Päivän ensimmäinen ihmetyksen aihe oli kadonnut kupla. Tiesin että esteet on kannettu pihalle ja viime viikolla puhuttiin että nyt hypätään ulkona mutta olin autuaasti unohtanut. Onneksi aamupäivän räntäsade oli vaihtunut viileään (+2) auringonpaisteeseen. Takki päällä tuli silti liian kuuma, joten siitä piti luopua. Ilman oli vähän viileää kun suurin osa lopputunnista oli kävelyä.

 
Alkuverkassa Tellu ei liikkunut yhtään liikaa eteen pyytämättä. Ei se tahmea ollut, mutta rauhallinen. Pohkeesta meni kuitenkin reippaammin. Volteille vauhti vähän kuoli ja oikeaan asettaminen oli edelleen sangen työlästä. Keskityin asettamiseen niin, että sitten tuli sanomista kaikesta muusta.
 
Hepat ovat olleet kentällä sunnuntaista, mutta tämä oli nyt eka estetunti. Osa oli vähän intopinkeinä, Antti ja Tikru ainakin. Tomppa ja Wallu sitten sieltä veltommasta päästä (as usual). Tellu oli melko normaali. Yhtä nurkkaa kyttäsi hieman alussa mutta sitten se unohtui. Meitä oli 8 tunnilla.
 
Alkuverkkahypyt hypättiin valkoisella pystyllä, ensin n. 60 cm, sitten n. 80 cm. Tellu kiihdytti kohti estettä ja aina sillon tuntu ettei se ole ihan hanskassa. Muistin pitää pohkeet kuitenkin kiinni niin yli mentiin. Esteen jälkeen suoraan meneminen oli se vaikeampi osuus. Lähestymisiä en muistanut ajatella. Sitten seuraavat hypyt oli lävistäjällä pysty + ristikko, väli n. 14 metriä. Vasemmassa kierroksessa sisään ja esteiden jälkeen oikealle. Tuuli käski ottaa 4 laukka-askelta väliin. Pikkusen reippaasti mentiin mutta ihan ok. Enemmän sanomista tuli istunnasta että lantiota eteen, jalkoja tällä kertaa vissiin piti laittaa taaksepäin ja nyrkit pystyyn. Mentiinköhän ne kolmesti, vikalla kerralla esteiden väliin piti tehdä voltti oikealle. Tellulla oli aikamoinen vauhti ja kaatui vähän sisäpohkeen päälle mutta ihan ok muuten.
 
Loppuun mentiin 8 hypyn rata: pysty (n. 80 cm), portti + okseri (n. 60 cm) (väli 16,5 m), pysty + ristikko (väli 14 m), eka pysty, okseri + portti toiseen suuntaan. Esteiden korkeus siis n. 60 - 80 cm, yhteensä 5 estettä. Oltiin tokavikoja ja Tuuli rupesi jo hoputtamaan. Mentiin Tellun kanssa sitten kunnon vauhdilla kun vähän kiihtyi loppua kohti. En kyllä pahemmin pidättänyt enkä kyllä ajanut eteenkään. Ekalla kerralla portin ja okserin väliin taisi tulla 5 laukka-askelta (kuten lähes kaikille muillekin), pystyn ja ristikon väliin vauhti kiihtyi ja siihen tuli vaan 3 aiemman 4:n sijasta ja loppuun okserilta portille mentiin 4 laukka-askeleella. Okserille tuli vähän vino lähestyminen kun ohjaus huononi vauhdin kasvaessa. En kyllä yrittänyt ihan tarpeeksi. Pohkeet muistin taas, toivottavasti jatkossakin. Laukat taisi pääosin olla oikein ainakin mitä ehdin kattomaan. Kommentteja tuli että oli aika lentävää ja tosi vauhdikkaan näköistä. Ei se itestä mitenkään pahalta tuntunut mutta ei kyllä tahmealtakaan :) Semmonen uusintaradan vauhti. Selvästi hypyt onnistuu Tellun kanssa paremmin vähän vauhdikkaammin. Vaikka en kyllä tosta enää tiedä oliko se kauhean nättiä, jalustin ainakin meni väärään kohtaan välillä. Mutta ei kai kovin pahakaan.
 
Ennen omaa ratavuoroa oli aika paljon käynnissä odottelua. Treenattiin Tellun kanssa siinä vähän ravi-seis-ravi -siirtymiä. Parhaimmillaan tosi nätisti. Laukasta käyntiin ja seis ois myös kiva kokeilla. Arvelen ettei onnistuisi läheskään yhtä hyvin. Laukannostot oli kyllä tänään ihan nättejä. Ei rynninyt ja käynnistäkin nosti ihan hyvin. Sangen kiva tunti itellä. Vaan mitenköhän oma istunta menee huonoksi ja pohkeet unohtuu kun kaikki esteet nousee kasikymppiin?
 
Parannusehdotuksia:
nyrkit pystyyn, kyynärpäät kiinni
lantio eteen ja jalat taaemmas hypyissä
parempi myötäys esteille
tarkemmat tiet
hepo vielä paremmin kuulolle
 
Parannuksia:
pidin pohkeet kiinni hypyissä
vauhti ei hirvittänyt, ohjauksen huononeminen vähän
yli mentiin ilman epäröintiä