Tänään oli vihdoin maastoestepäivä. Kevään ekat maastohypyt hevosillekin. Ratsukseni sain Koran. Se oli tänään taas tallissa suht rauhallinen. Kumisualla hinkkauksesta ei tykännyt mutta minkäs teet kun hiekat ei muuten irronneet. Kelinä oli aurinkoinen +13 ja ratsukoita kurssilla oli 5 yhden sairastuttua.

 
Hypättiin kentällä kyytiin ja lähdettiin siitä melko pian kävellen maastoon. Alkuun oli aika jännää. Kora oli ihan menossa ja itekseen nosti ravia. Mentiin verkkalenkki letkassa. Alkuun ravia, sitten laukkaa ja oikoreittiä takaisin käynnissä. Vähän Kora katteli ympärilleen muttei hötkynyt turhia. Laukannostossa taisi tulla pukki mutta muuten oli ihan hillitysti.
 
Ensimmäinen "hyppykierros" mentiin ilman esteitä. Piti mennä ensin kavereista poispäin ihan yksin kohti tallia ja sitten samaa reittiä takas. Askellajina piti olla laukka mutta aika paljon esitettiin myös epämääräistä ravipoikitusta esteiden ja yleisön kohdalla. Seuraavana hypättiin onnettoman pientä ja matalaa harmaata laatikostoa. Ensin yritettiin laukalla, Kora kiemursi ja meinasi ohi. Sitten ravilla, lähes hyppäsi mutta ottikin sivuharppauksen. Siinä olin kaikista huterimmillani tänään kyydissä. Sitten ravissa tahdolla yli ja vielä laukalla takaisinpäin. Omaa vuoroa odotellessa Kora oli alkuun levoton. Käynnistä pysähteli ja välillä peruutteli.
 
Päivän eka este oli pieni harmaa laatikosto. Kuvan otti Ella.
 
Seuraavalla kierroksella mentiin sama uudestaan mutta nyt laukalla. Vähän kiemuraa ja epäröintiä oli edelleen mutta nyt päästiin kerralla yli kumpaankin suuntaan. Ohje oli että ei saa kiihtyä kun mennään takaisin kavereita kohti. Sitten lisättiin perään punainen pieni laatikosto. Harmaalle lähestyttiin edelleen ravissa vähän kiemurtaen, vielä pahempaa kiemuraa tuli punaiselle, sekin hypättiin ravista. Mutta päästiinpä niistä yli. Sitten u-käännös ja toiseen suuntaan. Punainen laukalla, Kora taas arpoi että mistä pääsisi ohi. Osuttiin kuitenkin esteelle. Harmaa meni jo varmemmin.
 
Seuraavaksi esteeksi lisättiin punainen laatikosto. Tässä kunnon ilmavaralla. Kuvasta kiitos Ellalle.
 
Seuraava kierros taisi alkaa harmaalla laukassa, sitten punainen laukalla ja mäen kautta ravilla ympäri. Huutelin että pitikö punainen tulla ravissa vai laukassa, sai kuulemma ite valita. Nostin laukan sitten vasta suht lähellä punaista, kiemurtelut jäi vähän vähemmälle. Hyppy ponkaisi enempi ylös kuin eteen. Tuli sanomista että pidä tuntuma loppuun asti äläkä anna ponnistaa niin kaukaa. Tämän jälkeen jatkettiinkin suoraan ja piti hypätä puhelintolppaeste. Tai olisi pitänyt. Kora kiemursi ja hidasti. Tyssäyshän siitä tuli. Uusi lähestyminen ja pohkeet toimintaan. Tällä kertaa päästiin yli vaikka pientä epävarmuutta edelleen oli. Esteen jälkeen Kora olisi halunnut oikealle, minä päätin ettei mennäkään sinne. Siihen tuli vähän äkkiliikkeitä reittiin.
 
Tämän jälkeen hypättiin tolppa ja punainen mäkeä kohti. Tsemppasin ja saatiin ponnistuspaikat lähemmäs. Punaisen jälkeen piti kääntää mäki ylös ja tulla ravissa veden läpi takaisin. Mäki ei ollut ongelma eikä onneksi vesikään. Seuraavaksi hypättiin samasta suunnasta risu, leveä rengaseste, punainen ja käännettiin mäki ylös. Lopuksi veden läpi laukalla takaisin. Kora rupesi pikkuhiljaa innostumaan. Pientä epäröintiä oli taas ennen risua mutta renkaalle mentiin aika reippaasti. Laukat vaihtui taas matkalla mihin milloinkin. Sujuvasti kuitenkin päästiin.
 
Leveä rengaseste. Tämänkin kuvasi Ella.
 
Vikalle kierrokselle open toive oli että enempi hallintaa. Meillä meni vähän päinvastoin ja siihen tuli yhdet päivän huonoimmista hypyistä. Hypättiin samat risu, rengas ja punainen kuin edellisellä kierroksella mutta nyt riitti punasen jälkeen. Sitten kello olikin jo sen verran paljon että mentiin takas ja loppuverkattiin maneesissa. Ope sanoi että ratsasta Kora kuulolle ja pyöreäksi. Joo, jos osaisin. Hepo viipotti turpa vasemmalla. Yritin työstää ravivolteilla asettaen ulos ja sisään. Mutta ei se paljoa parantunut eikä ainakaan pyöristynyt. En tiedä mitä en osaa. Pohkeistako se on kiinni vai epätasaisista käsistä? Yritin vähän yhtä jos toistakin. Kun ravi tuntui niin hankalalta niin työstin vielä käynnissä. Siinä vähän tasottui muttei kovin ihanaa ollut edelleenkään.
 
Tallissa jalkojen tarkistus ja suojien pesu. Kora ei ehtinyt pitkään huilata kun puolen tunnin päästä hommat jatkui tuntityöllä. Päivän maksiminopeus oli 26,5 km/h.
 
Ilmeistä päätellen tyytyväistä porukkaa. Ella kuvasi.
 
Ongelmia:
alkuun hepo oli vähän jännittynyt
jättimäiset hyttyset, jotka taputuksen jälkeen jatkoi lentoa
oikeaa laukkaa ei paljoa taidettu mennä
aika isoja loikkia esteiden yli
 
Parannusta:
ei äkkiliikkeitä
pääosin huomasi etäältä että meneekö vai epäröikö
loppua kohti rupesi olemaan jo luottavaisempaa menoa
ei jännittänyt vettä yhtään
 
Kooste päivän hypyistä (Mirka kuvasi): http://youtu.be/fh0D-yjtRrE