Vihdoin oli kankikurssin aika. Tätä olin innolla tammikuusta asti odottanut. Tamma taas vähän äkäili harjatessa mutta rupesi kummastelemaan kun laitoinkin sille vielä riimun suitsien päälle. Vein hepan Aaltiksen pesariin teoriatunnin ajaksi, joka pidettiin siis siinä edessä. Meille kasattiin kanget osista, Dänin suitsista ja puolikkaista kankisuitsista. Vähän persoonallinen viritelmä tuli kun remonttiturpahihna nostettiin tavallisen turpahihnan korkeudelle ja leukahihnoja hässäkkään sisältyi yksi ylimääräinen. Alkuun Easy oli vähän rauhaton hökötys suussaan mutta rauhottui kun remmit saatiin säädettyä kohdilleen.

 
Ratsukoita kurssilla oli 6 ja kelinä +3, me maneesissa. Alkuverkassa Easy oli yllättävän tasainen. Välillä pää vähän nousi mutta pyöristyi pian takaisin. Opelta tuli paljon kehuja. Oma meno tuntui ylävartalosta vähän turhan jäykältä. Kädet karkasi välillä taas turhan alas mutta hetkittäin muistin nostaa niitä ihan oma-alotteisesti. Alkuun ratsut piti ratsastaa hyvin matalaan muotoon. Ei menty turpa maata viistäen mutta paremmin kuin ajattelin.
 
Kuola valuen mennään. Minne karkaa kuskin jalat ja kyynärkulma? Niskan tuijotus yrittää olla huomaamatonta. Kuvan otti Anne.
 
Alkuverkan ekat laukannostot oli aikamoista häsellystä. Laukka nousi mutta hepo oli ihan mutkalla eikä liikkunut eteen vaan jotenkin sivulle. Nivelien kanssa ei oo tämmösiä ongelmia koskaan ollut ja tuntui käsittämättömän hankalalta alkuun kun hepo toimi aivan totutusta poikkeavalla tavalla. Yritin muuttaa omassa menossani yhtä ja toista mutta alkuun ei menty kuin puolikkaita ympyröitä kun opelta tuli kommenttia että tässä on katastrofin aineksia ilmassa. Kun tajusin lopulta pitää käteni mahdollisimman tasaisina paikallaan niin ratsu suoristui ja rupesi liikkumaan laukassa eteen. Ensin muutaman ympyrä ja sitten päästiin pitkiäkin sivuja suht sujuvasti.
 
Laukassa tuli lopulta hyviäkin pätkiä. Kuvaajana Anne.
 
Päivän tehtävänä oli pohkeenväistöt. Oven päädystä käännettiin keskilinjalle, mentiin sitä suoraan ja pikkuoven kohdalta väistettiin vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Väistöstä ensimmäinen kolmannes mentiin käynnissä ja kesken väistön siirryttiin raviin. Me saatiin aika paljon opastusta ja kommenttia väistöistä. Käyntiväistöt oli hankalia kuten epäilinkin. Meno jäi matamiseksi. Mutta väistäminen oli lisäksi kuulemma liian vaivalloisen näköistä. Raipalla piti auttaa ja saada helpommin askeleita sivulle. Välillä vähän lakkasin tajuamastakin että mitä haetaan, isompaa poikitusta vai parempaa etenemistä. Meidän ravisiirtymät oli aika nahkeita nekin ja monesti takaosa karkasi siinä. Raviväistöt meni omasta mielestä paljon helpommin. Kommentti oli että välillä tyydyin liian helposti vaatimattomaan menoon ja välillä tuli hyviä askeleita. Vaihtelevaa menoa siis. Raipan siirtäminen kädestä toiseen oli aika vaivalloista ohjien runsauden takia. Pientä kritiikkiä siitä että tähän tehtävään käytettiin lähes koko tunti. Kotitehtäväksi tuli väistöjen harjotteleminen. Eipä olla kyllä niitäkään paljoa menty paitsi ympyröillä takapään väistätystä.
 
Väistöjen aikana toisella pitkällä sivulla piti ravata harjoitusravia. Hepo meni kauniin pyöreänä kunnes pyysin isompaa ravia. Tämä aiheutti sen että lähes joka kerta hepo veti herneet nenään ja mentiin pätkät turpa taivaissa. Mahtoikohan istunta levitä liikaa vai kädet ruveta heilumaan vai eiköhän heppaa vain napannut?
 
Lopuksi laukattiin vielä ympyröillä. Rauhallista laukkaa oli toiveena. Ensin mentiin vasempaan kierrokseen ja olin aivan ihmeissäni. Noston jälkeen Easy meni rauhassa ja pyöreänä. Tarvitsi vain istua kyydissä, ohjata ja nauttia menosta. Ei mitään kiihdyttelyjä, kipitystä, tai ravirikkoja. En muista että noin rauhassa ois ennen laukassa päästy. Oikeaan kierrokseen vauhti aavistuksen kiihtyi ja tulipa sanomista että ratsu nousee edestä turhan ylös. Laukattiin jokunen kierros pidempään kuin muut mutta sain asetuksilla ratsun taas pyöreäksi. Odotin että ois tullut laukan nelitahtisuudesta sanomista mutta eipä tullut. Laukasta käyntiin siirtymään luikahti silti 2 raviaskelta väliin.
 
Tyytyväinen ilme kavaltaa että nyt oli helppoa. Tästäkin kuvasta kiitos Annelle.
 
Loppuraveissa hepo meni oikeen kivasti ja helposti. Eteen alas venytys alkoi vähän huonosti mutta omasta mielestäni päästiin lopuksi myös venyttämään. Hepo ainakin teki töitä sillä hikosi itsensä ihan märäksi. Opelta tuli kommenttia että pitäisi hankkia omat kanget. Etsinnässä nyt käytetyt, kuolaimen pituus 12,5. Vinkkejä otetaan vastaan.
 
Ongelmia:
laukka ihan alkuun
herneet nenässä välillä
valokuvat kavaltaa että omat jalat on turhan takana ja kädet silti liian alhaalla
 
Parannusta:
laukka lopuksi
yllättävän tasainen ratsu
 
Anne kuvasi videopätkiä meidän menosta, tässä laukkaa: http://youtu.be/rNxPZvZZCEc
 
Vielä yksi laukkakuva. Tämän otti Minna.