Estekurssin kolmas päivä. Kelinä pilvinen parikymmentä ja välillä tihutti pienesti. Tänään mentiin rataa.

 
Ensin hypättiin verkkaesteenä kakkosta ristikkona, sit pystynä ja vähän isompana pystynä. Sit kolmosta matalampana ja korkeampana okserina. Lopuksi linjaa kakkoselta kolmoselle. Meillä meni suht ok. Alussa Tellu oli vähän löysä ja mulla levisi kädet hypyissä sivuille.
 
Sitten käveltiin rata (80 cm) käynnissä läpi (hevosilla siis) ja pohdittiin miten se kannattaisi mennä. Oikeassa kierroksessa kolmosen takaa uralta lähestyminen ykkösokserille, johtaminen esteellä vasemmalle, tasapainotus kaarteessa, tarpeeksi reunoja nuollen, kakkosen pysty, 5 laukkaa linjalle, kolmosen okseri, johto vasemmalle, tarpeeksi ajoissa tiedotus neloselle ennen tiukkaa kurvia, 4a okseri, laukka, 4b pysty, oikea laukka, kakkosen ja ykkösen välistä oikealle, tarpeeksi uralle asti, laukan yllöpito kaarteessa, vitonen valkea portti, linja kutoselle sängynpäädylle (olikohan 4 laukkaa?), johto oikealle, tasapainotus, kaarre oikealle, seiska pysty, linja (5 laukkaa?) pysty kasi ja vasemmalle. Tässä oli siis perusrata.
 
Hypätessä perusrataa oli aika monella ongelmia. Tellu meni kuitenkin reippaasti, muistin pohkeet kiinni ja tuli sangen siisti suoritus. Ei kummallisia ponnistuspaikkoja eikä selässä keikkumista. Laukatkin tais olla oikein, ainakin ne, jotka ehdin kattoa. Ei kieltoja eikä pudotuksia siis ja sangen reipas aika. Vähän meinasi kiihtyä mutta vikan jälkeen rauhottui voltilla hyvin.
 
Sitten kun kaikki oli saanu perusradan hypättyä hypättiin pelkkä uusinta perään. Kasilta siis kaarre vasempaan, ysinä kakkonen ja kymppinä kolmonen, tiukka kaarto vasemmalle, 4a ja b:n välistä kurvaus (meidän reitti) ja seiska toiseen suuntaan. Sit oikealle (meidän reitti) ja uraa pitkin melkeen puoli kiekkaa. 12 oli vitonen eli portti. Alku meni hyvin, mutta kaarre 11:lle levisi vähän pitkäksi (ulkopohje!) ja Tellu meni kapeasta esteestä ohi. Heti vaan uusi lähestyminen, joka sekin vähän pullahti mutta nyt päästiin yli. Kurvi oikealle oli tiukahko mutta hyvin meni. Sit usvatettiin uralla urku auki. Haltuunotto ennen vikaa ois pitäny alottaa aikasemmin, koska nyt tuli aika pitkänä (ja lujaa) siihen ja pudotti. Ois ihan mielissään baanannut vielä sängynpäätyesteellekin, lähti kiihtymään siihen malliin. Rauhottu kuitenkin kun ohjasin napakasti sivuun. Eli uusinnasta 8 vp. Ilman ylimäärästä uutta lähestymistä ois tullu sangen hyvä aika. Vaikka aikaahan tuolla ei otettu. Viimeksi kisoissa meni siis paremmin.
 
Tiina väitti että hepot pudottaa valkosia esteitä herkimmin. Valkonenhan se oli se ainoa, joka meilläkin tippu.
 
Ongelmia:
laukan tasapainotus
liian lujaa mennessä pudotti
 
Parannusta:
radalla keskityin lähestymisiin
muistin tehdä puolipidätteitä ennen esteitä
muistin pitää pohkeet kiinni