Lauantaina oli kello 17 alkaen Aaltokankaan ratsutallien järkkäämät harjoitusestekisat. Ite osallistuin vikaan luokkaan (80 cm) Tellulla. Siihen mennessä Tellu oli käyny menemässä miniristikon puhtaasti (ruusuke), ristikkoluokan tarpeeksi nopeasti ja puhtaasti (kolmanneksi, ruusuke) ja 60 cm:ssä vähän karkasi käpälästä ja ohjaus petti (ei ruusuketta). Ite lähdin voittamaan. Kelinä oli sateeton ja pilvinen n. +10 ja iltaa myöten viilentyvä. Kenttä oli kuivunut hyväksi. Alkuillaksi olin pukenut varmuuden vuoksi toppahousut kisahousujen päälle ja yläosaan t-paidan, poolon, pitkähihaisen ja takin. Otinpa pipon ja hanskatkin mukaan ja joskus kolmannen luokan kohdalla puin ne.

 
Arvostelu oli A.2.0 eli ei hirveästi esteitä ja alusta asti pitää mennä haipakkaa. Tällä kertaa esteitä oli 8 (9 hyppyä). Rata: vasemmassa kierroksessa valkea ykkönen, vasemmalle, kakkonen ja kolmonen linjalla pitkän sivun suuntasesti, 4 laukkaa väliin, vasemmalle, lähes kulmaan asti ja vähän halkaisijamaisesti tiukka käännös neloselle ja linjalla 5 laukkaa (21 metriä?) ja valkea vitospysty, oikealle, me kierrettiin ykkösen ja kasin välistä, 6a, laukka, 6b, vasemmalle ja 7 ja 8 oli toisen pitkän sivun suuntasesti lähes linjalla ja niiden väli oli n. 27 metriä(?). Nelonen oli ainoa okseri, muut pystyjä. Etukäteen ajattelin että käännös 6b:n jälkeen vasemmalle on pahin ja vitoselta kutosellekin voi tuottaa hankaluuksia. Muistin myös että valkoset esteet tippuu helpoimmin ja nyt niitä mokomia oli kaksi: ykkönen ja vitonen.
 
Rataa kävellessä esteiden järjestys oli jo hallussa vaikka olinkin hämäävästi katsellut 3 luokkaa alle, joissa neljännen esteen jälkeen mentiinkin ihan muualle. Pohdin tiet ja laskin suhteutettujen välit. Kerrankin tutustuin rataan lähes puolijuoksua mutta olinkin sitten jo selässä, satulavyö kiristettynä ja jalustimet säädettynä kun verkka ilmoitettiin alkavaksi.
 
Verkassa Tellu tuntui aluksi vähän pois lapasesta olevalta. Ravissa meni aika lujaa ja säpsyi yleisöä joka kerta kun mentiin tallin puolen pitkää sivua. Laukassa ei ollut kovin vauhdikas mutta annoin anteeksi kun Tellu oli mennyt jo kolmesti enkä viitsinyt baanata vaan luotin siihen että tosipaikan tullen vauhtia sitten löytyy. Verkkaesteenä hypättiin ensin vasemmassa kierroksessa valkosta ykköspystyä kahdesti. Tellu tuli vähän lähelle kummallakin kerralla enkä ollu ihan tyytyväinen. Sitten vaihdettiin oikeaan kierrokseen ja Tellu rupesi kyttäämään Pallon kyttäyskulmaa. Tehtiin siihen sitten voltti että täällä ei ole mitään kytättävää. Ei osattu hypätä nelosta vasemmasta kierroksesta kun mentiin oikeaa kierrosta, joten vaihdettiin takas vasempaan kierrokseen. Okseri meni suht ok, paremmin kun pysty. Hypättiin sekin kahdesti. Verkka oli aika lyhyt, kymmenisen minuuttia mutta hyvin siinä ehti kaiken tarvittavan.
 
Meidän luokka alkoi 20.20 ja siinä vaiheessa rupesi olemaan jo aavistuksen hämärää. Loppuun asti näki kuitenkin ihan ok ilman valoja. Oma vuoro oli ekan verkkaryhmän alunperin vikana, mutta kuudentena kuitenkin kun mun jälkeen menikin vielä yksi. Ratsukkoja luokassa taisi olla 12. Ennen omaa vuoroa pitkin ohjin kävellessä syke oli 160. Taisi vähän jännittää. Yritin keskittyä hengittämään rauhallisesti. Kun meidän vuoro tuli, oli tien toisella puolella parkkipaikalla joku poika sudittelemassa polkuautolla. Tellua hyvin selvästi hermostutti se ja piti käydä itsekin huutelemassa sille että voisitko mennä muualle. Meni rekkojen taakse ja lakkasin ajattelemasta sitä.
 
Tervehdin, saatiin lähtölupa, nostin vasemman laukan ja mentiin suoraan esteelle. Ykkönen hyvin, kääntyi hyvin, kuunteli pidätteitä hyvin. Kakkonen hyvin, 4 laukkaa nätisti, siinä välissä mentiin kyllä oikeaa laukkaa, kolmonen hyvin. Vauhti hallussa, meni uraa pitkin melko hyvin, laukka oikein, suoristui neloselle ja loikkasi sen hyvin. Puolipidätteet tässä välissä meni jotenkin mönkään, koska väli jäi ahtaaksi, hyppäsi läheltä ja pudotti valkean vitosen. Pahus kun harmitti. Päätin kuitenkin että tehdään luokan nopein aika. Kääntyi vitosen jälkeen hyvin, ohjautui hienosti esteiden välistä ja suoristui ennen sarjaa. Sarja meni kivasti ja kääntyi hyvin sarjan jälkeen. Sit vähän hoputin, seiskalle tultiin aavistuksen vinosti mutta löydettiin hyvä hyppykohta. Hyppäsi hyvin. Hoputin vähän lisää ja vikan hyppäsi vähän kauempaa. Sitten vielä vähän usvatusta maalilinjalle. Jalustimet pysy jalassa ja muutenkin olin meidän suoritukseen tosi tyytyväinen. Johtamiset toimi hyvin, kaikki laukat oli oikein ja ponnistuspaikat osui hyvin (paitsi vitoselle). Myötäämiset ei kyllä menny harjaa pitkin niin ku eilen harjoteltiin. Videolta ei edes näytä kovin reippaalta meidän vauhti: http://heppajutut.kuvat.fi/kuvat/videot/Omia+leffoja/Nora+ja+Tellu+80cm+28082010.mpg
 
Pudotus aiheutti sen ettei päästy palkinnoille mutta luokan nopein aika on kuitenkin sangen hyvä saavutus. Teknisesti oon tosi tyytyväinen. Ohjaus, kaasu ja jarru toimi hienosti. Varokaa vaan, täältä me tullaan ja kunhan vähän skarpataan vielä niin sit voitetaan kaikki :D Uhoa ainakin riittää :)