Jotta kisoista ei selviäisi liian helpolla niin pitihän sitä päästä vääntämään vielä sitä helppoa B:täkin. Ratsuna tietysti kisaponi Pallo ja ratana tällä kertaa Saaran kisoista kuukauden takaa tuttu he B:0 2009 (pdf). Saaralta saatiin siitä 53,2 %, joten nyt oli tavotteet korkeammalla.

 
Pallon laitto vähän ulkoistui kun itse olin edellisen luokan palkintojenjaossa. B:ssä olin jo neljäntenä vuorossa, joten verkkaamaan piti päästä viimeistään luokan alkaessa. Pallon naamiaisasu oli pajunkissa mutta poni näytti enemmän intiaanilta. Hieno se oli kuitenkin. Verkassa hepo oli alusta asti reipas ja kuulolla ja eniten ongelmia taisi tuottaa käynnissä pysyminen. Reipas ravi irtosi ja kun kokeilin reipasta laukkaa niin sitähän lähti paljon enemmän kuin uskalsin aavistaakaan. Jarruttelu meni sitten vähän pitkäksi mutta parempi näin päin. Raippaa en tainnut tarvita ollenkaan. Volteilla meinasi vähän puskea ulos. Naamioinnin kanssa oli vähän ongelmia kun sulat irtoili vauhdissa. Niitä sitten kiinniteltiin vielä niin kentällä kuin maneesissakin kuminauhoin. Pallonkaan kanssa ei ehditty verkata kentällä kuin kymmenisen minuuttia.
 
Maneesissa oli vielä aikaa mennä kaikkia askellajeja ennen omaa suoritusta. Vähän ahdastahan siellä oli enkä taas ollut ihan niin topakka ponille kuin olisi pitänyt olla. Radalla ei ollut tuomarinpelkäämisongelmia ja poni liikkui mukavasti eteen mutta oli myös rauhallinen. Radan parhaat pisteet (7) tuli alkutervehdyksestä, "tulee suoraan, energinen". Huonoimmat pisteet (5) oli sekä ekasta keskiravista "kiihtyy, ei veny", keskikäynnistä "tahtirikko, enemmän yliastuntaa" (vaikka omasta mielestä pysyttiin kuitenkin käynnissä) ja keskikäynnistä laukannostossa "ravin kautta, enemmän ylämäkeen". Eli laukannostoja käynnistä pitäisi edelleen harjoitella lisää. 3 askeleen käyntiinsiirtymän jälkeen unohdin radan hetkellisesti. Muistin vaan että C:ssä tapahtuu jotain mutta mitä. Ehdin kulman ohi ennen kuin muistin että keskikäyntihän se siitä alkaa. Alle 10 metriä jäi aikaa valmistella. Vähän rupesi jo ahdistamaan. Keskiravit ja keskilaukat jäi vähän vaatimattomiksi mutta pääsin kulmiin paljon paremmin kuin Saaralla. Nyt asetin ja taivutin huolellisesti. Vähän hassua tosin on että volteista lukee että liian suuria mutta oikeiden teiden seuraamisesta saatiin kuitenkin alakertaan 7. Taitaa olla eka kerta kun sain alakertaan seiskan. Lennokkuudesta ja kuuliaisuudesta tuli tosin vitoset. En tiedä olisiko pitänyt edetä vielä reippaammin radalla mutta tällä kertaa poni liikkui itse eikä tarvinnut tuuppia.
 
Laukassa poni ei ollut pyöreä muttei onneksi etupainoinenkaan. Tai sitten tuulee niin lujaa että jalat irtoaa maasta. Kuvasta kiitos Kikille. 
 
Pisteitä saatiin lopulta 142,5 (nykyään jaetaan siis puolikkaitakin pisteitä) eli prosentteina 57,000. Ei meidän parhaat prosentit mutta taas huomattavasti enemmän kuin viimeksi (menikin paljon paremmin) ja kuitenkin tämä on K.N. Specialia vaikeampi ohjelma. Sijoituksesta ei ollut haaveita vaan oltiin kuudensiatoista 24 osallistujasta. Kivaa kuitenkin oli ja olen itse tyytyväinen. Kyllä tämä nyt todistaa että olen melko vahvasti B-tasoinen ratsastaja :)
 
Tuotiin ponin kanssa vähän väriä luokkaan. Kuvasta kiitos Suville.