Päivän teemana Easyn kanssa oli koulumaasto. Ajattelin kombiharjoitusta ja maastossakin sitten vähän kouluratsastaa. Eipä tänään sitten enää kavioiden putsaus mennytkään automaattiasetuksella vaan piti erikseen pyytää jalat ylös. Muuten oli melko kiltisti tallissa. Pihalla mentiin ensin vähän pyörittelyä käynnissä ja ravissa sekä takaosan väistätyksiä. Meinasipa hepo pitkin ohjin käynnissä kompastua omiin kinttuihinsa ja mennä nurin. Pystyssä kuitenkin pysyttiin. Kelinä oli -3 pakkasta.

 
Maastoreitti oli aurattu. Kiva yllätys. Pitkin ohjin mennessä hepo vähän evästeli eli haukkaili risuja enkä jaksanut kieltää, tuhma kuski. Maastossa mentiin sitten väistöjä polun reunalta toiselle, ne meni kivan helposti. Vähän taivuttelinkin ja jotain suluntapaistakin mentiin. Toiseen suuntaan taipui huonommin. Mentiin myös siirtymiä ja ne ei kovin siistejä olleet kun hepolla oli reipas meno päällä. Kyllä se pyydettäessä hidasti, paitsi kertaalleen laukassa.
 
Samasta risteyksestä ollaan kertaalleen aiemminkin singahdettu laukalla ohi, joten osasin odottaa tätä. Easy oli sitä mieltä ettei todellakaan hidasteta ja pinkoi menemään. Totesin että jos kerta tahdot laukata niin sit myös laukataan ja pyysin lisää vauhtia kun rupesi himmailemaan. Edellisen kerran huippunopeuksiin ei päästy mutta reilua neljääkymppiä taas. Otin vähän matkaa seuraavan risteyksen jälkeen raville kun rupesi kuulostamaan siltä että ratsu puuskuttaa. Reippaasti eteni edelleen omasta tahdostaan. Tehtiin vielä lisää siirtymiä ja väistöjä.
 
Ennen laukkapätkää oltiin käyty metsässä kävelemässä. Lunta oli kuitenkin suht paljon niin mentiin vaan käyntiä pitkin ohjin ja totesin ettei ole järkeä hirmu pitkälle lähteä. Oli siellä muitakin mennyt kun polut erottui selvästi.
 
Lopuksi vielä pyöriteltiin vähän kentällä ja vihonviimeisenä harjoiteltiin vielä taluttelua. Pyysin taluttaen raviakin muutaman askeleen ja se oli Easyn mielestä tosi tylsää. Muuten meni kivasti ja helposti mutta raville sai vähän patistella. Lujaa laukkaaminen taisi olla aika rankkaa sillä hepo oli melko läpimärkä. Jätin sisälle syömään ja kuivattelemaan loimen alle.
 
Ongelmia:
kaasu hirtti kertaalleen maastossa
 
Parannusta:
ohjautuu tosi hyvin