Estetunnilla mukavat 3 ratsastajaa. Kelinä n. +13 ja pilvistä. Eilen oli ensimmäinen ja tämä jo toinen pitkähihaisessa ratsastettu tunti kesän jälkeen.

 
Selkään noustessa Grandi ei ois malttanu olla aloillaan. Sama juttu jalustimien säädön ja satulavyön kiristyksen kanssa. Alkutunnista oli taas hyvin grandimainen, kipitti pikkuaskelilla ja ois halunnu mennä aina lujempaa askellajia. Ravissa kuitenkin sain sen liikkumaan myös suht hyvin eteen ja laukassa ei baanaillu miten sattuu.
 
Päivän teemana oli kääntäminen ja esteet kaarevalla uralla. Taas erittäin hyvä harjoitus mulle. Alotettiin ravaamalla n. keskiympyrällä kolmessa kohdassa olevien puomien yli ravissa. Ravissa meidän meno oli tosi hankalaa. Grandi ei meinannu millään asettua ja taipua. Krista sai sanoa siitä vaikka kuinka monta kertaa. Ravi oli muualla ok mutta puomeille kunnon hidastukset ja tahtirikot. Hirveää vääntöä oli että siitä tuli edes jotenkin siedettävää. Tarpeeksi monen kierroksen jälkeen onneksi vähän parani ja lakkasi kyttäämästä puomeja. Laukassa oli huomattavasti helpompaa. Alkutunnista meidän laukka oli vähän köpöttelyä ja väleihin tuli 5 laukkaa. Puomit ei ollu ihan tasavälein, sillä toiseen väliin meinasi tulla välillä 6 ja toiseen 4 laukkaa. Saatiin kuitenkin tasanen 5 onnistumaan kun mutkat otti toisen kaukaa ja toisen oikaisten. Kertaalleen tuli kuskille kunnon oikosulku ja menin mutkat juuri väärin että pidemmän tien kaukaa ja lyhyen oikomalla, laukkoja taisi tulla 6 ja 4.
 
Sit nostettiin eka ja vika puomi pieniksi pystyiksi, niiden väliin jäi puomi. Korkeutta n. 45 cm. Ne mentiin tyylikkäästi 5 laukalla. Taidettiin mennä useampaankin kertaan ja kumpaankin suuntaan. Meidän onnistumisprosentti laukka-askelten tasamäärissä oli n. 80. Sit nostettiin kolmaskin puomi pieneksi pystyksi. Edelleen meni ihan ok. Sit lisättiin neljänneksi esteeksi portti, joka oli pystyjä vähän korkeampi. Hyvin Grandi siitäkin meni yli muttei imenyt siihen samalla lailla kun muille esteille. Sit mentiin 2 kierrosta peräkkäin, yhteensä 9 hyppyä. Grandi kiihdytti laukkansa jo siten, että mentiin välit neljällä askeleella. Tulikohan kertaalleen 5 kun otti pikkuaskeleet ennen estettä ja kerran vähän oikastiin ja tuli vaan 3. Suht ok ja tasasta kuitenkin. Sekin mentiin kumpaankin suuntaan.
 
Lopuksi nostettiin porttia ja siitä toisella reunalla ympyrää olevaa pystyä ja hypättiin vaan ne 2. Muista esteistä ulkokautta ohi. Niitäkin mentiin molempiin suuntiin, yksi ratsukko kerrallaan. Ekalla kerralla kun mentiin portille Grandi hidasti epäilyttävästi juuri ennen niin läimäsin sitä raipalla ja mentiin yli. Kuskin loikka taisi olla suurempi. Pystylle imi hyvin eteen ja meni kivasti yli. Kertaalleen mentiin väärässä laukassa, yritin korjata muttei onnistunu ja sit olikin este jo niin lähellä että annoin olla. Portille ei samanlailla menny innoissaan, mutta meni kuitenkin jatkossa paremmin yli. Niitä saatiin hinkata aika pitkään että tuli jotenkin siedettävän näköstä siitä. Itellä mukanaolot oli ihan ok, kerran vahingossa vetäsin suusta esteen jälkeen. Jalat ei menny hypyissä taakse kuten joskus aiemmin Grandilla. Nyt sillä oli kyllä estesatula, varmaan autto asiaa. Omat istunnat portilla ois voinu olla parempiakin.
 
Loistava onnistumisen olo kun selviää hyppytunnin Grandilla ilman yhtään kieltoa. Huomasin myös että Grandi menee selvästi paremmin kun sitä vähän mielistelee ja muistaa taputella paljon. Jotain korkeussokeutta on havaittavissa, kun tunnin lopuksi kävin mittaamassa esteet. Pysty tuntu porttia suuremmalta mutta oli n. 80 cm. Portti oli yllättäen n. 95 cm. Luulin niitä n. 70-senttisiksi. Kuvittelin portin aluksi olleen n. 60 cm, vaikka taisi olla n. 75 cm.
 
Ongelmia:
istunta isommilla esteillä
laukka-askelten määrässä olisi vielä vähän hienosäätöä
nyrkit ei oo vissiin kunnolla kiinni, nyt hanskoihin tuli jo reikä
 
Parannusta:
ei yhtään kieltoa
kuskin nopea reagointi
jalat ei menny hypyissä taakse
en hypänny ennen hevosta