Vihdoin oli tiistaina sekä aikaa että terveyttä mennä taas aletunnille. Olin jo ikävöinyt entiselle vakitunnilleni, joten päädyin sinne vaikka jääkiekkoiluakin olisi ollut tarjolla. Kovin riemastunut en ollut kun listaan ratsukseni oli merkattu Power. Heposta irtosi säkkikaupalla talvikarvaakin. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja pihalla n. -4, me maneesissa. Aarre-poni oli mukana menossa, näin sen ekaa kertaa nyt tunnilla.

 
Power tuntui taas melko korkealta pikkuheppojen jälkeen. Alkuverkassa se vähän kiemurteli, varsinkin kun menin pitkillä sivuilla uran sisäpuolella. Lyhyen sivun lähestyessä hepo vietti ensin kohti uraa ja sen jälkeen yritti oikoa kulmaa. Ope sanoi että mun haasteeni tänään on saada ratsun pää pysymään keskellä. Aika salakavalasti hepo turpaansa välillä kääntelikin millon minnekin. Alkuraveissa meiltä toivottiin tarmokkaampaa ravia ja takajalkoja paremmin töihin. Poniravia ei kuulemma kaivattu. Tehtiin itsenäisesti pääty-ympyröitä. Aika monella kuviot taisi olla jotain sinnepäin, sillä meidät määrättiin tekemään pitkille sivuille voltteja kirjainten kohdille. Alkuun kääntäminen oli vähän hankalaa mutta kyllä hepo ulkopohjetta totteli. Asetukseen ja taivutukseen en niinkään keskittynyt.
 
Tämän jälkeen kokoonnuttiin kuulemaan seuraavaa tehtävää. Mentiin ympyröille, meille jäi keskiympyrä Heron kanssa. Tarkoitus oli mennä tallin puoli laukassa ja metsän puoli ravissa. Meidän ekat laukannostot oli kumpaankin kierrokseen aika kamalia. Nousi väärä laukka ja ratsu liirasi kuviolta ulos. Sama juttu raviin siirtymän kanssa. Meni neljännesympyrän pitkäksi. Hetki meni ennen kuin kuski sai apunsa kalibroitua laiva-asetuksille. Sitten laukat rupesi nousemaan oikein ja vaaditussa pisteessä. Hieman myöhemmin myös ravisiirtymät rupesivat osumaan kohdilleen. Jarrutus piti tosin aloittaa noin kymmentä metriä ennen. Jälkimmäisessä kierroksessa oli kiva huomata, miten ratsun laukkaa sai kasattua ennen ravisiirtymää eikä enää pudottu raville vaan siirryttiin hallitusti.
 
Sitten laukattiin vielä oikeaan kierrokseen spiraalia eli tarkoitus päästä ympyrän keskelle lopulta laukkaamaan niin pientä volttia kuin pystyy, ainakin alle 10 metriä. Olin ensinnäkin tyytyväinen että Power pysyi laukassa. Välillä tuli 3-4 hyvää askelta ja hepo kääntyi hienosti. Sitten hitusen levähti. Aikamme siinä tahkottiin muttei mihinkään piruetteihin pystytty, olisikohan meidän voltti ollut noin 10 metrin luokkaa. Ope kuitenkin kommentoi tehtävän jälkeen että Powerhan rupesi laukkaamaan hyvin.
 
Loppuraveissa hepo oli omasta mielestäni reipas, ope kommentoi että ravaa hyvin. Meni tänään kuitenkin melko huimasti paremmin Powerin kanssa kuin viimeksi. Siinä oli näköjään perää kun kuulin aiemmin kommenttia että siihen oppii vasta muutaman kerran jälkeen.
 
Ongelmia:
hidas ohjaus
pitää ratsun pää suorassa
 
Parannusta:
rupesi sujumaan
paljon kivempi ku viimeksi
loppukäynneissä sain jalat rennoiksi ja kantapäät alas, eipä mennyt kun 20 vuotta