Perjantaina luvassa oli taas kaksi ratsastettavaa. Easyn kanssa meinasin mennä maneesiin ennen tuntien alkua mutten ehtinyt. Pihalla oli sumuinen +2 mutta kenttä oli onneksi hyvässä kunnossa ja valojen kanssa siellä näki ihan kelvollisesti. Tallissa tamma taas kiukkuili mutta nyt osasin jo ennakoida että mistä.

 
Kentällä oltiin alkukäyntien ajan iteksemme, lopettaessa ratsukoita oli paikalla jo 4. Hyvin mahduttiin silti. Ajattelin tänään tehdä täsmätreenin puomeilla ja harjoitella laukan säätelyä. Alkuverkat mentiin ihan rauhassa eikä niissä ollut muistaakseni ihmeempää.
 
Asettelin puomit noin 14 metrin päähän toisistaan. Ensin mentiin vasemmassa kierroksessa ja alotettiin normaalilla laukalla. 4 askelta väliin. Meidän onnistumisprosentti ei ollut kovin hyvä vaan suunnilleen joka toinen yritys onnistui. Neljällä laukalla mentiin muutama kerta onnistuneesti, sit hidastin laukkaa ja mentiin viidellä. Sama juttu että noin puolet yrityksistä onnistui. Parhaimmillaan laukan sai hyvin lyhennettyä ja Easy jäi odottamaan eikä innostunut kiihdyttelemään missään. Lopuksi mentiin vielä neljällä laukalla.
 
Välikäynnit väliin ja sama juttu toiseen suuntaan. Ei suurempaa eroa puolien välillä. Ensin neljällä laukalla, sitten viidellä ja sitten jälleen neljällä. Tässäkin noin puolet onnistui. Välillä hepo olisi halunnut kiihdytellä toisella pitkällä sivulla enemmänkin. Alunperin tarkoitus oli lopuksi laukata vähän reippaammin ympyrällä mutta kun ratsulla näytti olevan menohaluja niin päästeltiin sitten liikoja paineita pois ja kaasuteltiin useampi kierros ympäri kenttää. Tytöt kommentoi sivusta että Easy menee melko lujaa. Ja niinhän se menikin. Käveltiin hetki välissä ja sitten vielä toiseen suuntaan. Kivasti hepo lopulta tuli myös pienen volttaamisen avulla laukasta käyntiin.
 
Loppuravien vauhdit hyödynnettiin taas raviväistöihin. Olin mielissäni kun sain ratsun ekaa kertaa itsenäisesti menemällä ratsastettua hikeen. Sitten käveltiin vielä kunnon pätkä loppuun. 14 metriä olisi virallisesti 3 laukan väli mutta joko laskin välin pahasti pieleen tai sitten meidän normaali laukka oli töpöttävää mutta tuntui että jos 3 askeleella oltais menty niin ois ollut aikamoista kaahottamista enkä sitä halunnut lähteä kokeilemaan. Mieluummin puomeilla ja esteillä mentäisiin vähän rauhallisemmin kuin mitä viimeaikoina on näkynyt.
 
Ongelmia:
talliäkäisyys
 
Parannusta:
laukasta käyntiin siirtyi melko kivasti
laukkaa sai säädeltyä hyvin ja hepo malttoi myös odottaa