Tälle aamulle oli sovittu maastoreissu Tellun seuraksi niiden valkan jälkeen. Tallille meno jumitti itellä ja kiire meinasi tulla. Hetki piti vielä vahdata valkkaakin ennen kuin maltoin hakea hepan sisään. Se on nyt tarhattu Pallon kanssa kun tarhat loppuu kesken. Tänään harjasin hepan taas pitkästä aikaa irti. Esitti taas tavallista uhittelevaa käytöstään mutta tokeentui komentamalla. Pistin kiinni kavioiden putsauksen ja satuloinnin ajaksi. Karsinan siivous jäi loppupuuhiksi. Olin melkeen ajoissa valmis ja yhdentoista jälkeen suunnattiin maastoon. Kelinä pilvinen -6.

 
Alkumatkasta edettiin melko rauhallisesti ja Easy tahtoi välillä mennä hangessa, välillä auratulla osalla. Kiemurrellen edettiin. Ennen ravia piti vähän myös katella ympärille. Aika monta kakkataukoakin piti pitää. Ravissa oli tavallisen reipas ja meni varmasti. Vähän yritin pistää hepoakin töihin ja välillä sainkin pyöreälle kaulalle. Turpa vaan tuppasi osottamaan vasemmalle. Ravissa löytyi myös säätövaraa hyvin. Testattiin rauhallisempi meno ja välillä paineltiin vermovauhtia minä kevyessä istunnassa. Maastossa vauhtiravi on siitä mukavaa ettei se ole niin tikittävää kuin maneesissa, keventäminenkin onnistuu rauhallisemmin kuin shettistyyliin (tikitikitiki).
 
Laukkaa mentiin useampi pätkä rauhallista vauhtia. Välillä Easy ois halunnut mennä lujempaa mutta totteli hyvin. Maksiminopeudeksi tuli 24,8 km/h eli sangen hallittu. Kaarteita mentiin taas vastalaukassa mutta sehän on vain tasapainolle hyvä. Jarrut toimivat ja Tellu pysyi vauhdissa mukana. Eikä Easy edes äkäillyt vaikka turvaväli alkuun jäikin melko ahtaaksi.
 
Matkalla tuli aika paljon vastaantulijoita, joista osa oli paljon jännempiä hepan mielestä ja piti pysähdellä, osaan ei taas tarvinnut pahemmin kiinnittää huomiota. Loppumatkasta kuultiin moottorikelkan ääniä. Onneksi ei tullut näköetäisyydelle eikä hepat välittäneet yhtään.
 
Mentiin noin 3,5 - 4 kierrosta ratsastuslenkkiä, matkaa tuli reilu 10 km ja tunnin ja vartin pätkälle keskinopeudeksi 8,4 km/h. Muutaman kerran piti keskustella menosuunnasta tai siitä että liikutaanko mutta aika helpolla pääsin. Toisaalta pari kertaa lepsuilin ja annoin hepan mennä metsäpolulle. Tänäänkään ei tullut pukkeja, loikkia eikä kiihdyttelyjä. Loppuun otettiin vielä mäkitreenit pikkuisella estekukkulalla.
 
Jos eilen olin käsittämättömän nopea tallilla niin tänään reissuun meni yli 4 tuntia. Väitän että aika kulkee eri päivinä eri vauhtia.
 
Ongelmia:
muutamat hidastelut tai ratsun halut määrätä suunta
 
Parannusta:
ei pukkeja, loikkia eikä kiihdyttelyjä
ei äksyillyt Tellulle
vauhti pysyi hallussa