Tämän päivän kohdalla pää iski ensin pitkään tyhjää. Lopulta sain ajatuksen treenata A-merkin kouluohjelmaa (pdf) ja katsoa tuleeko siitä mitään. Menoa tasoittamaan otin gramaanit apuun. Keli oli 6 astetta pakkasella ja aurinko paistoi hyvin kirkkaasti.

 
Alkuun treenattiin eilisiä juttuja, tahtia, suoruutta ja siirtymiä askellajin sisällä. Huomasin että hepo nyppii päätään jos gramaanit on liian löysällä. Kun otin niillekin kevyen tuntuman niin ratsu rauhottui. Alkuun tammalta tuli taas omaa protestia ja kahdesti vaikutti siltä että se yrittää purra mua oikeasta jalasta. En osaa sanoa mikä rassasi. Istuntaankin kiinnitin huomiota ja yritin välttää notkoa alaselässä ja kallistaa lantiota oikeampaan asentoon.
 
Taas käytin melko pitkän ajan siirtymien tekoon. Ratsu yllätti tänään positiivisesti. Alkuun heitti päätään ylös käynnistä raville siirryttäessä. Mutta kun tarpeeksi pitkään tein siirtymiä niin parannus oli huomattavaa. Tuntuma siirtymissä ja alas siirryttäessä pohkeet kiinni ja heti pyyntö käyntiä eteen. Kuski oli oikein tyytyväinen. Käynnin ja ravin välillä ratsun muoto rupesi pysymään tasaisena. Onnistuipa myös ravista pysähdyksiin ja takaisin ravillekin. Treenattiin myös muutamat peruutukset. Viimeksi tuli tuomarilta sanomista että peruutus on liian kiireinen ja ratsu ei ole avuilla. Nyt keskityin peruuttamaan rauhallisesti askel kerrallaan. Jäin silti epätietoiseksi että mahtaako olla vieläkään hyvä.
 
Laukannostot oli taas alkuun vähän hankalia kun takaosa uhkasi karata sisään ja hepo luimi. Hienoinen väistätys ennen nostoa auttoi. Vaikka jätin ulkopohkeen käyttämättä nostossa niin silti takaosa saattoi karata. Siirtymät laukan ja ravin välillä parani ja niihinkin saatiin tasainen muoto. Laukasta käyntiin tuli aina parin raviaskeleen kautta vaikka siirtymä olikin nopea eikä tarvinnut vetää.
 
Loppuun ratsastin A-merkin kouluohjelman läpi. Paljon lisää tarkkuutta tarvitsisi. Lisäksi ohjelma oli niin pitkä enkä vielä muistanut sitä kunnolla niin kahdesti piti pysähtyä matkan varrella tarkastamaan muistilapusta että mitä seuraavaksi. Väistöt meni yllättävän hyvin siihen nähden etten niitä tänään aiemmin ollut treenannut (tunnustan). Keskiravit oli vähän vaatimattomia. Vastalaukka nousi ekalla kerralla oikein, tokalla kerralla tuli jotain ravisöheröä alkuun. Vastalaukan jälkeen hepo oli niin innoissaan menossa että ravisiirtymät ennen kulmaa oli aika tasapainottomia. Ekalla kerralla ei edes pysynyt ravissa kulman yli. Keskilaukat jätettiin suosiolla testaamatta kentän pohjan takia. Laukkalävistäjä taas tippui hitusen liian aikaisin raviin ja kohti lopputervehdystä ravi oli aika kiireistä.
 
Jos kisoihin asti päästään niin olisi kiva päästä ratsastamaan rata kenraaliharjoituksena jonkun open silmien alle ja viilattavaksi. Ite saatan hyvinkin keskittyä tuossa epäolennaisuuksiin tai sitten en vaan huomaa jos joku on pielessä. Toisaalta kangetkin puuttuu vielä. Kankisuitset sain askarreltua Easyn kaksista vanhoista suitsista mutta kuolaimet puuttuu. Kankiketju itellä on jossain jemmassa. Kivan kannustavaa kommenttia on tullut kisoihin menemisestä vaikka itseäni arveluttaa edelleen aika kovasti. Viimeisin kommentti oli että mikäs olisi parempi paikka aloittaa uuden tason kisaaminen kuin naapuritallin seurakisat. Sitä vartenhan tuollaisia on.
 
Loppukäynnit käytiin kävelemässä maastossa pitkin ohjin. Menomatka oli aikamoista kiemurtelua ja takaisin hepo harppoi niin pitkillä askelilla ettei malttanut aina pysyä käynnissäkään. Koulutusmielessä tehtiin sitten vielä toinen lenkki vähän reippaampaa käyntiä poispäin ja rauhallisempaa takaisin ja testattiin matkalla muutamat pysähdykset.
 
Ongelmia:
epätasaisuus välillä
 
Parannusta:
selkään ei sattunut yhtään koko tunnin aikana
saatiin hienoja ja tasaisia siirtymiä ilman töksähtelyä