Tiistaina olin yllättäen ja harmillisesti kipeänä niin en päässyt omalle tunnilleni. Nyt sitten korvaamassa sitä ja luvassa oli esteitä kentällä. Ratsukseni osui Antti ja olin sangen tyytyväinen. Antti oli aivan superihana hoitaa Paloman jälkeen. Hepon voi pitää irti ja toinen vaan nököttää paikallaan. Pihalla oli +8 ja aurinkoista. 2 pitkähihaista ja turvaliivi oli turhan paljon vaatetusta mutten jaksanut ruveta enää turvaliivin alta purkamaan. Ratsukoita tunnilla oli 8. Esteraipan otin mukaan.

 
Verkkatehtävänä mentiin kaarevalla linjalla kahden puomin yli ja välille piti saada 7 laukkaa. Hyvä peruslaukka ja tehtävä oli melko helppo. Pääosin meni ihan oikein mutta muutaman kerran Antti vaihteli laukkoja vääräksi. Sitä mentiin jokusen kerran kumpaankin suuntaan. Sit hypättiinkin jo linjaa ristikoilla, välinä 21 metriä ja 5 laukkaa piti siihen saada. Ekalla kerralla tuli vaaditut 5 mutta jäätiin tokasta esteestä vähän kauas. Tultiin siis aavistuksen liian hiljaa. Heti ekalla hypyllä tuli myös kommenttia että pohkeet kiinni. Seuraavalla kerralla lähestyin reippaammin mutta hieman ennen ekaa estettä Antti lähti kiihdyttelemään. Esteiden välillä ei meno ollut enää kuskin hallussa ja Antti ponkaisi välin 4 laukalla. Lopputunti menikin sitten pidätellessä. Jälkiviisaana voin todeta että väli olisi luultavasti seuraavalla kierroksella korjaantunut ihan itsestään sopivaksi ilman hepon vauhdittamista. Alunperin olisin ite halunnut mennä välin kuudella ja vähän himmailla menoa mutta mentiin sitten ohjeistuksen mukaan.
 
Positiivista tunnissa oli, että tuo oli meidän pahin lapasesta lähtö. Lopputunnin oli vaan kiihdyttelyn uhka päällä mutta suunnilleen hallussa oli. Tosi vähän uskalsin kyllä päästää kun arvelutti että sitten se lähtee. Tänään ei ainakaan harjoiteltu läheltä hyppäämistä. Hypättiin siis 21 metrin välejä. Esteitä oli kentällä 4 suoralla ja kaarevilla väleillä: 2 pystyä, portti ja okseri.
 
Mahdettiinkohan hypätä 4 hypyn pätkiä, en enää ihan tarkkaan muista. Miniaskelia ennen esteitä ei tullut mutta en silti aina osannut arvioida ponnistushetkeä oikein ja jäin välillä hypyissä jälkeen. Antti ainakin imi esteille niin hyvin ettei haitannut vaikka kaarteissa laukka kuoleutuikin. Hyvin saattoi luottaa siihen että meno reipastuu kun suoristan kohti estettä.
 
Lopuksi mentiin 6 hypyn rata: ensin suoraan 5 laukkaa väliin, tiukka kaarros vasemmalle, okseri ja pysty 5 laukalla väliin oikealle kaartaen, tiukka kaarros oikealle ja portti ja pysty 5 laukalla väliin vasemmalle kaartaen. Okseria ei taidettu hypätä koko tunnin aikana kuin kertaalleen. Alkuun Antti hätäili ja minä pidätin. Askelia väleihin tuli vaaditut 5. Kaarteissa ohje oli taas että takamus penkkiin ja käännä. Vähän liirasi ulos. Loppurataa kohti Antti rauhottui ja 2 viimeistä estettä meni jo mukavan rauhallisesti. Kerrankin näinkin päin.
 
Antin kanssa on mennyt joskus paremminkin mutta toisaalta paljon huonomminkin. Ehkä oma mukanaolo sen hypyissä on kuitenkin parantunut enkä tänään loikkinut kovin korkealta. Estekorkeus taisi olla 60 - 70 cm tunnin aikana. Ankki sanoi että Antti on vähän samantyyppinen kuin Tellu. Se on itellä niissä suurimpana erona että vaikka Tellu menee lujaa niin sen kanssa on silti aina semmonen olo että se on hallussa (vaikkei ehkä siltä näytä). Antin kanssa taas tuntuu siltä että meno lähtee samantien lapasesta ja kuski vaan vikisee. Tänäänkin jarruteltiin välillä aika pitkiä matkoja.
 
Ongelmia:
kuski hypyissä jäljessä
vääriä laukkoja tehtävien jälkeen
 
Parannusta:
95 % kerroista tuli oikea määrä askelia esteiden väliin
ei kieltoja
ei miniaskelia ennen esteitä
ei päätöntä kaahausta vaikka pidin raipan loppuun asti
 
Taisi olla päivän ainoa hyppy okserilla. Kuvasta kiitos Hannalle.