Meillä oli kuitenkin esteitä vaikka kaikkitietävä ht.net toisin väittikin. Ekaa kertaa ratatreeniä. Tällä kertaa ratsukseni osui Valo, taas uusi tuttavuus. Hepo oli jo edellisellä tunnilla. Meidän tunnilla oli 8 ratsastajaa. Pakkasta pihalla oli n. -3. Ennen tuntia kasattiin esteet maneesiin, 6 kpl.

 
Alkuverkassa kohtelin ratsuani vähän turhankin hellästi. Aika paljon enemmän vauhtia kaivattiin. Suokin ollessa kyseessä olin etukäteen hyvin skeptinen ja pelkäsin etupainoista jyrää. Valo ei kuitenkaan jyrännyt eikä ollut pahasti etupainoinenkaan. Vauhtia sai vaan vähän pyydellä. Laukka nousi kivasti ja ohjaaminenkin toimi.
 
Aluksi ravailtiin esteiden yli puomeina, puomeja oli se 2 - 3 vierekkäin röykkiössä. Lisää vauhtia huusi Krista. Kyllähän sitä vauhtia sitten löytyi ja parani meidän meno. Linjalla suoraan ja toiselle sivulle kiemuraura 2 esteen yli. Sitten mentiin linja laukassa. Kovin reipasta laukkaa irtosi, melkeen meni kaahotuksen puolelle. Sitten vaihdettiin suuntaa ja lähinnä katsomoa oleva este nostettiin ristikoksi, 2 edellistä yhä puomeina. Laukkoja väliin tuli 5 ja 1. Aluksi meni tosi huonosti enkä ollu yhtään mukana hypyissä. Kun loputkin esteet nostettiin ylös niin meillä rupesi pikkuhiljaa sujumaan. Sitten hepo kiihdytteli jo niin että pidempi väli mentiin 4 laukalla.
 
Ekalla kerralla kun hypättiin eka este okserina katsomosta poispäin niin Valo meinasi kieltää. Yllättäen vauhti vaan lähti hiipumaan kohti nollaa. Pohkeet tomerasti kiinni että nyt mennään ja päästiin yli. Siitä kerrasta tuli kyllä kaameaa sähellystä ja jos ei keilattu kaikkia alas niin ainakin kolisteltiin paljon. Siitä lähti sitten sekin sujumaan. En muista hypättiinkö kaarevien linjojen esteitä ennen rataa.
 
Loppuun sitten hypättiin kertaalleen rata: 8 estettä ja 10 loikkaa, korkeutena n. 60 - 70 cm, joka riitti meille hyvin tänään. Eka este meni ihan ok, mutta okserille tuli kaamea hyppy ja olin jo hiukka tippumisuhan alla. Kuulemma näytti siltä että olisin tehnyt mahalaskun kaulalle. Nopeasti kuitenkin kasasin itseni kaarteessa ja jatkettiin rataa ilman voltteja tai hidastuksia. Kaarevat meni suht ok, vauhti vähän hiipui ja taisin raipallakin muistuttaa. Katsomon kaarteessa vauhti oli sitten käynyt jo turhan vähäksi ja okserille tuli kielto. Kristalta tuli samantien kommentti että heti ympäri ja uusi lähestyminen eikä taistelua esteen edessä. Lähestyminen meni vähän mutkaiseksi kun meinasin mennä ihan väärinpäin. Saatiin vauhti kuitenkin kasaan ja loput radasta kunnialla yli.
 
Muiden hypätessä käveltiin. Yksi poni ei ollut hyppytuulella, vaan karisti kuskinsa monesti ja kertaalleen lähti karkuunkin. Toinen pakoyritys ehdittiin estää laukkaamalla oventukkeeksi. Sitten meidät vielä nakitettiin niille vetoavuksi viimeiselle linjalle. Aika monta laukkaympyrää sain tehdä että ne pääsi meidän perään. Meillä meni vauhdikkaasti ja sujuvasti, ponilla ei.
 
Loppukommenttina tuli että mulle paljon lisää treeniä, jotta opin nopeammaksi. Alkutunnista olin kuulemma jäykkä ja hidas. Talliin viedessä treenasin taas talutustottelevaisuutta. Valolla ei mennyt alku ihan putkeen: kun pysähdyin sen eteen niin se käveli päälle. Ei vissiin kiinnostanut huomata. Ja kun yritin huitoa niin ekalla kerralla ei korvaansa lotkauttanut. Sitten parani kuitenkin reagointi ja rupesi pysähtymään kun minäkin stoppasin. Kämpillä taas kaivelin netistä hepan tiedot, tallin sivuilla lukee että 14v ja hyppää metriä. Uskoisinkohan?
 
Ongelmia:
en osannut olla alkutunnista hypyissä mukana
okseri pelotti Valoa
yksi kielto
kertaalleen melkeen tipahdin isosta loikasta
selkään sattu taas vähän
 
Parannusta:
vauhtia löytyi kun pyysi
ohjautui hyvin eikä jyrännyt kuten pelkäsin