Tänään menin tallille hieman skeptisenä ratsuni suhteen. Samaan aikaan oli maastoestekurssi, joten arvelin että kaikki hyvät hyppyhevoset on siellä. Ratsukseni sattui kuitenkin Viola enkä ollut yhtään harmissani. Eilen näin että sekin osaa hypätä halutessaan kivasti ja perjantaina huomasin että Violakin osaa pyöristyä myös ilman apuohjia. Edellisestä Violalla menosta onkin hurahtanut lähes 8 kuukautta. Ratsukoita tunnilla oli 8 ihan kuten arvelinkin. Keli oli mukavan lämmin, parikymmentä ja aurinkoista. Kentällä ensimmäinen ihmetyksen aihe oli hieman kapeat jalustimet mutta onneksi sain kenkäni mahtumaan niihin.
 
Alkuverkassa Viola oli aluksi vähän kiireinen mutta rauhottui sitten. Meno oli vähän jäykkää ja yritin volttailla paljon. Laukassa piti taas tehdä jotain mutten kuullut. Myöhemmin selvisi että laukkaa pitää välillä lyhentää. Ihan hirveitä eroja en saanut aikaan enkä viitsinyt erikseen hakea reipastakaan laukkaa. Viola ohjautui hyvin ja ite meinasin taas omaan tapaani roikkua liikaa sisäohjassa.
 
Ekaksi mentiin jumppatehtävää oikeassa kierroksessa. Linjalla oli ristikko ja kavaletti innarivälillä, väliin 5 lyhyttä laukkaa ja taas kaksi ristikkoa innariväleillä. Ihan ekalla kerralla Viola tyssäsi jo ennen ekaa estettä. Annoin pohkeita ja muistutin raipalla mutta silti hyydyttiin ennen estettä eikä päästy yli. Seuraava yritys onnistui ja 5 laukkaa tuli väliin vaikka taisi olla aavistuksen ahdas. Mulle tuli ohje että kädet harjaan. Sama juttu uudestaan ja päästiin vähän sujuvammin. Sitten vaihdettiin toiseen kierrokseen ja mentiin sama. Viimenen este nousi vissiin tässä vaiheessa pystyksi. Joka kerta en malttanut pitää harjasta mutta sillon taisin nykiä vahingossa suusta kun tuli kommenttia että Viola on niin herkkä edestä. Totesin siis että tehdään hevosystävällisesti ja pidän siitä harjasta kiinni. En muista kiellettiinkö alkuunkin mutta kertaalleen mentiin välistä ohi. Se oli tunnin ainoa vähän yllättävämpi kielto. Onneksi eilen kuuntelin millaisia ohjeita Violan hyppyyttämiseen tuli niin osasin miettiä niitäkin. Tarpeeksi tarmokas mutta lyhyt laukka, pohkeet kiinni ja pitää ratsastaa esteelle asti. Jotenkin noin. Saatiin sakkokierros kiellon takia, sit meni ok. Kertaalleen jossain välissä meinasi tulla kielto ja vauhti hyytyi ennen estettä mutta päästiin kuitenkin yli.
 
Sitten hypättiin alkuun pysty ja okseri 21 metrin välillä ja väliin piti saada 5 sujuvaa laukkaa. Aika moni meni kuudella. Meille tuli taas ekalla yrityksellä kielto pystylle. Uusi lähestyminen ja yli. Viola meni itestään mukavan reippaasti ja suoraan viidellä, joten ei tarvinnut kummia tehdä välillä. Okserista päästiin yli ilman kieltoja. Sitten linjan jälkeen piti ottaa laukkaa kiinni ja mennä jumppalinja perään. Se taisi ekalla kerralla mennä ahtaalla viidellä. Laukka olisi voinut tulla paremminkin takas. Jälkimmäisellä kierroksella eka linja meni taas ok viidellä ja laukka tuli kaarteessa suht ok takas mutta jumppalinjalla Viola kiihdytti ja mentiin se neljällä. Ite en ollut kovin nätisti jälkimmäisissä hypyissä. Tästäkin seurasi jumpan uusinta. Kaarteessa laukka lyheni tosi hyvin tällä kertaa ja pysyi ekaan hyppyyn asti pienenä. Sitten meni taas isompi vaihde päälle ja toka hypättiin jo isosti. Yritin hidastaa linjalla mutta taidettiin roikasta taas neljällä ja ite en sit ollut nätisti hypyissä. Ei mikään ihanin lopetus.
 
Loppuverkassa taas volttailin ja taivuttelin. Ihmetys oli suuri kun Viola myötäsi edestä. Jotain tälle hepolle on tehty. Tuuli kommentoi että olen oppinut ratsastamaan mutta ite epäilen että tämä johtui Violasta. Toinen kierros jäi testaamatta mutta oikea siis toimi. Nyt on tallin kaksi ehkä pahinta rautakankea saatu hetkellisesti pyöreäksi viikon sisällä. Olen lähinnä hämmentynyt.
 
Estekorkeus oli tänään maksimissaan 65 - 70 sentin kieppeillä. Kummasti eilen Faksilla, muka helpolla hevosella meni niin kammottavasti ja tänään sitten haastavammalla Violalla oon paljon tyytyväisempi kielloista huolimatta. Pysyipähän ainakin jalat omilla paikoillaan. Bonuksena pysyin koko toukokuun kyydissä :)
 
Ongelmia:
kiellot, 3 tai 4 kpl
laukan lyhentäminen esteiden välissä
 
Parannusta:
pysty + okseri -linja meni hyvin
hetkellinen pyöristyminen
 
Okserista päästiin joka kerta mutinoitta yli. Silmät oli kyllä oikeasti auki :) Kuvasta kiitos Karolle ja Hannalle joka kuvasi.