Estetunnille haaveilin saavani Tellun lauantain kisoja ajatellen. Ratsukseni oli kuitenkin merkattu Antti. Olin siihenkin vaihtoehtoon tyytyväinen, viime kerrat on mennyt Antin kanssa ihan mukavasti hypätessä. Kouluväännöistä ei puhuta. Ratsastajia oli tunnilla 8 ja tämänpäiväisen sähläyksen perusteella se oli tällä kertaa liikaa. Kotoa lähtiessä mittari näytti -25 ja reissulta palatessa -29. Pihalla ainakin oli jäätävää. Tunnilla jäätyi varpaat vähäsen ja reidet jonkin verran. Ens kerralla voisin sitten laittaa jo ne talviratsastushousut.

 
Kuntoon laitettaessa Antti oli helppo kuten aina. Pihalla piti pikkuisen kummastella käynnissä olevaa työkonetta ja maneesissa lämpöpuhallinta. Onneksi puhallin ei pelottanut Anttia niin paljon kuin vaikkapa Pösöä tai Täplää, päästiin ohi vain pienellä sivuluisulla. Puhaltimen nurkkaan ei tullut kertaakaan kaunista kulmaa mutten jaksanut vääntää asiasta kun hepo kuitenkin meni sinne ihan nätisti. Raippa oli taas mukana ja Antti meni ihan mukavaa vauhtia. Käynnissäkään ei löysäillyt. Asetuksen kanssa oli taas tekemistä koska hepo viiletti pää vinossa.
 
Esteitä maneesissa oli 5. Ensin hypättiin ristikolle 2 verkkahyppyä, laukan piti vaihtua esteen päällä. Antti meinasi vähän kiihdytellä kohti estettä ja sen jälkeen vasta kiihdyttikin. Laukat kuitenkin vaihtuivat, ponnistuspaikat löytyi ja ohjautuvuus säilyi. Seuraavaksi hypättiin vuorotellen kahta estettä kahdeksikolla useampi kierros putkeen. Esteitä nostettiin samalla. Sekin meni ihan ok. Kertaalleen ainakin jäi laukka vaihtumatta esteellä ja sain sen vaihdettua ravin kautta vaikka aika myöhäiseen menikin. Mentiin aika lujaa mutta suurin ongelma taisi olla oikean jalustimen pysyminen päkiällä ja kantapään pysyminen alhaalla. Maahan tuli tuijoteltua hieman laukkoja vahdatessa ja siinä jäi samalla seuraava este katsomatta. Tunnustan että välillä vaan vilkuilin sitä seuraavaa estettä. Meillä ristikot nousi ensin pysyiksi ja sitten niitä vielä nostettiin. Olisikohan olleet jopa 80 cm vikalla kierroksella. Nelisen kierrosta mentiin siinä.
 
Muiden hypätessä piti olla ravissa. Aika äkkiä kyllä hyydyin ravityöskentelyyn vaikka ravissa pysyi paremmin lämpimänä. Sitten työskenneltiin vähän käynnissä ja mentiin sitten pitkin ohjinkin käyntiä. Parhaiten sain Antin kuulolle kun voltattiin kahdeksikkoa joko ravissa tai käynnissä. Pienen väännön jälkeen sain asetukset läpi ja muutaman kerran hepo jopa myötäsi mulle. Hyppäilyt ei tänään kaikilla sujuneet niin hyvin kuten ois pitänyt ja tunnilla nähtiin 4 maastoutumista. Aikaakin meni runsaasti.
 
Lopuksi hypättiin vielä 3 esteen linja: ristikko, okseri ja ristikko, korkeutta okserilla n. 50 cm. Ristikot hypättiin vinosti ja väliin piti tulla aina 3 laukkaa. Kivasti meni mutta hitusen kiihtyi loppua kohti ja Antti pääsi pitkäksi. Veikkaan että jos en ois ottanut okserin jälkeen kiinni niin oltais viimenen väli loikattu kahdella laukalla. Sain siihen kuitenkin ahtaat 3. Sen olisin voinut mieluusti mennä vielä uudestaan ja vähän korotettunakin. Siihen kuitenkin lopetettiin.
 
Plussat Antille että tänään tuntui että se kuunteli mua ihan hyvin. Päästiin pelottavaan lohikäärmekulmaan eikä ennen esteitä tullut miniaskelia. Ponnistuspaikatkin löytyi ihan hyvin.
 
Jälkikäteen tuli tieto että lauantainkin kisat perutaan pakkasen takia ja siirretään 2 viikkoa eteenpäin.
 
Ongelmia:
tulta syöksevä "lohikäärme" (lämpöpuhallin) nurkassa hirvitti hitusen Anttiakin
oikea kantapää olisi voinut olla paremmin alhaalla
 
Parannusta:
meni mukavan rauhallisesti vaikka oli esteraippa mukana
ei miniaskelia ennen esteitä
laukat vaihtu melko hyvin esteillä