Tunti ei alkanut kovin hyvin kun jo satuloinnista tuli taistelu. Kun menin satulan kanssa boksiin niin Wallu liimasi vasemman kylkensä seinään kiinni etten varmasti saisi satulaa laitettua. Oikean etujalan putsauksessa oli sama juttu. Muut 3 nosti itekseen mutta oikean etusen lähelle ei edes päästänyt. En siis jaksanut lähteä taistelemaan hevosta kauemmas seinästä vaan totesin että kyllä tämä satula toiseltakin puolelta selkään saadan. Wallu sai siitä hirveät hepulit, sinkosi satulan nurkkaan ja potkasi mua samalla kantapäähän. Simpukan ratsastaja tuli "AU"-huutoni kutsumana apuun ja piti Wallua satuloinnin ajan paikoillaan. Jälkiviisaana voin todeta että hepo olisi kannattanut laittaa kiinni tai pyytää joku apuun heti alussa kun näyttää ettei suosiolla onnistu.
 
Selkään noususta Wallu ei välittänyt yhtään sen enempää. Satulan viereen siirtyminen aiheutti peruutusta ja satulavyöön koskeminen takajalan uhkaavan heilahduksen. Onneksi Eerika tuli apuun ja Wallu rupesi käyttäytymään. Ehkä sillä on selkä tosi kipeä?
 
Alkutunnista Wallu oli wallumaisen tapaan hyvin veltto. Herättely onnistui jotenkuten. Aika tahmeaa ja etupainoista meno silti oli. Ohjat karkasi aina puolipitkiksi. Sijaisopelta tuli paljon kommenttia istunnasta. Jalat pitkiksi ja kyynärpäät kylkiin kiinni. Ohjiakin käski lyhentää. Plussat kommenteista.
 
Päivän teemana oli kolmikaarinen kiemuraura, jossa suoristuskohtiin (kentän keskelle) tehtiin pysähdykset. Ensin ravista, lopuksi laukasta. Jalustimet piti nostaa kaulalle ja mennä harjoitusravia. Säälitti Wallun selkä ja aluksi istuinkin kuulemma liikettä vasten kun yritin olla mahdollisimman kevyesti. Wallu rupesi ennakoimaan pysähdyksiä hyvin nopeasti ja ravi hyytyi aina muutamaa metriä ennen pysähdystä. Pysähdykset osuivat kyllä hienosti juuri kohdilleen. Pysähdyksissä nyki ohjia ja minut irti satulasta. Siinä oli treenaamista että istuin niin raskaasti että pysyin satulassa. Pikkuhiljaa pysähdysten ja liikkeelle lähtöjen täsmällisyys ja säpäkkyys parani. Kommenttia tuli kerran että Walluksi tosi hyvä.
 
Laukassa tehtävä oli aikamoista taistelua. Tai lähinnä laukka itse: laukka-askel, pukki, laukka, laukka, pukki. Koko tunti hirveää pukkilaukkaa. Aluksi ennen tehtävän aloitusta laukattiin uralla ja tehtiin ympyröitä. Ope käski mennä ensin suoraan ja laittaa laukka kuntoon. Kolme kierrosta siihen vissiin meni että Wallu rupesi laukkaamaan itse eteen. Eikä tullut kovin pienellä pyytämisellä. Mutta pukitusten syytä en ymmärrä. Parhaani mukaan yritin olla puristamatta polvilla tai muutenkaan liikaa. Oikeaan kierrokseen pukitteli enemmän kuin vasempaan. Tehtävässä ohjautui hyvin ja ennakoi pysähdykset. Pysähtyi kuitenkin oikeaan kohtaan ja lähti ihan ok laukassa siitä eteen. Välillä rupesi hötkyilemään, kulki kylkimyyryä ja pysähdyksistä lähti peruuttamaan. Sain luvan laittaa jalustimet takaisin pukittelun takia. Kerran lennähdin kaulalle mutta pysyin kuitenkin kyydissä. Pukkeja tuli tunnin aikana varmasti lähemmäs 50.
 
Lopuksi jätettiin pysähdys tekemättä ja jatkettiin vasenta laukkaa niin sitten Wallu meni nätisti eteen alas, liikkui hienosti itse eteen eikä pukitellut. Loppuravikin oli huomattavasti virkeämpää ja meni hienosti eteen alas. Eli viimeiset 5 min onnistu jotenkin. Mutta hirveää tappelua alkutunti. Jälkifiilikseksi jäi että menipä kehnosti. Ratsastajia oli vaan 4. Kantapäähän sattuu jonkin verran mutta tuskin siinä on mustelmaa pahempaa vikaa.
 
Ongelmia:
satulointi
pukittelu
alkutunnin tahmeus
ei-pitkinä olevat jalat
suoristuva kyynärkulma
liian pitkät ohjat ja hevonen
 
Parannusta:
viimeiset 5 minuuttia
pysyin kyydissä pukittelusta huolimatta jopa jalustimet kaulalla
ei ollu koko tuntia ihan tahmea