahduttiin vaikka skeptisiä kommenttejakin tuli. Sekin treenattiin hyväksi jo verkassa. Ei kovin tasapainoinen suoritus mutta aika riitti voittoon (5 sekunnin kaula kakkoseen). Toinen luokkavoitto putkeen Tellun kanssa. Hyvä Tellu :D Kunniakierroksella oli hevosella meidän lisäksi vaan Karo ja Täplä.
 
Näinhän povailin että voittoja rupeaa tippuman kun saadaan puomit pysymään ylhäällä. Aika on ollut jo ennenkin tarpeeksi nopea. Pikkuisen oli taas vaan liikaa tuuripeliä kun ainakin kerran kopsahti esteeseen. Ei tarvitsisi kopsua.
 
 
Poseeraus ruusukkeen kanssa. Kuvasta kiitos Suville.