Lauantain kisat jatkuivat Aksu-katastrofin jälkeen vielä Easylla. Easy oli yhden luokan mennyt alle ja oli kuulemma jo vähän hyytynyt. Letitys oli taas pitänyt tehdä varmuuden vuoksi kahteen kertaan. Jälkiviisaana totean että ne ranskanletit ei tule pysymään. Nyt kampaus oli siis ylhäältä ranskanletti ja alempaa mykyt.

 
Easyn kanssa olin luokan vikana. Ohjelmana siis edelleen A-merkin kouluohjelma (pdf). Heti Aksun kyydistä hevosen vaihto. Välissä oli 12 minuutin verkkatauko. Easy oli heti alusta asti kivasti kuulolla ja energiatasoltaan mielestäni juuri sopiva. Ei yhtään laiska eikä pätkääkään kipittävä tai rynnivä. Verkka tehtiin monipuolisesti radan tehtäviä mukaillen. Oli ihanaa kun kaikki toimi tappelematta. Vastalaukat nousi, käännyttiin laukkavolteille. Keskilaukka irtosi ja tuli takaisinkin. Välillä muistin laukassa oikeaan kierrokseen asettaakin. Pohkeenväistöt lähti kun raipalla vähän muistutti. Peruutukset oli suoria ja kuuliaisia. Ravista pysähdyttiin hyvin. Tehtiin vielä vähän siirtymiä. Ehdin vähän aikaa kävellä pitkin ohjinkin ennen omaa vuoroa.
 
Radalla mentiin Easyksi sangen tasainen suoritus. Alaspäin siirtymät ei töksähdelleet, pää oli vähän epätasainen, laukassa pahempi. Pohkeenväistö oikealle ei meinannut lähteä. S:n muotoisesta vaihtourasta tuli kaikesta keskittymisestä huolimatta sanomista että huolellisempi taivutus. Keskiraveissa olisi tuomarin mukaan pitänyt edetä vielä rohkeammin. Ei tullut yhtä hyviä keskiraveja kuin eilen tunnilla. Laukassa suurin ongelma oli riittämätön peräänanto. Mutta ei yhtään tahtirikkoa. Jopa lävistäjä laukassa pysyi melko loppuun saakka.
 
Tuomaripalaute tuli suullisena. Yllätti aika kovasti kun kuulin että saatiin jälkimmäisestä käynnistä seiska! En ole helpon B:n ohjelmistakaan saanut ikinä seiskaa. Ravi oli kuulemma hyvää mutta laukassa pitäisi olla pyöreämpi muoto. Paperi kertoo numeroita neljäpuolesta seiskaan. Tuntuu että tuomari oli kiltillä päällä sillä ei omasta mielestäni ihan niin hyvin mennyt. Prosentteja tuli 54,259. Tavoite oli saada 51 eli siinä onnistuttiin heittämällä. Rataan olin tosi tyytyväinen mutta silti harmitti olla niin paljon muita huonompi. Pitää vaan muistaa että Easy ei ole kouluratsu.
 
Seuraavana tavoitteena on saada laukan muoto paremmaksi ja laukastakin vitosta parempia numeroita. Väistötkin pitäisi saada lennokkaiksi myös kisoissa. Tulipahan kuitenkin vahvasti hyväksytty tulos.
 
Meidän suoritus (Elina kuvasi): http://youtu.be/cLMZ86rBpR8