Estevalkan jälkeen oli luvassa vielä toinen tunti Tellun liikutusta. Vaihdoin esteraipan kouluraippaan ja heivasin turvaliivin matkasta. Sain luvan käydä maastossakin, joten tehtiin multitreeni. Alkuun vääntöä maneesissa ja sitten ulkoilua päälle.

 
Tuntilaiset meni maastoon, joten mahduin maneesiin. Yksi poni jäi seuraksi. Kuski rupesi olemaan tässä vaiheessa melko hyydyksissä ja nälkäinen, joten ratsu pääsi ehkä vähän helpommalla kuin oli tarkoitus. Aika pitkään mentiin käyntiä alkuun ja haettiin siinä hyvää, tasaista menoa. Tellu pyöristyi melko kivasti eikä valunut niin matalaksi kuin viimeksi. Väistöt oli vähän onnettomia, niissä ois kuskillakin harjottelemista. Aika epätasaista menoa oli. Ulko-ohjalla sai tarkasti vahtia suoruutta ja sitten meinasi kadota poikitus. Sama juttu ravissakin. Meillä ei meinannut toimia oikein mikään jos raippa oli ulkokädessä. Ja vaihtelin suuntaa niin tiuhaan että usein se oli väärässä kädessä.
 
Laukkaa mentiin useampi kierros ympyrällä. Toinen suunta ehdittiin laukata ennen kuin tuntilaiset tuli takaisin, toinen suunta laukattiin muiden keskellä. Ensimmäinen meni paremmin ehkä senkin takia että sain keskityttyä paremmin. Laukka lyheni kivasti eikä tiputtanut raville. Alkuun sain ehkä kaksi askelta ratsun myötäämäänkin laukassa. Jälkimmäinen kierros (muistaakseni vasen) onnistui jotenkuten sekin mutten tainnut vaatia yhtä napakasti. Lyhennettiin laukkaa ja yritin pitää takaosan aktiivisena. Laukan jälkeen ravissa hepo eteni kivasti ja oli melko tasainen. Omaan silmään peilit silti kavalsivat että hepo näytti aavistuksen pitkältä. Sitten mentiin hetki käyntiä pitkin ohjin ja sen jälkeen suunnattiin maastoon.
 
Annoin Tellun kävellä pitkin ohjin ja pidin varmuuden vuoksi satulasta kiinni. Aluksi hepo veti auratulta tieltä syvempään hankeen ja annoin mennä. Kovin pitkiä pätkiä ei hangessa kuitenkaan viihtynyt. Ravi oli yllättävän rauhallista Easyn menoon tottuneena. Eihän Tellu lähtenytkään kiihdyttelemään. Eikä siltikään jos antoi mennä. Välillä piti vähän hoputtaakin. Valkealla hangella näkyvät kakkakasat vähän pelotti ja niitä ennen piti hidastaa ja kiertää ne kauempaa.
 
Laukassakaan vauhtia ei hirmuisesti ollut eikä oikein kiihtynytkään. Taisin laukassakin pyytää vähän eteen. Laukka vaihtui taas lennosta vääräksi enkä saanut pyynnöstä vaihdettua takaisin. Mentiin sitten kaarteita vastalaukassa. Tellu heilutteli päätään välillä jännästi, en tiedä että olisiko halunnut vetää sitä alas ja pukitella vai mitä. Oli kuitenkin asiallisesti. Laukasta raviin hepo ei siirtynytkään niin helposti kun tahdoin. Annoin sitten laukata vielä tovin. Siirtyminen olikin sitten joku kummallinen säikkyräpellys ja sen jälkeen keskusteltiin paikallaan seisomisesta. Tellu lähti joka kerta hiipimään, sitten peruutettiin, otettiin pari askelta eteen ja yritettiin uudestaan. Käyrä paljastaa että kaksi ja puoli minuuttia meni ennen kuin hepo malttoi seistä aloillaan.
 
Hetki mentiin ensin käyntiä. Ravi oli sen jälkeen ihan mukavaa. Välillä tosin oli maastoreissulla semmonen olo ettei hepo ole ihan avuilla ja kyttäilee. Oltiin niin nopeita niin käytiin vielä uusi pikkulenkki lammella, vähän syvemmässä hangessa sinne ravaten.
 
Käyrästä näkyy reissun maksiminopeudeksi n. 30 km/h. Ihan alusta asti ei tallentanut kuten kuvasta näkyy.
 
Tunnin jälkeen oli tarkoitus puunata heppaa ja nyppiä sen harjaa. Tallissa tuntui kuitenkin jäätävän kylmältä ja hepolla oli heinät sisällä odottamassa. Nypin muutaman karvan ja annoin sitten syödä rauhassa. Kovin märäksi en Tellua tällä kertaa saanut ratsastettua. Päivän hauska kommentti tuli maastoreissun jälkeen tallin pihalla ponipojalta. Poika kysyi että miksi sulla on heinää olkapäillä. Ei ne ole heinää vaan huuruun jäätyneet hiukset :)
 
Ongelmia:
kuski oli vähän väsähtänyt eikä jaksanut enää täysillä
vähän kyttäili kakkoja ja tummia kohtia
 
Parannusta:
laukan lyhennykset onnistui ihan mukiinmenevästi
ei pöljäillyt