Perjantaina menin Easyn kanssa toista kertaa tunnille. Samalla oli hepan muuttopäivä, joten jäi sille tielleen. Tarhasta haettaessa jalat oli mutaiset mutta hyvin erottui mudan joukosta pieni punainen täplä. Johonkin oli jalkansa nirhannut, ei onneksi pahasti. Onneksi oli omistajakin paikalla niin ei tarvinnut panikoida jalan kanssa. Suihkutus vedellä puhtaaksi ja hyvä tuli. Tallissa käyttäytyi tänään melko mukavasti Easyksi.

 
Tunnin aiheena oli kavaletit ja mentiin taas maneesissa. Vasta paikan päällä tajusin että itsekin olisi pitänyt olla kantamassa puomeja. Pahoittelut muille. Ratsukoita tunnilla oli 7. Alkuverkassa Easy tuntui ekaa kertaa alusta asti kivalta. Liikkui reippaasti, rennosti ja stressaamatta. Alkuverkassa ei vissiin tullutkaan yhtä ainoaa kommenttia meidän menosta.
 
Alkuun mentiin puomeilla 3-kaarista ravissa jos nyt oikein muistan ja hevosen piti olla puomeilla (suoristuskohdissa) suorana. Kaarteissa pitäisi asettaa paremmin. Sen jälkeen taisi jo tulla käsky että jalustimet ylös. Vasenta jalustinta nostaessani jäi koko jalustin remmeineen käteen. Kiskoin sitten toisenkin pois, eipä olisi hiertämässä. Sen jälkeen mentiin 3-kaarista laukalla siten, että puomit ylitettiin aina ravissa. Hepo tahtoi vähän kiihdytellä ja siirtymä raviin jäi monesti vähän turhan viime tippaan. Siitä tuli sanomista.
 
Sitten mentiin kavaletti, puomi, kavaletti -linjaa, väleinä 14 metriä. Alkuun piti tulla normaalia reipasta laukkaa mutta meillä hirtti kaasu kiinni ja roikaistiin kolmella ja kolmella. Ei tullut kiitosta. Muutama yritys meni että tuli rauhalliset 4 ja 4. Sitten vaadittiin vähän enemmän yrityksiä että tuli rauhalliset 5 ja 5 mutta sekin onnistui. Ja sama toiseen suuntaan. Siinä ei menty kolmella mutta kyllä edelleenkin vaati useamman yrityksen että onnistui. Samat neljät ja viidet siis tähänkin suuntaan. En olisi uskonut että Easysta irtoaa niinkin lyhyttä laukkaa kuin mitä viiteen vaati. Pysyi jopa laukassa. Siitä ois ollut kiva saada videopätkä. Alussa yksi hidastamisen ongelma oli oma asenne, joka alitajuisesti tahtoi mennä kavaleteista lujaa yli.
 
Loppuun hypättiin vielä radan poikki puomi, kavaletti, puomi. Siinäkin oli lähestymisissä parantamista ja hypyissäkin oltiin monesti vinossa. Ope meni reitille "keilaksi" eli piti kiertää sen takaa. Hepo meinasi sitten lähteä kokonaan eri suuntaan hypyn jälkeen. Hetken keskustelun jälkeen päästiin kuitenkin open takaa. Seuraava kierros meni jo paremmin. Kommentteja tuli että pohkeet on hypyissä irti. Hepo on kuulemma niin nopea että senkin kanssa pitää olla nopea. Ja pohkeen tuella se rauhoittuu. Taas taisi tulla jotain sanomista siitäkin että Tellu antaa virheitä anteeksi mutta paremmin ratsastettaessa sekin toimisi paremmin.
 
Loppukevennykset kevensin ilman jalustimia jalustimien puutteessa. Eipä tullut sanomista. Totean jälleen kerran että Easy on hyvin opettavainen ratsu mulle.
 
Ongelmia:
asetukset vähän hankalasti aluksi läpi
oikea jalka nousee myös ilman jalustimia
kaasu hirtti välillä kiinni
kahdesti oma tasapaino heilahti kurvissa ilman jalustimia
 
Parannusta:
tehtävä onnistui kuitenkin vaaditusti kun vähän tahkottiin
pysyin kyydissä ilman jalustimia