Lauantai-illan ohjelmassa oli Aaltokankaalla koulukisat. Sain Tellulla lähteä kisaamaan, ja tällä kertaa päätin että mennään helppo C niin on jotain toiveita pärjätä. Tavoitteena oli yli 60 prosentin tulos. Ohjelmana oli he C:1 2000 (pdf), jota en ollut koskaan ennen mennyt. Melko vähäisellä opettelulla ohjelma jäi päähän ja Tellun kyydissä istuin viimeksi tammikuun lopussa estevalkassa.

 
Lähtölistassa olin luokan tokana. Hepan hoidon ja letityksen hoiti tällä kertaa omistajat. Tellulle oli hankittu oma kisahuopakin, joten jätin oman huopani ja letityskuminauhani kotiin. Hepalla oli taas uudenkarheat suitset (kuten edellisissäkin koulukisoissa), nyt toista kertaa käytössä. Kelinä oli päivällä pikkupakkanen, joka iltaa kohti sitten kiristyi noin miinus kymppiin. Tellulle luvassa oli kaksi rataa ja minä siis olin ekana kuskina.
 
Verkassa Tellu liikkui suht ok. Harjoitusravissa tunsin pomppivani hirmuisesti. Laukat nousi vähän huonosti kumpaankin suuntaan. Nyt en jaksanut yrittää väännellä hevosta pyöreäksi, mutta tulipa sieltä sitten verkassa ihan itekseen muutamia pyöristymisiä (käynnissä). En tehnyt mitään ihmeellistä, testailin kaasun, jarrun ja ohjauksen ja mentiin ihan perus kuuliaisuusharjotuksia. Eipä pahemmin jännittänytkään.
 
Radalla hepo meni nätisti. Liikkui reippaasti eteen mutta kulmat vähän puski suorana. Ekalla ravilävistäjällä rikkoi harmillisesti laukalle. Laukkalävistäjän lopuksi tiputti omia aikojaan raville mutta eipä sentään vaihtanut laukkaa. Radan jälkeen saatiin tuomarilta suullinen palaute että laukkaosuus oli oikein kiva ja annoin ratsun ravata reippaasti kun aiemmin olen sortunut liikaa himmailuun. Askeleen pidennykset olisivat saaneet olla rohkeampia ja peruutus oli kuulemma hyvin rauhallinen. Ite peruutin tarkoituksella hitaasti, mutta näköjään ei sitten ihan näin hitaasti kuulu. Tuomarin yhteenveto oli että saan olla tyytyväinen.
 
Huonoin numero oli nelonen ravipätkällä sattuneesta laukasta, seuraavaksi huonoin oli vitonen laukkalävistäjän raville tiputuksesta, "valmistele siirtyminen". Seiskoja oli peräti neljä, laukannostoista ja keskiympyröistä laukassa. Alakerran numerot oli 6-6,5. Tällä kertaa sain olla omaan ratsastukseeni suht tyytyväinen. En hutiloinut menemään kuten viimeksi. Pisteitä tuli yhteensä 123,5 eli 61,75 % ja sillä tuloksella voitettiin luokka. Elämäni ensimmäinen koulukisavoitto! Taas jäätiin ilman ruusuketta mutta saatiin suklaalevy. Sain hepan vielä palkintojenjakoon ja päästiin laukkaamaan kunniakierros. Tulipa myös tavoiteprosentit saavutettua.